retete cu lapte

retete cu lapte | Autor: A_driana

Link direct la acest mesaj

buna fetelor, as avea nevoie de niste retete cu lapte (pt copii, dar nu numai) care pot fi mancate la cina...eu stiu doar gris cu lapte, orez cu lapte, cereale cu lapte, lapte de pasare...
daca mai aveti idei sau retete va rog sa-mi spuneti si mie.
multumesc.


Adriana, mamica pufarinului David

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

atatea vizualizari si nici o idee ...


Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

un fel de balmos (malai, lapte, smintina, brinza de oi, sare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

milkshake-uri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

prajitui cu crema de lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

- cremele fierte cu lapte si vanilie sau cacao ( cele care se maninca cu lingurita )

- crema de zahar ars ( lapte, zahar si oua + aroma )

- sufleu cu lapte :
200 ml lapte
60 gr zahar
40 gr faina
50 gr unt
4 oua ( separate galbenus si albus )
unt si zahar cu care se ungi si sa presari in forme castonele de portelan/sticla pentru cuptor de cite o portie

pentru aroma dupa cum iti place: vanilie, coaja de lamiie, esenta de migdale, coniac dc e pentru copii mai crescuti etc ..

-amesteci untul cu faina, pui intr-o cratita la foc mic , adaugi laptele si amesteci bine sa nu aiba cocoloase, cind laptele astefle amestecat iti lasa un voal pe dosul lingurii tragi cratita de pe foc.
- incorporezi galbenusele cite unul pe rind, amestecind mereu cu telul
- ungi cu unt si presari cu zahar formele de sufleu
- adaugi albusele batute spuma si amesteci mereu vertical in compozitie pe care apoi o versi in forme ( 3/4 din capacitatea lor)
- pui la cuptorul deja incalzit la 200°C si cind introduceti sufleurile scazi temperatura la 180°c , Se coac cca 16-20 minute depinde cit de mari sunt formele ...
ca sa aromatizezi cu vanilie, coja de lamiie etc fierbi mai intii laptele cu aroma, scoti vanilia sau lamiia si treci la pregatirea suifleului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

multumesc fetelor, mi-ati dat cateva idei bune...le voi pune in practica...


Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mamaliguta cu lapte.
Tapioca cu lapte.
lapte cu taietzei de casa
lapte cu frecatzei (asta e ce-mi facea bunica in 5 minute)
budinca de vanilie (crème patissière)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

prajitura lenesa, un fel de budinca cu gris la cuptor

macaroane

dolangaci



blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

vickip am incercat milkshake-uri dar nu merg mancate cu lingurita
mik acuma seara am facut pt prima data budinca de tapioca (pana acum nici n-am stiu ce-i aia tapioca ) si a iesit fff gustoasa...puricu meu a papat tare bine
ce sunt frecatzeii? lapte cu frecatzei...
adra_bell imi poti spune cum ii prajitura lenesa? se face singura?
si ce sunt dolangacii?


Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Cam asa ceva, se face f repede. Mie mi se pare cam dulce, poti reduce din cantitatea de zahar. E un link catre reteta, il mai pun o data

Dolangaci este o placinta bulgareasca, iarasi se face relativ repede

Reteta
8 oua, 1l lapte, 250-300 g zahar, 300-400 g branza, coaja de portocala, lamaie, zahar vanilat, un pachet de foi de placinta

Se unge serios o tava si se pun doua foi intinse pe fundul tavii. Apoi se strang doua foi evantai si se pun in tava, alaturi se pun alte doua foi evantai si tot asa pana cand termini lungimea tavii. Printre faldurile formate de foi se presara branza fie rasa, fie faramitata, a mea era cam moale asa ca am farimitat-o. Se amesteca ouale cu laptele, zaharul si aromele (la blender) si se toarna peste tava. Se picura deaaupra niste ulei si se da la cuptor la treapta 4, 40-50 minute. SE presara cu zahar cand e gata.

Eu am pus 400g branza si 300 zahar, laptele, ouale si branza au fost de la tara. Calda, mananci de nu te mai opresti, e insiropata si delicioasa. Dupa ce se raceste poti sa o tai



blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput