Acte stare civila

Acte stare civila | Autor: strumphitza

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Indraznesc sa scriu aici pentru ca nu stiu unde ar fi fost mai bine, la probleme legislative nu cred, ca l-ar fi mutat Marius iar la generale la fel, nu e de interes general, deci il pun aici pentru ca priveste mai mult diaspora, pentru fetele din diaspora care poate au trecut printr-o situatie asemanatoare cu a mea

Sa incep sa spun ce m-ar interesa sa aflu, care este problema la care caut raspuns. M-am casatorit in UK la inceputul acestui an cu un cetetean britanic, am nascut o fetita aici in Londra in aprilie, deci am certificat de casatorie si de nastere pentru fata eliberat de autoritatile britanice. Noi vrem sa mergem in tara in septembrie, deja e stabilit, numai urmeaza sa fac toate actele ce-mi trebuie, de aceea va cer ajutorul, sa facem botezul fetitei si sa ne luam cununia in biserica ortodoxa.

Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil sa imi iau cununia si sa botez fata in biserica ortodoxa fara sa transcriu actele aici la Ambasada sau in ro la primarie? Pot sa merg doar cu traducerea actelor si cu apostila pe ele ? sau ce alte acte o sa imi trebuiasca ? Noi nu vrem sa inregistram cununia si in Ro , plus ca nu vrem cetatenia romaneasca pentru fata ca ei ii este mai bine numai cu cetatenia britanica pentru moment,daca o fi poate in viitor o sa ii facem si pentru cetatenie romaneasca dar acum nu vrem. Deci trebuie sa nu sa inregistrez casatoria si nasterea in Ro ca sa pot sa imi iau cuninia si sa botez fata in Ro in biserica?

O alta intrebare dar nu are legatura cu ce am intrebat adineaori. Eu acum nu mai am pasaport pentru ca mi-a expirat ieri, deci eu in septembrie cand merg in tara o sa merg cu cartea de identitate. In vama imi trebuie certificatul de casatorie si nastere a fetii traduse si apostilate pentru a putea trece ? Noi acum mergem toti 3 impreuna , dar eu pe CI sunt cu numele de domnisoara si fetita e cu numele tatalui , eu nu am apucat sa imi schimb inca documentele pe numele nou , o sa mi le fac dupa ce revin in UK in septembrie. Este vreo problema sau cum trebuie sa fac sa fie totul ok?

Va multumesc tare mult pentru raspunsuri

_________________________________________________________________________________
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pt noul pasaport romanesc iti va trebui si certificatul de casatorie-transcrierea lui la ambasada romana.Daca nu vrei sa ii faci copilului acte romanesti,nu-i faci,dar cu C.i sa calatoresti nu stiu daca vei avea probleme,Ro nu e in Shengen...se face pasaport de urgenta-modelul vechi,valabil doar 1 an si gata.Uita- te pe site -ul MAE si vezi detalii sau mai bine suna la ambasada romana de acolo.Eu stiam ca daca trece de 1 an poti solicita cetateania romana pt copil doar in tara ,sa intrebi si asta,ai zis ca vrei pt mai tarziu.Sa nu fie atunci f complicat si costisitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Daca tu esti cetatzean roman(si banuiesc ca esti)asa cum tzi-a spus Jenn,itzi va trebui recunoasterea actului de casatorie in Romania!fara acest act nu-tzi vei putea reinnoi pasaportul !

Despre botez si cununia religioasa,nu cred ca trebuie sa-tzi faci probleme atita tiomp citzi achitzi taxele!

