Dispozitive contra tantarilor
Salutare tuturor!
Nu stiu daca a mai fost deschis un subiect pe tema asta. As dori sa imi impartasiti din experienta voastra, daca folositi ceva dispozitive impotriva tantarilor din curte, ceva eficient care functioneaza in aer liber si alunga tantarii pe o arie de cateva sute metri patrati.
Rezultatul ar fi ca eu sa-mi achizitionez dispozitivul care s-a dovedit cel mai eficient .
Multumesc!
Raspunsuri
glimmer spune:
Revin, cu aceeasi rugaminte: aveti solutii eficiente contra tantarilor? De preferinta nu substante chimice.
pisigri spune:
Noi mergem des la cort.
Am luat un aparat cu ultrasunete dar care este fix pix. E drept ca e unul micut, poate alea mari sint mai eficiente, nu stiu.
Am optat in final pentru spirale - e drept ca nu am nevoie sa "protejez" sute de metri patrati. Am vazut anul asta si niste "faclii" din acelasi material ca spiralele, dar mi se par mai practice pentru ca ard mai mult, se infig in sol fara a-l polua (la spiralele clasice exista un suport metalic care e de tot kktul). Nu trebuie sa intre in contact cu apa cica, pentru ca polueaza (adica si daca ploua pe ele si se scurge apa pe sol, il polueaza).
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
glimmer spune:
Multumesc, Pisigri. Voi lua in calcul si varianta cu spiralele.
Am tot "scormonit" pe net cautand solutia cea mai convenabila pentru mine, asta insemnand protectie pe o arie cat mai intinsa, cu poluare minima. Si un aparat cu o raza de actiune mai mica poate prezenta interes daca este eficient, as achizitiona mai multe sau m-as multumi, pana la urma, sa protejez doar zona in care stau efectiv, nu toata curtea. Mi-as fi dorit pareri legat de eficienta lor.
Ce am gasit eu ar fi www.shopu.ro/aparat-antitantari-p-963.html" target="_blank">asta, www.magazinvanatoare.ro/index.php?route=product/product&product_id=868&gclid=CP3P0ujv1akCFVsq3wodGVpSNg" target="_blank">asta sau ceva de genul www.shopu.ro/aparat-anti-insecte-turbo-p-1143.html" target="_blank">asta.
pisigri spune:
Glimmer hai sa te deprim :)))
Ala cu UV a ramas pentru mine un mister, in sensul ca: am avut asa ceva pentru camera copilului. Un an de zile a functionat bine, gaseam uneori cite o mortaciune pe linga el. Ulterior nu a mai avut nici un efect, ma biziiau si ma piscau tintarii si dormeam cu lampa la cap. Deci nu stiu care e misterul si explicatia, sincer.
Thermo-nu-stiu-cum mi se pare extraordinar de scump. Deschizind linkul de la tine, am vazut in coloana de produse din dreapta "rezerva pentru thermo..., 179 lei pentru 48 de ore"?? asta in conditiile in care apartul e si ala 260?
Si sincer eu nu am priceput care e principiul de functionare.
Ala cu electromagneticele nu stiu daca si cum functioneaza; ultrasunetele nu merg (se pare).
Da' e asa de nasoala treaba de nu e ok cu cite o spirala pe terasa plus un autan seara prin curte? La autan eu am constatat ca nici nu e nevoie sa acoperi toata pielea cu solutie, mie imi ajunge o dira pe antebrat, una pe brat etc..
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
glimmer spune:
Eh, nu ma deprimi, ca eu am zis ce-am gasit ca exemplu prin cautarile mele, tot mai sper ca "sare" cineva cu o solutie verificata, pe principiul "ieftin si bun", nu m-am gandit inca sa achizitionez vreunul din ele. Probabil ca voi recurge la chestia cu spiralele, in final, si numai pe zonele pe care stam mai mult. Nici nu vreau sa folosesc zile in sir autan sau alta crema/spray de genul, ca eu sunt din aia fixista care vrea cat mai putine chimicale...
CorinaDani spune:
pe vremuri, mai exista o metoda, nu stiu cat de verosimila este : cei care mergeau la pescuit sau in delta cu cortul luau vitamina B complex, se pare ca mirosul care iese prin porii pielii alunga tantarii. vitamina B complex se administra pe vremuri impreuna cu antibiotic, probabil era o metoda de protectie pentru stomac/ficat...
sau : poti intreba la firma care se ocupa de dezinsectie in orasul tau, ce solutii sunt eficiente pentru alungarea/distrugerea tantarilor. stiu, ai spus fara chimicale, insa e si asta o varianta de luat in calcul.
sau, va puteti pune un pavilion in gradina si faceti peretii laterali din plasa, astfel incat sa puteti sta seara fara grija tantarilor agasanti.
dintr-un documentar stiam ca tantarii sunt atrasi de sursa de caldura si emanatia de dioxid de carbon produsa de respiratia noastra. daca nu ma insel, pe discovery era prezentat un astfel de dispozitiv, care avea o sursa de caldura si de dioxid de carbon, tantarii erau atrasi sa intre dar nu mai puteau iesi.
uite, la o cautare pe net, am gasit dispozitivul cu pricina:
http://www.mosquitorepellent.eu/mosquito_trap_decoy.html
e total inofensiv pentru oameni si animale, nu degaja substante toxice.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
glimmer spune:
Multumesc, CorinaDani.
Dispozitivul pare eficient, dar nu gasesc nicio firma care sa-l distrbuie si la noi. O sa "sap" mai adanc.
CorinaDani spune:
din categoria "lucru manual", iata alta metoda de a starpi zburatoarele
http://www.diyhappy.com/quick-and-dirty-mosquito-trap/
poti incerca, macar experimental si sa ne spui daca intr-adevar chiar functioneaza
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
glimmer spune:
CorinaDani, inca o data multumesc!
Cu toate ca mi-as fi dorit o solutie gata testata cu care sa merg la sigur, sunt tentata sa o incerc pe asta. Am niste nelamuriri:
- de ce o trebui zahar brun, oare cu cel "normal", de-al nostru, din sfecla nu o functiona, ca fermentarea se produce si cu el? Ma gandesc ca aasta e zaharul care se gaseste la ei...
- de ce spun ei ca tantarii sunt atrasi de locurile intunecoase? De exemplu, sistemele cu UV se bazeaza pe faptul ca tantarii sunt atrasi de lumina...
- cum poate sa dureze 2 saptamani?
Bine, in final se spune ca nu ar merge in orice zona si pe orice specie de tantar, deci... "nu te supara, frate". Sunt totusi tentata, cum ziceam, sa incerc, ca experiment, ca tot ii plac fiicei mele experimentele astea "stiintifice".
CorinaDani spune:
cred ca zaharul brun, fiind mai putin rafinat/prelucrat industrial, fermenteaza mai usor si degaja mai mult dioxid de carbon
tantarii sunt atrasi de locurile intunecoase pentru ca acolo isi depun ouale si se adapostesc in timpul zilei
oricum, mare lucru n-ai de pierdut daca incerci, chiar si cu zahar normal, materialele sunt la indemana oricui si nu costa mult "investitia"
chiar te rog sa ne spui daca functioneaza.