PRIETENE FARA TITLU (78)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello,
Moni- ne dai niste vesti,sper ca esti bine
Bee-sanatate multa,of prin ce treceti si voi,nu va prieste la mare deloc vad,mereu au patit copiii cate ceva
Cris-sunt convinsa ca o sa vina si casa, nu te stresa ca nu face bine
Anda-spor la treburi,ne bucuram de vesti,poze cu Mark ne mai pui, ii faci o surioasa sau e prea frumos acolo si nu aveti timp decat de vizitat
Merg si eu sa calc pina se trezeste Praslea si apoi s ama ocup de el si putin gym si ceva shopping-imi trebuie o masuta de cafea, ca mi-a spart geamul la ea socrela in februarie si nu m-am invrednicit pina acuma sa o gasesc.
Oferte de job am avut dar departe de casa si nu la ce fel de companii vreau eu,asa ca pe moment ma bucur de Alex,iesiri,cabana, vara si imi da guvernul si 60% din salariu pt 9 luni,deci astept oferta cea mai buna-cum ziceam are DD grija!Weekend frumos sa aveti!

Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Salutare la toata lumea si multumesc
Am sosit aseara acasa.Sunt ok, m-am ridicat si am mers la baie imediat dupa ce s-a golit punga cu perfuzie - ca eram legata de ea,altfel o tuleam mai devreme De data asta m-am trezit in terapie intensiva ,nu in salon ca turele trecute si tot ma benoclam dupa brancardieri sa vina sa ma duca odata in salon ,ca ma gandeam mai ales ca se agita maica-mea ca apar asa tarziu - si asa a si fost.Bine ea era la Arad cu copiii,dar tinea legatura prin telefon cu Ghita. De cand am intrat in operatie pana cand m-am intors in salon au trecut cca 2 ore, asa ca ma gandesc ca vreo ora jumate o fi durat interventia.Ca de obicei nu am avut nimic de la anestezie,nici greata,nici dureri de cap.Nu mi-au trebuit deloc nici calmate dupa, dealtfel i-am si cerut asistentei seara sa imi scoata branula si s-a executat.Complicatiile posibile de care amintea doctorul, n-au aparut.A scos ce mai ramasese prin axila si de la san nodulii de deasupra mamelonului: pe san am o taietura mica doar acolo. Cum s-ar zice a scos doar "grosul".
As fi vrut sa vorbesc cu tipa aia cu trialurile,dar chiar zilele astea isi da doctoratul si lipsea.Voiam sa o intreb daca stie numele celui care se ocupa cu trialurile in Bucuresti,pentru ca am gasit acolo un trial ce ma intereseaza,doar ca prin telefon nu reusesc sa aflu nimic C-asa-i in RO.Azi am mai trimis niste mail-uri,dar nu stiu ce rezolv si asa ... Trialul cu pricina am vazut ca se desfasoara si in Szeged.Luni oricum mergem la Debrecen la o dermatoloaga (gasita cu ajutorul lui INGRID ) si sper sa ne puna ea in contact cu trialurile din Ungaria.Sa vedem daca se poate ... Le-as prefera pe cele de la Szeged/Bucuresti,decat pe cel de la Debrecen,pentru ca la cel de la Debrecen se da la intamplare chimio sau medicamentul experimental, nu doar cel experimental.
INGRID,MIRA a reusit frate-meu sa comande si crema aia.O sa incerc si cu ea ,ca cine stie.Am gasit chiar ca se desfasoara un trial cu ea in SUA-Virginia,pentru metastazele cutanate de melanom.
DARIA mersi
ANDA we placut si nu uita de pozele alea ! Daca nu rezolv cu Szeged/Bucuresti chiar vin peste tine ca si in Bruxelles recruteaza trialul ala
DENISA deci sa inteleg ca nu mai lucrezi acum nici cele 4 ore pe zi? Sau si le lucrezi si primesti ceva bani? Oricum e super ca ai timp si de Alex si sa cauti altceva mai bun.Emma cum e?
CRISTINA tin pumnii sa rezolvati cu casa, pana una alta profitati de vara si distrati-va la mare!
BRANDUSA de tine ce sa mai zic asta iti mai lipsea sa ii apuce febra si pe la mare Sper ca si-au revenit intre timp.In rest cum e pe-acolo?
De INGRID va mai zic eu: e ok , dar n-are chef de scris.Dienutza a avut recent un episod de tuse ,dar si-a revenit.
Apropo de tuse si Diana mea cam tuseste de cateva zile ... na se vede ca s-a desfasurat pe la strand,inclusiv cand n-a fost foarte cald afara.
La noi acum e canicula , asa ca momentan stau "la cotetz" la aer conditionat.Fug sa mai citesc, pana se trezesc copiii si apar prin zona (acum sunt la mami).

