Strumfi iul-aug 2011!BV GHEVERONICA!(63)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Wow Krissy, felicitari pentru aniversare. Si eu m-am intrebat de nenumarate ori daca as avea puterea sa o iau de la capat in alta tara (visul meu e Noua Zeelanda). Dar nu singura, evident. Nu stiu, sunt mai fricoasa la capitolul asta daca n-am pe nimeni langa mine, cu care sa impart cele bune si cele rele, nu cred ca m-as misca nici din oras.
Chiar, tu ai plecat singurica? ai avut ceva stabilit acolo? scoli, mastere, sau vreun serviciu?
De curiozitate intreb. Oricum, felicitari

Multumesc, Oana! Well, am plecat singura-singurea, aveam doar un grup de prieteni la Montreal, si incurajarile lor ca o sa fie bine si ca sunt sanse sa imi gasesc serviciu in domeniu... Acuma sa nu crezi ca nu m-am framantat mult sa fac pasul asta, ca doar procesul de imigrare a durat 2 ani, dar eram pe timp ce trecea tot mai frustrata si plafonata profesional si am zis ca incerc sa ma descurc in alta parte, fara rusinea de a ma intoarce inapoi daca nu o sa mearga. Nu aveam deci aranjat nimic, doar am locuit o luna la o familie de prieteni, pana m-am familiarizat cu sitemul, mi-am facut actele, mi-am inchiriat singura un apartament, si mi-am luat carnetul... Dupa care lumea a fost a mea, am plecat cu avant la interviuri si dupa 3 luni mi-am gasit serviciu direct in domeniu si direct... manager. Dar aia e mana lui Dzeu mai mult decat orice, ca m-a ocortit si n-am avut absolut nici o experienta proasta sau injositoare ca imigrant... Restul e history, intre timp l-am cunoscut pe americanul de barbate-miu, si asa am ajuns dincoace, desi taaare mult mi-a mai placut in Canada... Aici ia-o de la capat cu sistem, serviciu, master, dar privind in urma mi-am urmat doar un destin bine planuit de sus... Cam asta e "odiseea" mea, ca sa-ti raspund la curiozitate, scuze fetele de off-topic...

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 31+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Bravo, Krissy, felicitari !!! Ma bucur cand citesc povesti de succes ale celor plecati din RO ... eu am 3 verisoare plecate, 2 in Canada si 1 in Franta, o colega de facultate plecata in Franta, toate multumite si realizate personal si profesional. Am o colega care a castigat viza in America la loteria vizelor, a fost plecata (si angajata) cateva luni si s-a intors, nu i-a placut deloc in State, pur si simplu nu s-a putut obisnui (cred ca la asta a contribuit si faptul ca sotul era foarte legat de RO si nu prea vroia sa plece dupa ea). La fel am 2 cunostinte care au plecat in Canada si nu s-au putut adapta, au ramas acolo, dar sunt nefericite ...

Cum dam de greutati in RO, cum ma bate sotul la cap ca mai bine plecam afara, ca a avut destule oferte in Anglia si Germania, dar mie mi-e frica sa iau acum totul de la capat, mai ales cu un copil de 5 ani si cu inca unul pe drum ... Mi-e clar ca vom ramane aici, dar inca meditez la posibilitatea de a-mi invata copiii sa caute o viata mai buna afara ...

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Bine v-am regasit si din nou va doresc sanatate si rabdare!
Nu-mi vine sa cred ca mai am putin si termin saptamana a 38-a. Sincera sa fiu, parca-parca incep sa-mi pierd rabdarea, desi am inteles ca baieteii sunt mai "lenesi" si vin mai tarziu, adica la 40, 41 sau chiar 42 de saptamani.
Saptamana asta am facut analize, maine iau rezultatele si merg la doctor sa le discutam, sa vedem daca-mi face si ecografie.
Saptamana viitoare - alte analize, Rh-ul si anticorpii. Apropo, stiti cumva, daca o fi cazul sa-mi faca vaccin (adica bebe sa aiba RH pozitiv), se gaseste in farmacii? Anul trecut un prieten povestea ca a cautat o groaza pana sa il gaseasca si ca sunt doua, cu acelasi efect: unul mai scump, unul mai ieftin.
Alta veste, mai proasta: dr. mi-a zis ca pleaca in concediu chiar in ziua DPN-ului meu si m-a prezentat unui alt doctor. Nu stiu ce sa fac: sa-i zic clar ca vreau sa nasc cu el, adica eventual sa-mi provoace nasterea, sau sa stau in banca mea si sa astept sa se produca evenimentul pe cale naturala, chiar daca nu o sa fie cu dr. meu?