Iar pentru fetitza,e decizia voastra,mai mult a ta as spune,dar poate ar trebui sa reiei in consideratzie ca totusi nu e un dezavantaj sa ai mai multe cetatzenii!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

Jenn multumesc de raspuns am sa caut mai multe info, am citit pe site la ambasada Ro de aici mai multe info, dar s-au cam facut varza in capul meu, dar un lucru e cert , trebuie sa fac trascrierea certificatului de casatorie ca sa pot sa imi fac acte cu noul nume, deci o sa il fac acum daca tot umblu pe la ambasada. Trebuie sa trimit documentele sa imi puna apostila pe ele si apoi trebuie sa le traduc la traducatori autorizati de ambasada de aici si legalizate, o caruta de bani Ma gandeam ca nu o sa fie probleme daca eu o sa circul cu CI cu numele vechi , pentru ca daca traduc certificatul de nastere acolo scrie numele meu de domnisoara , plus ca Ro e in UE acum si nu cred sa fie probleme si atata timp cat copilul e cetatean britanic statul roman(vamesii) nu au ce sa comenteze, aici in Uk nu cred sa fie probleme, dar ma temeam sa nu am probleme in ro ca stiu ca birocratia e mare si cer o gramada de hartoage , dovezi dovezi...

Andacos iti multumesc si tie de raspuns si da, ai dreptate, nu e un dezavantaj sa ai mai multe cetatenii, asa cum nu e sa stii mai multe limbi straine, dar am hotarat ca cel putin momentan sa nu ii facem si certificat romanesc , poate mai tarziu , dar oricum, de invatat limba romana o voi invata cu siguranta, sa stie si ea fata sa vorbeasca cu bunicii si matusile, verisoarele.... in special cu buncii ca ei nu stiu engleza, matusile se descurca dar ce ne facem cu cei mai in varsta ?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Despre cununie si botez poate sa o trimiti pe mama ta sa se intereseze la biserica. Pe de alta parte - din ce-mi amintesc eu, ca eu nu-s casatorita la biserica - si la biserica (chiar si roman) iti trebuie certificat de casatorie, nu? Adica te casatoresti intai la primarie si cu certificatul ala te poti casatori si la biserica. Eu una asa stiam

Fetitei la granita ii trebuie pasaport. Cel putin la noi asa e.
Nici a mea nu are decat cetatenie daneza. Asta ca eu am primit-o pe cea daneza si sunt in proces de renuntare la cea romana..
Tie in vama.. Ai intrebat la ambasada? Din cunostintele mele ti se elibereaza un fel de certificat de calatorie valabil numai pt intoarcea in tara..

Pasaportul tau nu-l poti face decat cu certificatul de casatorie transcris. SI e costisitor am trecut si eu prin asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui louisea

Despre cununie si botez poate sa o trimiti pe mama ta sa se intereseze la biserica. Pe de alta parte - din ce-mi amintesc eu, ca eu nu-s casatorita la biserica - si la biserica (chiar si roman) iti trebuie certificat de casatorie, nu? Adica te casatoresti intai la primarie si cu certificatul ala te poti casatori si la biserica. Eu una asa stiam

Fetitei la granita ii trebuie pasaport. Cel putin la noi asa e.
Nici a mea nu are decat cetatenie daneza. Asta ca eu am primit-o pe cea daneza si sunt in proces de renuntare la cea romana..
Tie in vama.. Ai intrebat la ambasada? Din cunostintele mele ti se elibereaza un fel de certificat de calatorie valabil numai pt intoarcea in tara..

Pasaportul tau nu-l poti face decat cu certificatul de casatorie transcris. SI e costisitor am trecut si eu prin asta.

Da, a fost mama si a intrebat la biserica unde vrem noi sa ne cununam si sa botezam fata, ne trebuie certificatul de casatorie si de nastere al fetii apostilate si traduse

Piscoata mea deja are pasaport, eu nu de pasaport pentru ea intrebam ca asta sigur imi trebuie si stiam asta ca doar nu pot sa o trec granita cu certificatul de nastere eu intrebam de mine ce mi-ar trebui ca eu o sa calatoresc cu CI unde inca am numele de domnisoara ca nu am apucat sa imi schimb documentele cu noul nume si de aia ma gandeam sa nu am probleme, dar am aflat si de asta, nu e nici o problema atata timp cat e si tatal fetitei cu mine, sotul meu , ca doar mergem sa ne cununam si cand revin in UK dupa aceea o sa imi schimb documentele si o sa am si eu numele ca si al fetei si daca o sa vreau vreodata sa calatoresc numai eu cu ea nu o sa fie probleme

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Indiferent unde itzi vei schimba documentele,cei avea nevoie de transcrierea certificatului de casatorie!