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Beey unde disparurati cu toatele ?
Io p-aici , ma distrez cu Diana. I-am pus la dispozitie in cateva pahare unifolosibile niste faina de malai, faina alba ,zahar, orez, boabe de fasole etc. ca sa "gateasca". Ca sa nu iasa chiar cu prapad in casa, i-am instalat in ... baie masuta si scaunelul de plastic,plus bucatarioara de jucarie si vasele aferente. Acum dupa ce a creat toate amestecurile posibile ,a ornamentat "prajituri" si la sugestia mea a facut chiar si niscaiva chiftelute a ajuns la concluzia ca e cam porceala pe-acolo si s-a apucat sa stearga masutza si sper ca se apuca si de "spalat vase" pe bune.
Pacat ca nu are ca partenera vreo fetita Daca venea mai repede sus o chemam la noi pe colega ei de gradinita ce s-a mutat in bloc ... Asa trebuie sa colaboram noi , ne-a chemat acum sa mancam, ca a pus masa - ca servetele a pus bucati de hartie igienica
Problema e ca ea solicita sa faca de-adevaratelea mamaliga si alte cele, crede ca o lasa careva de pe-acum la aragaz
Evident ca Tudor doarme la mami,ca altfel nu riscam io asa activitate in zona.
Na ma duc acu' "la masa".

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

SA mananci tot Moni, altfel ce exemplu esti pentru fata!!!

Noi furam azi plecati. In sfarsit am avut o zi de vara adevarata. Dar din pacate nu prea am fost eu cu inima impacata si nu am putut sa las fetele chiar asa la balaceala cum ar fi vrtu ele ca suntem racite. Toate 3. Eu mai rau decat ele. Seline e mucioasa, direct la muci grosi si verzi, Daria stranuta pana nu mai are aer, si o doare nasul, iar eu nu dorm de doua nopti de durere de gat. Capul mi-e greu, urechile si nasul infundat. Asta e, ma gandesc la Moni si-mi trece orice chef de miorlaiala.

Poze https://picasaweb.google.com/kluckermira/GrillfestMannenbachBodensee#

Mergi la inceput

Saluti la toata lumea.
Incep cu urarile: LA MULTI ANI ANDA !
MIRA imi pare rau ca nu v-a trecut raceala.David a scapat? Ca el am vazut ca s-a balacit mai cu spor.Am vazut ca v-ati tratat gatul cu ... inghetata Lasa ca vara de-abia incepe,mai apucati voi balaceala

