Prietene la bine si la greu - 124

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Salutare tuturor,

Va multumesc tuturor pentru urari, imi pare rau ca v-am facut sa asteptati cinsteala: tot ce vreti voi la gratar, si ceva rece din frigi.(asa scurt sa nu fac pofta la gravidute).

Eu am fost foarte racita in we, iar ieri am avut o durere ingrozitoare de cap, care nu a vrut sa treaca cu nimic. Azi e ceva mai bine, si am intrat sa va salut. Mi-am schimbat si ochelarii, si nu prea reusesc sa ma acomodez cu ei.

Eu am renuntat la fumat in momentul in care am aflat ca sunt gravi. Fumam undeva la 2-3 tigari pe zi, dar nu reuseam sa renunt. M-a ajutat poate si faptul ca mi-a fost rau la inceput. Cat am fost gravida nu prea aveam pofta de tigari, dar in schimb si acum, dupa mai mult de 2 ani de pauza, mi-as aprinde o tigara. Sotul fumeaza si tare mi-ar place sa-l fac sa renunte si el.

Lumi_R, felicitari pentru casa noua. Apropo de limba vorbita cu copilul, a fost pe forum un subiect deschis pe aceasat tema, dar nu mai stiu unde. Concluzia a fost ceva de genul: copilul poate invata mai multe limbi chiar de la inceput, dar nu de la aceeasi persoana. Recomandat este ca de la mama sa invete limba ei materna, iar de la tata, bunici etc poate sa invete alta limba. Daca copilul invata de la o singura persoana mai multe limbi, atunci va amesteca limbile la vorbire. Sper sa intelegi ceva din explicatiile mele.

Luni, in 20, avem programare la control la Cluj. Nu stiu de ce dar sunt putin stresata. Speram sa scap de siropele de alergie, dar a zis pedi de aici ca nu prea sunt sanse.

De vreo saptamana Andrei a inceput sa repete aproape tot din ce zic eu. Si el era destul de retinut la capitolul vorbit, dar si-a dat drumul dintr-o data.

Va pup pe toate. Ma duc la bucatarie sa fac ceva papica.

Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Monis si eu ziceam ca sunt prea scumpe, dar imi plac mult mult

oricum nu mi le iau ca am de dat 16 milioane la gaz

edit: asta pt ca ma intrebase cineva la un moment dat ce-am mai facut cu factura aia...raspuns: nimic, totul e perfect, expertiza metrologica arata ca e in parametri contoarul si asta e tot

Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5
Citat:
citat din mesajul lui magdaz_ina
Mie nu imi place... desi personal sunt pro alaptat si asa am procedat cu ambii copii, am vazut cat mult rau poate face mamicilor promovarea agresiva a alaptatului. Rezultate mai bune proalaptat se obtin prin respectarea dreptului femeii de a alege ceea ce simte, in conditiile in care este informata de avantajele nete ale alaptarii.

dar cat rau face mamelor promovarea nu agresiva ci megaagresiva a mancarii artificiale ai vazut? .
Oricum, nu cred ca se vor intampla mari minuni, dar tot e un inceput: Si pliantele, afisele si mostrele gratuite din spitale si din cabinetele medicilor ar putea disparea. Astfel, medicii de familie nu vor mai avea voie sa-si tapeteze peretii salilor de asteptare cu reclame pentru astfel de produse. Acestea vor fi interzise si in cabinetele si sectiile de ginecologie si neonatologie. . In cate cabinete exista afise cu alaptarea?
Nu mai am chef si nici rabdare de polemici pe subiectul asta si nu asta a fost intentia cand am postat stirea, dar pur si simplu mi s-a parut mereu ca alaptatul este nedreptatit . Iar acum e o incercare firava de a rebalansa lucrurile.

Experienta mea este strict personala si probabil irelevanta la nivel general. O sa povestesc totusi, caci indignarea mea nu este impotriva ideii de promovare a alaptatului ci a sictirului (scuze pentru expresie) cu care se face aceasta promovare.

Cand am nascut-o pe Iarina (si nu exista notiunea de "spital prieten al copilului") toate lehuzele alaptau. Si asta in conditiile in care nu existau afise pro-alaptat si iti gaseai copilul gata hranit cu biberonul la prima vizita (ca asa era obiceiul, sa il vezi dupa o zi). Pur si simplu am spus ca eu vreau sa alaptez si biberonul a fost imediat inlocuit cu canuta si lingurita, in asteptarea lactatiei (care la cezariana se instaleaza dupa cateva zile).

