intrebari
buna .am si eu cateva intrebari la care va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri
1.baietelului cel mare i-a aparut o carie la un dinte ,am mers o singura data cu el pana acu dar nu a reusit sa-i faca nimic ca nu statea si nu i-a tratat era cat un varf de ac acum e mai mare..ar trebui sa merg la un pedodont sau dentist normal ca sa zic asa?exista ceva anume care sa faca sa fie mai usor?nu stiu as vrea daca ati mers cu copii sa-mi spune-ti unde ar trebui sa merg si ce sa fac
2.fetita mea are 3luni jumate si ii dau 3 pic de vigantol, Ca .Fe nu ar trebui sa-i dau?dr mea de familie daca ii spun ,o intreb eu bine daca nu ,nu-mi zice nimic ...
3.vreau si baieteilor (de 4 ani jumate si 2 ani)sa vad cum stau cu Fe si Ca,analize le ia din degetel pt a vedea,verifica sau trebuie sa le ia din vena?
Raspunsuri
szivarvany spune:
1. cariile se rezolva la cabinetele stomatologice, cu cat mai repede cu atat mai bine 
2. suplimente fara analize in niciun caz 
3. mergi la pediatru sa ti dea trimiterile cu indicatiile si sigur va sti sa ti spuna si procedura 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID 
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanap85 buna .am si eu cateva intrebari la care va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri 2.fetita mea are 3luni jumate si ii dau 3 pic de vigantol, Ca .Fe nu ar trebui sa-i dau?dr mea de familie daca ii spun ,o intreb eu bine daca nu ,nu-mi zice nimic ... 3.vreau si baieteilor (de 4 ani jumate si 2 ani)sa vad cum stau cu Fe si Ca,analize le ia din degetel pt a vedea,verifica sau trebuie sa le ia din vena? |
2. Fe si alte vitamine, suplimente in urma unor analize.
3. din vena.cel putin asa s-a procedat de fiecare data cand a facut si Luca analize. din deget, singura data cand avea 7 luni, la 2 si 4 ani din vena.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Darria spune:
Am administrat Fe dar dupa analize.
Am recoltat din vena intotdeauna. La laboratoare imi spuneau ca le-ar fi mai usor sa recolteze din deget dar pt. valori corecte recolteaza din vena.
oanap85 spune:
of deci singura solutie e sa ia din vene..nu prea as vrea intrucat nu au probleme dar as vrea sa vad daca nu au lipsa de Ca , Fe..voi verificati sau doar daca e strict necesar?ma refer cand sunt mai mari...
deci la cabinet stomatologic,la unul partucular e mai bina?cred ca peste tot e cu plata nu?data trecuta nu a stat pt ca se temea de chestia aia care bazaie alta solutie sa-i curete caria nu exista?
sper ca la ea sa-i ia din deget nu?eu o alaptez totusi ma gandesc acum pe timp de vara sa-i dau niste Ca..voi cum ati dat?cum v-a recomandat pediatrul? MAMAGIULIEI tot analize si daca e mic, mic copilul?
multumesc pt raspunsuri..
lulu77 spune:
oana, de ce sa ii dai fetei Ca ? daca nu are nevoie?
analizele stabilesc indiferent de varsta ce suplimente sunt necesare.
mai bine te-ai gandii, acum ca e vara, la alimentel care pot aduce un aport de Ca, Fe ![]()
eu nu am dat Ca copilului decat o singura data, o cura de 14 zile, in 4 ani.
In 4 ani i-am facut un set complet de analize de 3 ori.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
oanap85 spune:
Deci sa inteleg ca ia destul ca din laptele meu?si nu are nevoie?nici macar sa vad ?
baieteii mananca lactate .cu Fe nu stiu cum stau...
nu stiu ..sa vad ce zice si dr dar nu prea ma bazez pe asta..la cati pediatri tot am mers atatea pareri am gasit,sper sa gasesc si eu un pediatru bun..
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanap85 Deci sa inteleg ca ia destul ca din laptele meu?si nu are nevoie?nici macar sa vad ? baieteii mananca lactate .cu Fe nu stiu cum stau... nu stiu ..sa vad ce zice si dr dar nu prea ma bazez pe asta..la cati pediatri tot am mers atatea pareri am gasit,sper sa gasesc si eu un pediatru bun.. ![]() |
nu pediatrul stabileste exact necesarul de Ca si Fe, doar analizele o pot face corect.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
oanap85 spune:
ok lulu,multumesc 
vreau sa mai intreb ceva sper ca nu e o intrebare ridicola
,depinde de ce mananc si eu?pt ca eu nu prea mananc lactate..sau nu are legatura!?pt ca copilul oricum isi ia necesarul de ca si fe ?
CamiSol spune:
In legatura cu stomatologul, si noi l-am fecventat in ultimul timp foarte des.
Baietelul meu a avut in jur de patru carii pe care le-am tratat in decurs de 2-3 luni , mergand la medic o data sau de doua ori pe saptamana.
Trebuie gasit un stomatolog care sa aiba rabdare cu copii si sa fie calm. Copilul meu nu sta mai mult de 5-10 min pe scaun asa ca face si el ce poate in timpul asta.
De cand mergem la dentist avem si gaura in buget, si nu din cauza ca platim prea mult la medic, avem un pact ca dupa fiecare vizita la dentist sa cumparam cate o jucarie , joc ...![]()
codruta_grg spune:
Daca ii dai lapte de la tine nu ar trebui sa-i dai in nici un caz supliment de Ca. Mai ales ca ia vitamina D care ajuta sa se depuna Ca mai repede, iar un supliment de care nu ar avea nevoie i-ar face mai mult rau decat bine.
Din deget am inteles ca e mai dureros pentru copii recoltarea sangelui. Noi analize de sange am facut prima data abia acuma, aproape de 6 ani. La 2 ani ne-a recomandat sideremia, dar eu am zis ca nu o intep doar pentru ca e obligatoriu si nu dadea semne ca ar avea deficit de asa ceva. Medicul de familie, care urmareste dezvoltarea lor e cel mai in masura sa ia decizia, cu tine impreuna, daca e cazul de analize sau nu.
Cu cariutele nu stiu ce sfat sa iti dau ca inca n-am avut probleme. Daca nu-l doare si nu se mareste repede cariuta, poate e mai bine sa astepti pana ii cade dintisorul...zic eu, dar tot un stomatolog stie cel mai bine cum e de procedat, eventual intr-un cabinet in care ruleaza niste desene animate ![]()