Cartite
Buna ziua!
cunoasteti vreo metoda pasnica prin care putem scapa de cartitele ce ne-au invadat curtea?? Fara sa ranim animalul dragut...
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
AkaManah spune:
Din experienta. Ingroapa pet-uri de 1-1,5-2 l fara capac in pamant din 10 in 10 metri. Gura pet-ului sa fie la "rasul pamantului" si, repet, fara capac.Actiunea vantului le va face sa vibreze, sa faca un sunet foarte jos care le dranjeaza la modul extem. Vor pleca dupa pima zi de vant.
Alta metoda care mi-a dat rezultate dar implica riscuri pentru cartite: sulful. Se ia un baton de sulf, se pune in gaura aprins si se astupa gaura. Daca faci asta la fiecare musuroi vor pleca sau...vor muri. Necazul e ca se pot intoarce dupa ce de dispereaza mirosul de sulf.
E am folosit amandoua metodele si a mers. Acum am un caine extrem de harnic care face toata treaba in locul meu. E un metis de teckel dar din cate stiu rasa pura este si mai eficienta. Pur si simplu traiesc pentru asta. E atat de vesel cand are ceva de scormonit incat ma face sa rad cat tine actiunea.
Succes
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
ali spune:
Exista aparate care se pun in pamant si scot niste sunete cu frecventa inalta care tin cartitele la distanta.Noi avem 2 si deocamdata au efect.
tzuc spune:
Buna, am trecut anul trecut prin experinta cu o cartita care mi-a "sapat" gazonul si ma uitam cum se indrepta catre zona de flori si legume..
am cumparat aparat, ff scump, l-am pus in pamant, cu vibratii etc..nici un efect...am pus diverse prafuri in gauri, efect 0.
Stateam in curte si vedeam cum sapa musuroiul si eram pregatita cu un harlet (gen lopata) si dupa 3 incercari esuate am reusit sa o scot cu harletul afara..fara sa o ranesc...si am constatat ca este un animalut ff frumos..si cu o blanitza neagra si lucioasa...
daca are deja un traseu faut si sunteti doua persoane pregatite cu lopata/harlet..si vedeti cu misca musuroiul cand sapa..sapati unul in spatele ei si unul in fata...o singura apasare fara ezitare si rapid, rasturnati pamantul si o prindeti
sotul s-a ocupat de 'repatrierea" ei pe un camp la vre'un KM departare...de orice zona locuita:-)
bafta multa
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
multumesc de sfaturi, am sa le transmit mai departe; sa speram ca functioneaza ceva. Intre timp cartita sapa de zor...
Tzuc, stiu ca e un animal frumusel si chiar nu vreau sa-l ranim.
gabitza2005 spune:
Mama are doua ceasuri mecanice de masa din alea vechi pe care le pune in gradina de flori. Zice mama ca le eneveaza ticaitul ceasului.