La noi nimic interesant ,copiii bantuie ziua pe la locurile de joaca din cartier sau in fata blocului la mami. Tudor inca doarme la mami noaptea, Diana doarme acasa. Mai nou vorbeste Tudor cu mine si la telefon - ca mai demult numai asculta si radea.Si acum seara mi-a zis "ceau mami - sunt cuminte - noate buna". Diana tot cu personalitate la inbracat si la ales la frezat.
Aseara m-am distrat putin,ca am cautat in arhiva sa vad cum evolua Diana la 1 ani si 10 luni,sa il mai compar pe Tudor cu ea. Am dat taman peste o perioada "efervescenta" asa ca am ras cu spume. CRISTINA tocmai bagase din greseala fierul de calcat in masina de spalat si apucase sa si fonctioneze pana s-a prins de faza Brandusa astepta de zor sa il nasca pe Tavi si nu mai venea,io cu "omu' negru' al birou ... ma rog, muuulte chestii amuzante pe-acolo . Cat despre comparat ,doamne ce "vedeata" mai era Diana si ce mare mirare cate vorbea ea comparativ cu altii, ca acum sa realizez ca de fapt Tudor vorbeste si mai si decat ea la aceeasi varsta,chestia la care nu m-as fi gandit nici din greseala !!! O chestie interesanta si Diana zicea la masina fix cum zice Tudor adica PATSINA desi pe M il puteau pronunta lejer amndoi Diana ne zicea cand se supara "DUTE A LUP" ,iar Tudor ne gratuleaza cu ... expresiile "furate" de la Diana "LEAO" par example ...
Nu mai zic ca puzzle cu animale si litere i le cumparasem abia atunci la 1 an si 9-10 luni si Tudor care le-a avut la indemna cu muult inainte le face de cateva luni bune deja. La fel de asamblat cuburi lego ... de Diana abia atunci saream in sus de bucurie ca s-a apucat sa asambleze si ea ceva in sfarsit,nu doar sa darame ce construiam eu.Tudor demuuult asambleaza lego.Alta chestie ... Diana nu prea statea la varsta aia sa ii citesc,rasfoiesc carti - exceptia aia cu "primele 750 cuvinte" ... in timp ce Tudor sta la asa ceva de mult mai de demult ! In concluzie ... e mai avantajos sa fi frate mai mic,prinzi totul mai repede de la sora/fratele/fratii mai mari! In plus ai la indemana mult mai devreme o gramada de chestii pentru varste mai mari - jucarii/jocuri/carti/creioane.
Probabil si Diana si ceilalti strumfi ar fi facut chestiile astea mult mai devreme daca ne-ar fi si trecut noua prin cap ca-s capabili si nu ca-s doar niste bebei nestiutori!
Totusi la un capitol Diana era inaintea lui Tudor: la imbracat,de exemplu isi punea deja singura ciorapii,se mai chinuia deja si cu luat pe ea bluzele ,ceea ce Tudor nu face,el doar ii da jos (ciorapii). La capitolul olita sunt cam la egalitate deocamdata,la fel si la independenta la mancat - de mici au insistat sa o faca singuri.
Si la poezii sunt cam la egalitate,dar parca tot Tudor e in avans: chiar mi-a zis mami ca azi a spus primele versuri in "ingerasul" pe care nu l-au invatat defel ,dar ... a auzit-o el pe Diana spunandu-le seara si deja l-a memorat !
Am plecat la nani ca maine am drumuri europene.
PS BRANDUSA sper sa apari cu vesti mai bune ,sper ca totusi ati apucat sa va distrati cat de cat la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
LA MULTI ANI ANDA!
Moni, drumuri europene? Tot cu trial-urile alea. Ai dat de ceva? Incotro?
Noi bolnavi. Eu am o otita medie acuta si foarte dureroasa, cu usoara hipoacuzie. Antibotic, evident. Virusul ala nenorocit al copiilor a trecut si la mine, ca doar nu era sa-l ratez. A fost cam horror la mare anul asta. Ghinion. Eu pe cei mici i-am lasat la mare cu ai mei, insa au vreme proasta. Sper sa le faca bine, macar.
Moni, vorbim de pitici deci? NOi suntem fascinati de cel mic. Seamana tare bine cu sora-sa. Cooperant, chiar daca putin cam capos. Intr-o zi pe plaja nu puteam sa-l conving sa tina ceva in cap. L-am mituit! Pune baticul pe cap si-ti dau o bombonica! S-a executat rapid. Ii striga pe astialalti doi toata ziua. II pupa, se joaca cu ei. Foarte selectiv la mancare. Ar manca numai "bitzi" (biscuiti, evident) si "wape". Intr-o seara era asa de obosit si eu incalzeam laptele la apa calda de la baie, deci incet si Tavi umbla dupa mine si-mi spunea "ajunge". Interesant. Uneori ma striga si pe nume, ceea ce Ana si Razvi nu fac. Vine si-mi spune "Wabusha" (sau cam asa ceva). Pe bunica-sa o striga "Abica" (o combinatie intre Rodica si bunica). Mie mi se pare mai precoce decat Razvi, deci nu-i neaparat musai ca fratele mai mic sa invete foarte multe de la cei mai mari. Depinde si de copil. Razvi a fost altfel, mai sensibil, mai delicat, mai bland, insa nu coopera deloc, nu negocia. Pe Tavi e musai sa-l pun pe WC sau olitza, fiindca simte cand face amblele treburi si e deranjat. Sa vina de la mare si demarez. Ana si Razvi n-au fost deranjati deloc. Am probleme cu piticul cu burta si alergiile. Pare alergic la multe chestii si se irita rau de la alte multe chestii. Fructe nu poate manac decat banane si mere. La restul ori e alergic si face bube,ori isi face praf funduletul. Ufff, ce pacat.
Mira, sanatate la toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello si de la noi pe scurt si pe fuga,
ANDA_LA MULTI ANI CU SANATATE SI NOROC!Moni-ma bucur ca esti bine, legat de copiii ,relax ca sunt super ok amindoi (iti spun din experienta ca am trecut prin asa de multe, si inca mai trecem dar suntem pozitivi si nu ne lasam).Ai grija de tine
Bee-fa te rog ceva pt alergiile alea si sanatate multa si tie si as zice sa incepi sa citesti putin despre energiile pozitive si agreement-urile de dragoste,personal,etc si ai sa vezi cum se schimba multe in bine. Pe mine m-au ajutat enorm,inca mai citesc si incerc sa ma schimb eu si sa vad mereu partea pozitiva si buna si vad ca se refelecta totul in bine si asupra familiei-stii vorba aia,paci mici,inceti dar siguri.
Ingrid- te rog mult mai da-mi un semn sau vreau si eu numarul tau sa te sun.
Cris-cum facem sa vorbim si noi putin,poate pe miercuri,am nevoie de parerea ta
Eu cu Alex,cu jocurile,invatatul,plimbarile si casa si ne pregatim sa mergem de joi pt 4 zile la cabana de ziua Canadei cu niste prieteni dragi,tipa a fost la un pas de infart la nici 40 de ani cu 2 copiii micisi mai avem 2 prieteni patiti la 42 si 43 care nu erau sub stres mare asa ca ea.
Emma e super ok si incantata in tara si are fun si la socrela cu verisoara-sa si azi m-a intrebat de ce o sun in fiecare zi, auzi la ea-ma bucur ca e ascultatoare si ii merg toate ok si e laudata,deocamdata e in vacanta pt inca 2 sapt fara lectii, apoi cand se muta la ai mei trece si la ceva citit in romaneste si mate pe linga innot si tenis. Saptamina viitoare cred ca merge si la mare vreo 3-4 zile cu cumnatii din Anglia ca se duc si ei in ro si apoi pe 13 iulie pleaca inapoi si cu nepotica.
Cam asta, va pup si o saptamina buna!

Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

Buna seara la toata lumea!
V-am citit aseara, dar nu mai aveam energie sa raspund ,iar azi naiba stie ce tot facui ca n-am mai apucat sa bag nasul.
Pe langa Diana ,a inceput si Tudor sa tuseasca si azi-noapte a facut si un pic de febra,asa ca azi au vizitat pediatra sa ii asculte la plamani.Sunt ok, doar la Tudor i s-a parut ca vede un pic de rosu in gat (n-a stat defel sa se uite cum trebuie) I-a prescris amoxicilina,dar nu ii dam.Deocamdata doar niste sirop le dam la amandoi. La noi s-a racorit vremea azi si a si plouat ... asa ca Tudor a stat in casa cu mami,iar Diana a umblat teleleu cu taica-su prin mall si apoi in Carrefour.Trebuie sa apara curand trupa asa ca am zis ca hai sa bag si io nasul pana nu apar.
BRANDUSA mai ce mai ghinion pe voi cu marea si anul trecut cu Tavi mic si urlacios si anul asta cu racelile .Dar tot e bine daca au mai ramas copiii in zona cu ai tai! Sper sa le priiasca marea si sezonul urmator sa fie mai rezistenti. Eu am avut mare noroc cu Tudor, chiar asa nedus la mare, a trecut cu brio toamna-iarna-primavara in privinta racelilor!!! Si uite ca s-a captusit un pic de la Diana acum ca a venit vara si vacanta - daaa ca fiind vacanta Diana e doar abonata la raceli in vacanta
Imi pare tare rau ca e sensibil alergic Tavi la atatea Uf ca nici nu stii cum e mai bine.Noi suntem de gen mai rezistenti la toate alea - alergii,raceli,infectii,ciuperci,enterocolite etc. ... da' uite ca si la genul asta de "rezistenti" cand e sa te pocneasca ceva hiba o face asa cu simt de raspundere. Par example la mine
Si Tudor a devenit cooperant cu olita,dar se mai cere cateodata si aiurea.

Deja m-am intrerupt ca el a si sosit: primul lucru a intrebat "UNDE-I SOLUTZA?" apoi mi-a raportat "TUTSESC !" - adica tuseste ,dupa care s-a dus sa o caute pe Diana prin casa ,dar cum nu-i inca ,s-a apucat de "bucatarit".Il aud cum numara "DOI-PATLU-CINCI".A si ca zicea Brandusa cu "mituitul" - io am incercat demult si la Tudor si functioneaza din plin si la el
DENISA ai grija si tu cu stresul ca uite la ce sa ajunge. Deci Emma se distreaza la greu la bunici. Cum a reactionat Alex cand a vazut ca a "disparut" din zona ? mai povesteste-ne de el.