Poate n-ar fi rau(si din punctul de vedere al timpului de eliberaree,cit si financiar)sa depui tu documentatzia cit esti in Romania ,apoi faci imputernicire cuiva sa-tzi ridice certificatul de casatorie!

Despre cetatzenia copilului,aveam in vedere la precedentul mesaj,ca mai tirziu va fi mai dificil sa obtzii si cetatzenia daca te hotaresti,acum pina cind copilul implineste 1 an este relativ simplu!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Indiferent unde itzi vei schimba documentele,cei avea nevoie de transcrierea certificatului de casatorie!

Poate n-ar fi rau(si din punctul de vedere al timpului de eliberaree,cit si financiar)sa depui tu documentatzia cit esti in Romania ,apoi faci imputernicire cuiva sa-tzi ridice certificatul de casatorie!

Despre cetatzenia copilului,aveam in vedere la precedentul mesaj,ca mai tirziu va fi mai dificil sa obtzii si cetatzenia daca te hotaresti,acum pina cind copilul implineste 1 an este relativ simplu!

Dana

Da o sa imi fac transcrierea cat de repede pot, deja m-am interesat ce imi trebuie sa fac asta si ma ocup de documente cea mai arzatoare problema a mea era ce imi trebuie pentru cununia si botezul in biserica si am aflat, cerificatele apostilate si traduse si asta-i tot in afara de spaga popii

Cat despre cetatenia romana pentru fetita am mai vorbit si mai "rumegam" la asta , sper cat de curand sa luam o hotarare, abia are 3 luni piscoata, mai e pana la un an

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza
Piscoata mea deja are pasaport, eu nu de pasaport pentru ea intrebam ca asta sigur imi trebuie si stiam asta ca doar nu pot sa o trec granita cu certificatul de nastere _

Mda.. Eu ma refeream mai mult la faptul ca are pasaport separat si nu se trece pe cel al parintilor. Dar bine ca sti si tu Data viitoare ma abtin sa-ti mai raspund la intrebari oune si nepuse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Imi puteti spune si mie (daca stie cineva) daca modelul de mai jos de procura pt. transcrierea certificatului de casatorie in Ro este nimerit (vreau sa-i dau mamei procura cu Apostila de la Haga si sa evit ambasada Ro de aici)?
Mie imi suna bine, dar as vrea si o confirmare, daca ati trecut deja prin asta:

MODEL PROCURA SPECIALA

Subsemnatul ................ cetatean ............/roman, domiciliat.................posesor al BI/PAS..............prin prezenta imputernicesc pe ................ posesor al BI/PAS.............domiciliat in ..............sa ma reprezinte la Primaria Sector.... - Directia de Stare Civila, in vederea transcrierii in registrul de stare civila roman a certificatului meu de casatorie procurat din.............. si ridicarii certificatului de .............. transcris.
Declar pe propria raspundere, ca nu am mai solicitat transcrierea certificatului de ............. in registrele de stare civila romane.
Pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul meu va semna in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Redactata si autentificata azi............. la....

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ML ti-am scris si dincolo , mai tb sa adaugi :
locul si data nasterii , codul numeric personal si al tau si al imputernicitului ...

si neaparat sa mentionezi ca dupa casatorie vei purta numele de familie X .. chiar daca rezulta din certificatul de casatorie sau nu ... eu am facut čprocura asta prin consulat si imi amintesc foarte bine ca exista acest paragraf ( e drept ca aici iti pastrezi numele de familie dar nu te cota nimic sa adaugi o fraza in procura )

finalul la ultima procura facuta de mine in Ro la notar suna cam asa :
Pentru realizarea acestui mandat, mandatarul meu va indeplini formalitatile legale ce se impun si va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-ne opozabila in limitele acestui mandat.
Prezentul mandat este cu titlu gratuit si este valabil pina la revocarea sa expresa cu obligatia notificarii mandatarului despre evocare de catre mandatar .

Mergi la inceput