Operator PC farmacie
Cum spune titlul, as dori sa stiu ce cunostinte anume ar avea nevoie cineva care s-ar angaja ca operator pc intr-o farmacie ? Ce programe/softuri folosesc farmaciile si orice alte chestii care m-ar putea ajuta.
Va multumesc.
Raspunsuri
nytro3 spune:
Mare lucru nu se prea gaseste prin online. Din cate am mai citit, "indatoririle" unui operator calculator intr-o farmacie se rezuma la a bate la casa cat timp farmacista elibereaza medicamentele. Salariul este foarte mic.
bobocel_07 spune:
Indatoririle unui operator calculator sunt;
- introducerea facturilor in calculator
- comenzi de medicamente
- asezarea medicamentelor pe raft si punerea preturilor
- registru de casa in fiecare dimineata si mai sunt cateva depinde de fiecare farmacie in parte.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
Cris_N spune:
Citat: |
Indatoririle unui operator calculator sunt; - introducerea facturilor in calculator - comenzi de medicamente - asezarea medicamentelor pe raft si punerea preturilor - registru de casa in fiecare dimineata si mai sunt cateva depinde de fiecare farmacie in parte. |
adauga:
-etichetare produse
-verificare termene de expirare
-introducere retete
scoate:
- comenzi de medicamente
si
"indatoririle" unui operator calculator intr-o farmacie se rezuma la a bate la casa cat timp farmacista elibereaza medicamentele
Comenzile de medicamente se fac dupa un necesar clar, realizat de farmacist. In fata , la vanzare, deci la casa nu are acces.
Daca este insa student an terminal la Farmacie si este incadrat pe aceasta functie va face mai mult de atat.
Daca nu este student la farmacie , dar dovedeste implicare, ii place ce face, intelege ce se intampla acolo poate trece pe partea de vanzare produse cosmetice....
Salariile variaza - nu stiu ce se intelege prin salariu mic, dar din experienta stiu sigur ca poate fi mare dupa o perioada, in care castiga increderea si respectul farmacistului - in special farmacistului diriginte/sef.
-------------------------
Cristiana, Andreea si Maria
Daca iubesti pe cineva, iubeste-l(o) asa cum este nu cum a-i dori sa fie!!
Prietenia e un cuvant pe care multi il rostesc, dar putini il inteleg.
Cris_N spune:
Referitor la softuri - se folosesc programe de genul Pharma, Infofarm, Ipharma, Charisma medical. etc
Folosesti excel, word
Cam atat...
Alecsia spune:
Ma indoiesc ca are voie sa introduca retete, poate sa faca o centralizare a lor.
"Deschide cartea ca sa înveti ce au gândit altii; închide cartea ca sa gândesti tu însuti ... "
Cris_N spune:
introduc si retete - depinde ce intelegi tu prin aceasta activitate Dar atentie - nu la vanzare - adica NU ELIBEREAZA RETETE. Decat daca este student in an terminal si este alaturi de el un farmacist cu experienta.
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cris_N introduc si retete - depinde ce intelegi tu prin aceasta activitate Dar atentie - nu la vanzare - adica NU ELIBEREAZA RETETE. Decat daca este student in an terminal si este alaturi de el un farmacist cu experienta. ------------------------- Cristiana, Andreea si Maria Daca iubesti pe cineva, iubeste-l(o) asa cum este nu cum a-i dori sa fie!! Prietenia e un cuvant pe care multi il rostesc, dar putini il inteleg. |
Eventual introduc retete in centralizator. In general, referindu-ma la ce inteleg eu prin "a introduce o reteta", operatiunea e facuta de catre cel care o elibereeaza.
Deci operatorul centralizeaza retetele gata introduse de catre categoriile de angajati care au dreptul legal sa efectueze aceasta operatiune.
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Cris_N spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui diuna
Eventual introduc retete in centralizator. In general, referindu-ma la ce inteleg eu prin "a introduce o reteta", operatiunea e facuta de catre cel care o elibereeaza. Deci operatorul centralizeaza retetele gata introduse de catre categoriile de angajati care au dreptul legal sa efectueze aceasta operatiune. Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein |
Corect. :)
Reteta este introdusa in softul farmaciei de catre cei care si elibereaza produsele de pe reteta.
Operatorii lucreaza cu centralizatorul pentru casele nationale de sanatate.