Cand s-a nascut Rares erau peste tot afise pro-alaptare, asistentele tipau pe holuri la lehuze ca sunt obligate sa alapteze copilul, ca sunt inconstiente daca le trece prin cap sa aleaga alta varianta, ca mentinerea lactatiei se face prin metode naturale (muls cu mana) si nu sunt acceptate pompele care deformeaza sfarcul, neonatologii tipau ca lor le trebuie lapte de mama si nu-i intereseaza de unde scoate lehuza dar sa il aduca... pe langa toate astea afisele pro-alaptare pareau grotesti.
Majoritatea lehuzelor cedau si aduceau copiilor fie si cativa ml. de lapte iar dupa luni de "alaptare naturala" in spital (caci vorbesc despre mame de prematuri) abia asteptau sa ajunga acasa unde, cu tristete aflam ca opreau alaptarea.

Si da, sunt foarte trista pentru ca acest drept al copilului se pierde prin lipsa de respect fata de mama. Unei asemenea promovari a alaptatului (caci asa au inteles sa o puna in practica) ii zic: mai bine nu, lasati-ne invadati de reclame la lapte praf pentru ca eu sunt convinsa ca asa e mai mare procentul de copii alaptati decat in cadrul campaniei: "hai sa ne batem joc de lehuze!"

In rest, am vazut si spitale dotate cu pompe de alaptat dar, de asemenea, asociate cu promovarea prin tipete a alaptarii...

Ideea pro-alaptare este excelenta, practica ne omoara...

Trebuie sa adaug pam-pam.

Cu siguranta reactia mea este exagerata datorita atomsferei pitoresti din spitalele romanesti care mi-a dat impresia ca nu avem gradul de civilizatie necesar promovarii alaptarii (asocierea afisului pro-alaptare cu personalului medical care promoveaza prin tipete alaptarea creeaza o imagine de-a dreptul pur si simplu).
Acel pur si simplu ne descuram mai bine sa ne alaptam copii daca ne scutiti de promovare.

Mi-ar placea foarte mult insa promovarea alaptarii in randul personalului medical. Acolo cred eu ca e problema, nu la mame.
Pe la pediatrii, pe la medicii de familie, cum spui si tu, Monis, o promovare ca formare profesionala, nu din cea cu afise pe pereti si tipete la lehuze.
O promovare care sa inceapa dinainte de nastere, dinainte de sarcina.

In alta ordine de idei, eu chiar am crezut povestile cu copii care nu mai sug la san daca sunt alimentati cu biberonul si povestile cu copii alaptati dupa un an care nu se mai intarca decat tarziu si greu.
Rares mi-a demonstrat ca copii pot suge la san dupa aproape 4 (patru) luni de biberon si gavaj si ca se pot autointarca la un an si 10 saptamani.
Legat de asta, lactatia se poate mentine aproape 4 luni cu pompa.

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monis5
Magda bafta cu "tigarile" .
Eu astazi fac doua luni de cand le-am lasat pe alea adevarate . Asta dupa ce am fumat 20 de ani .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dankutza
Stie cineva un cardiolog pediatru bun?

Dr. Nicolescu Alin, la Fundeni, la Medlife favorit, la Academica sau la Bragadiru.

Dr. Doru Dumbrava dar nu stiu unde este.

Daca vrei detalii despre preturi sau nr. de telefon, da-mi PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

cateva pozici noi de pe-afara

Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Am si eu o intrebare, noi avem probleme la clatit parul la baita, unde plange de nu reusesc cu frumosul deloc si ma gandeam ca vazusem in niste pozici parca pe la Andre daca nu ma insel, cu o palariuta cu cozoroc speciala pt baita, de unde ai cumparat-o? Sau daca a vazut cineva in Romania si unde?

Mami fericita de printesa Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_80

Am si eu o intrebare, noi avem probleme la clatit parul la baita, unde plange de nu reusesc cu frumosul deloc si ma gandeam ca vazusem in niste pozici parca pe la Andre daca nu ma insel, cu o palariuta cu cozoroc speciala pt baita, de unde ai cumparat-o? Sau daca a vazut cineva in Romania si unde?

nu sunt andre, dar am salvat la un momentdat linkul asta http://www.happybaby.ro/Ok%20Baby.htm#BAIE vezi mai jos in pagina sau http://www.tookie.ro/aparatoare_de_sampon.html

tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09)

si-a facut treaba, 13+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Monica,hai sa-ti spun cum am facut-o chiar sa-i placa spalatul pe cap: ne jucam cu stropitoarea! Intai "o stropeam" pe corp,apoi dadeam si pe cap cate un pic,totul parand doar o joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluci_b

Citat:
citat din mesajul lui monica_80

nu sunt andre, dar am salvat la un momentdat linkul asta http://www.happybaby.ro/Ok%20Baby.htm#BAIE vezi mai jos in pagina sau http://www.tookie.ro/aparatoare_de_sampon.html

tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09)

si-a facut treaba, 13+cu

Mergi la inceput