Bafta multa tuturor in toate!

DPN 4 iulie 2011 - baby boy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

salutare si de la noi!

eu mi's tare trista, am plans ieri toata ziua/seara...stiu trebuie sa ma linistesc dar pur si simplu mnu mai pot.

Am vorbit si cu C, el vrea sa ii ajute, asa ca a gasit o solutie: ca sa nu ia din banii nostri si-a gasit sa ceara imprumut de la unul si de la altul...sa mor nu alta cand am auzit, de parca nu tot din banii nostri vor trebui inapoiati. M-a terminta, degeaba am discutat, degeaba i-am explicat...o tine pe a lui ca sunt parintii lui si i-au cerut ajutorul. Deci...eu sunt oaia neagra care nu vrea sa ii ajute.
Serios ...chiar nu aveam nevoie de asa ceva, nu va zic ce criza de plans am tras asxeara, ce rau am dormit azi noapte... . NU il inteleg deloc, e in stare sa ne lase pe noi in strada si sa le dea lor toti banii

scuzati-ma ca va bat la cap cu problemele mele, ingnorati mesajul

Mama de Ana si 36+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Savvy

Bine v-am regasit si din nou va doresc sanatate si rabdare!
Nu-mi vine sa cred ca mai am putin si termin saptamana a 38-a. Sincera sa fiu, parca-parca incep sa-mi pierd rabdarea, desi am inteles ca baieteii sunt mai "lenesi" si vin mai tarziu, adica la 40, 41 sau chiar 42 de saptamani.
Saptamana asta am facut analize, maine iau rezultatele si merg la doctor sa le discutam, sa vedem daca-mi face si ecografie.
Saptamana viitoare - alte analize, Rh-ul si anticorpii. Apropo, stiti cumva, daca o fi cazul sa-mi faca vaccin (adica bebe sa aiba RH pozitiv), se gaseste in farmacii? Anul trecut un prieten povestea ca a cautat o groaza pana sa il gaseasca si ca sunt doua, cu acelasi efect: unul mai scump, unul mai ieftin.
Alta veste, mai proasta: dr. mi-a zis ca pleaca in concediu chiar in ziua DPN-ului meu si m-a prezentat unui alt doctor. Nu stiu ce sa fac: sa-i zic clar ca vreau sa nasc cu el, adica eventual sa-mi provoace nasterea, sau sa stau in banca mea si sa astept sa se produca evenimentul pe cale naturala, chiar daca nu o sa fie cu dr. meu?

Bafta multa tuturor in toate!

felicitari pentru 38 de sapt!!!!!!
teoretic, vaccinul ar trebui sa ti se administreze in spital, de catre cei de acolo, fara sa platesti nimic. in iasi, cel putin, asa se face.
am inteles de la doctorita mea ca este in spital, acum vreo 4 ani a fost criza si nu se gasea.
deci, teoretic, nu ar trebui sa il cumperi tu.
cat despre nastere ... tu trebuie sa decizi daca te simti confortabil cu un alt doctor, durerile sunt ceva mai mari la travaliu indus (din cate am auzit), deci, pana la urma trebuie sa faci o lista pro/contra. parerea mea.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

salutare si de la noi!

eu mi's tare trista, am plans ieri toata ziua/seara...stiu trebuie sa ma linistesc dar pur si simplu mnu mai pot.

Am vorbit si cu C, el vrea sa ii ajute, asa ca a gasit o solutie: ca sa nu ia din banii nostri si-a gasit sa ceara imprumut de la unul si de la altul...sa mor nu alta cand am auzit, de parca nu tot din banii nostri vor trebui inapoiati. M-a terminta, degeaba am discutat, degeaba i-am explicat...o tine pe a lui ca sunt parintii lui si i-au cerut ajutorul. Deci...eu sunt oaia neagra care nu vrea sa ii ajute.
Serios ...chiar nu aveam nevoie de asa ceva, nu va zic ce criza de plans am tras asxeara, ce rau am dormit azi noapte... . NU il inteleg deloc, e in stare sa ne lase pe noi in strada si sa le dea lor toti banii