Se pare ca azi tot pe bucati scriu, am mai bagat o intrerupere,ca a aparut si Diana.Acum sunt la baut laptele amandoi. Lui Tudor i l-am dat initial in bucatarie, cand era in scaunul de masa.A baut cam o treime din bibe,dupa care mi l-a intins zicand: "ASTA LAPTE CALD MAMI ! PUNE APA LECE MAMI !" Cald pe naiba ,asta e "motiv" Dupa care s-a ridicat in picioare in scaun si a inceput sa strige "TATIII VLEAU JOS!" Acum e iar cu bibele cu lapte,dar sunt in camera la TV la desene.Imediat le dau si siropurile de tuse si la nani cu ei. Tudor n-a mai facut febra de azi-dimineata,sper sa o tina tot asa.
Hai ca trimit , desi n-am apucat sa scriu mare branza din ce voiam , revin eu mai incolo sau maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Buna fetele,

MONI, BRANDUSA si DENISA, multumesc frumos pentru urarile de ziua mea!
Am fost si noi seara la restaurant, romantici, doar eu si sotul, ceva neobisnuit pentru noi care nu ne despartim de fi-miu nici sa ne tai.

Brandusa, sanatate multa, te va faci bine! Imi pare rau ca Tavi are probleme cu alergiile, sper sa ii treaca cand mai creste. Sper ca puiutii mici s-au distrat bine la mare, desi nu a fost vremea grozava.

Moni, sanatate multa copilasilor, sa se faca bine! Si tu ai grija de tine si odihneste-te, lasa netul!

Denisa, mai lasa stresul ala ca nu e bun, la ce te stresezi atat? Ca nu se merita!
Asa stres am avut si eu cu examenele de atata vreme ca m-a lovit o alergie la polen de am zis ca mor primavara asta, plus raceli in continuu, nas care curgea, infundat, ochi care curgeau, crunt, ce sa zic. Acum sunt mai bine dar tare rau a fost. Mi-am promis ca voi fi mai atenta la mine insami si termin cu prostiile si stresatul.
Eu va pup si ma duc la culcare ca la 6 sunt in picioare si eu si copilul si sotul.
Sper sa reusesc sa intru mai des, ca mi-am promis.

Lost in different projects...

Mergi la inceput

Am revenit ca au adormit strumfii.
ANDA ma bucur ca ati reusit sa bagati asa o iesire Aseara am ajuns tarziu si n-am mai apucat sa te sun ...
MIRA tie ti-a trecut gatul de la inghetata aia ,dar fetele cum mai sunt?

Voiam sa va zic de drumurile europene, ca ieri fusai la Debrecen, am nimerit exact responsabila cu trialul ala si acum ma asteapta sa ma intorc cu blocul de parafina sa il trimita in SUA la analiza genetica.Deci trebuie bagata o tura la Cluj si dupa ala , ca nu-mi trecu prin cerebel sa-l fi scos cand fusei acum Nu-s foarte incantata de trialul asta (e jumi-juma adica unii chimio / altii anti-Braf),dar la cel ce ma intere nu recruteaza in Bucuresti si Szeged, cel mai aproape recruteaza in Graz-Austria,sau in Elvetia si Belgia par example.Pana nu obtin ceva concret de pe-acolo ,m-am inscris aici ... macar sa vad intai cum iese analiza genetica. Am cautat si un trial cu ipilimumab,in caz ca iese analiza negativa la BRAF, din pacate nu prea sunt in Europa ... ce am gasit sunt deja incheiate,sau altele recruteaza doar in SUA,CANADA ... Argentina Exista totusi unul,singurul momentan si e taman ... in Bruxelles
Asa si acum sa va zic faza azi.Stiti ca penultima biopsie o facui la privat in Cluj si cum m-am gandit ca mai usor obtin proba de la ei decat din spital sun sa vad si printre altele imi zice aia ca trebuie sa duc proba inapoi in termen de 6 luni ca e proprietatea lor ... what? Pai zic nu stiu daca o mai primesc ca pleaca tai-tai in SUA. In Cluj in spital data trecuta am semnat si un contract suplimentar ca poa' sa faca ce experiente vor cu aia de-atunci,ca nu mi-o mai trebuie.Acum frasu' stie ce-am semnat ca era in maghiara si nu m-a interesat,ca stiam cam ce semnez - tot de la GSK e trialul ca cel ce era la Cluj.Ma rog ,o intreb p-aia ce se intampla daca nu aduc inapoi proba ,cica suport consecintele legii, ca ma dau in urmarire ... cam asa ceva Ce sa zic ca mai ca m-a apucat rasul, pai faina treaba sa ajungi la zdup ca ti-ai "furat" tumoarea In final cred ca nu ma mai incurc cu ei,ca iau din spital si inca doua probe sa am si pentru ceilalti de e cazul,ca am de unde de la cate biopsii avusei Plus ca trebuie sa mai iasa rezultatul si la asta ultima. Na deci saptamana ce vine iar bag plimbarica la Cluj,saptamana asta nu merg ca poimaine e ziua mea,iar in we vine vara-mea din Bihor cu sotul si nepotica.Adica sper sa vina,doar maine stiu sigur.

Mergi la inceput