Mama de Ana si 36+

Fashion

1. incearca sa te linistesti.
2. incearca sa mai vb cu el, cu argumente logice, calm, fara cearta si plansete.
3. daca pana la urma asa decide el sa faca, trebuie sa ii stai alaturi si la bine si la greu. fara reprosuri si discutii in caz ca lucrurile ies rau ... Doamne fereste.
stiu ca poate suna ffff aiurea, dar incearca macar sa te "bucuri" de faptul ca nu face asta pe la spatele tau (am mai auzit/vazut cazuri). nu stiu daca poti si daca are rost sa "fortezi" o decizie care sa va duca la certuri. parerea mea. trebuie sa fiti cat de uniti se poate acum, iar tu sa incerci sa fii cat mai linistita pt bb. din toata inima.

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Offf, Lisssa, dar nu te amari acum.... Noaptea este un sfetnic bun, mai lasa-l cateva zile si vezi poate se razgandeste. Explica-i si tu punctul tau de vedere, dar asa, cat mai obiectiv posibil. Intreaba-l pe el cum va vede in doi- trei ani cand va veti intoarce... cu ce va luati casa, cu ce traiti pana va gasiti de lucru. Va va trebui o masina, cum o cumparati... Adica pune-l sa vizualizeze efectiv momentul si necesarul de bani.

Imi pare rau ca esti asa amarata...

30+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

salutare si de la noi!

Mama de Ana si 36+

Fashion

1. incearca sa te linistesti.
2. incearca sa mai vb cu el, cu argumente logice, calm, fara cearta si plansete.
3. daca pana la urma asa decide el sa faca, trebuie sa ii stai alaturi si la bine si la greu. fara reprosuri si discutii in caz ca lucrurile ies rau ... Doamne fereste.
stiu ca poate suna ffff aiurea, dar incearca macar sa te "bucuri" de faptul ca nu face asta pe la spatele tau (am mai auzit/vazut cazuri). nu stiu daca poti si daca are rost sa "fortezi" o decizie care sa va duca la certuri. parerea mea. trebuie sa fiti cat de uniti se poate acum, iar tu sa incerci sa fii cat mai linistita pt bb. din toata inima.

Poze Daniel

Mamici din Iasi

ma mai gandesc si la o "solutie de compromis", adica sa ii ajutati cu o parte din bani, fara a ramane nici voi fara economii, dar, totusi, sa le dati ceva ca sa nu zica ca nu i-ati ajutat. nu stiu ... ma gandesc.

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Savvy - cam "magar" doctorul tau sa te anunte asa, pe ultima suta de metri ... ca banuiesc ca stia mai demult, concediile nu se iau de azi pe maine, se planifica din timp ! Sincer, nu stiu ce sa-ti recomand in cazul asta ...

Lissa - imi pare tare rau pt tine ... Daca el s-a hotarat, nu prea stiu cum il poti "intoarce" la sentimente mai bune ... Mai bine ca ia de la prieteni, ca poate asa o sa-i forteze pe ai lui sa-i dea inapoi la termen ... Aveti prieteni buni, daca sunt dispusi sa va imprumute o asemenea suma

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Laura si Burtocika, multumesc mult pentru mesaje. Fac o lista pro si contra, il intreb si pe sotul meu, vedem ce iese...

Lissa-ana, daca sotul tau vrea cu tot dinadinsul sa faca asta, n-ai ce face, poti sa te pui luntre si punte, ca tot le va da banii. Pune-te in locul lui: daca parintii tai ti-ar cere ceva asemanator, ai proceda ca sotul tau sau ai lua alta decizie?
Nu cunosc antecedentele, de-aia e greu sa ne dam noi, cei din afara, cu parerea. Poate i-ai ajutat si tu pe-ai tai in trecut, cu bani sau altfel, iar el simte acum nevoia sa faca la fel si are un precedent? Poate se simte "vinovat" fata de ei, din diferite motive?
Stai linistita, ia-l cu binisorul si ce va fi va fi. Nu in banii aceia sta fericirea voastra, indiferent cat de mare e suma. Probabil trebuie sa-i dati, intr-un fel sau altul, ca sa castigati altceva - posibil mult mai important decat acesti bani.

Mergi la inceput