Rosu in gat
Raspunsuri - Pagina 3
btz_ovi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Pareri de la persoane care au trecut prin CE? Rosu in git pe care l-ai diagnosticat fara simptome si fara sa te uiti in fiecare zi in gitul copilului? Eu as zice multumesc daca mi-ar atrag cineva atentia ca fac confuzii grave intre medicamentele pentru copilul meu de 10 luni. Este bizar ca un copil de 10 luni sa faca episoade repetate de rosu in git. Ce VREI de fapt cu subiectul asta, ca ce nu vrei ne-am lamurit... http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Care e problema ta de fapt?????
pisigri spune:
Te-a intrebat lumea frumos de unde si pina unde ai ajuns tu la concluzia de rosu in git. De atitea ori. La un copil de 10 luni.
Moment in care limbajul tau a devenit violent.
Faci confuzii intre medicamente.
Dar nu te intereseaza.
Astept raspuns...la ce? Nici asta nu vrei sa spui.
Eu nu vreau nimic de fapt. Ba da, as vrea sa te conving sa schimbi pediatrul, pentru ca asta care iti cinta in struna nu pare a fi cea mai buna alegere pentru copilul tau. Nu sa ne crezi pe noi pe cuvint cind spunem ca rosu in git de 5-6 ori in 10 luni si fara simptome e bizar.
Bine,pretentioasa cum sint, recunosc ca mi-ar face placere si un schimb de replici politicos, dat fiind faptul ca tu esti cea care a cerut ajutor aici pe forum. Public.
P.S. Nu ma angajez in schimburi de mesaje private cu persoane care se exprima asa cum faci tu de doua pagini incoace; imi displace violenta de orice fel.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Androix spune:
Esti pusa pe harta, btz_ovi. Revino-ti ca nu te-a luat nimeni la misto, chiar ti s-au dat sfaturi bune.
Nici eu nu inteleg de fapt de ce alergi cu copilul la medic doar pentru ca e rosu in gat. Daca nu plange, daca nu face febra, daca mananca bine, care e discomfortul, boala pentru care il tratezi? Doar asa ca nu esti tu daltonista? Pai ai tu idee cati bani primeste medicul tau ca sa-ti recomande nurofen si eurespal?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Littlelight spune:
De obicei nu intru in astfel de dispute, DAR AICI mi s-a parut total deplasat ca, de la inceput, fara sa se fi citit in intregime/corect mesajul i s-a spus ca "are idei crete" - mcoca, apoi ca-i da nurofen sau mai stiu eu ce asa...de capul ei, fara simptome - pisigri. Corect (recititi ce s-a scris)? Repet, fata a spus clar ca tratamentul l-a dat medicul, ca a facut si alte investigatii intreaga familie. Astea sunt jigniri gratuite aduse unei persoane despre care nu stiti NIMIC.
In alta ordine de idei, DA se poate ca un bebe atat de mic sa faca des rosu in gat din diverse motive, asa ca teama ei este justificata. Eu am destule cunostinte care au trec/trec prin asa ceva. Daca voi ati fost norocoase si aveti bebelusi mai putin sensibili, nu va ganditi ca toti copiii sunt la fel. Mai bine rugati-va sa nu treceti prin asa ceva, pentru ca e exasperant chiar si pentru cel mai calm si rational om de pe pamant.
In concluzie nu va mai repeziti s-o categorisiti cu diverse apelative, mai mult sau mai putin voalate. Recititi, rogu-va, postarile Corinei . Tot respectul pentru ea . Asa se prezinta o persoana care chiar vrea sa ajute.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
CorinaDani spune:
Littlelight, multumesc !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Elena86 spune:
Citat: |
Multumesc de raspuns. De antibiotic am vorbit insa nu ne-a recomandat,de obicei el da doar in cazuri de maxima urgenta,ceea ce la noi nu este,cel putin la secretiile actuale.Doar in cazul in care iese la exudat vom aplica. Stimularea imunitatii o vom face si noi,urmeaza sa discutam zilele urmatoare,insa vom merge pe plante in general. A 2a opinie ne-a recomandat si el din start. |
Fetita mea care este de varsta baietelului tau, 10 luni, a facut rosu in gat o singura data, atunci cand i-a aparut primul dintisor de sus. M-am dus cu ea la medic, desi in general evit acest lucru din cauza cozii mari de pacienti care nu acorda prioritate, fiindca mi-a facut temperatura trei zile. Doctora mi-a dat o gramada de pastile, printre care si antibiotic, augmentin bis. La antibiotic a facut alergie. Parerea mea e ca nu trebuie sa te grabesti cu antibioticul, ci trebuie sa vezi mai intai cauza.
Cand eram mica faceam foarte des rosu in gat, si apoi pneumonie. La patru luni mama ma injecta cu antibiotic. Pana pe la 10 ani raceam in fiecare primavara. Eram suspecta de infectie cu stafilococ, sau ceva de genul (nu prea ma pricep in domeniu) Mi-a trecut dupa ce am facut o cura cu bronhovaxon, primavara si toamna. Poate ca baietelul tau are nevoie de ceva care sa ii intareasca imunitatea.
Multa sanatate!
theo_2004 spune:
Elena am citit povestea de pe blogul tau... trist ca mai exista astfel de medici!
Ar trebui sa schimbi pediatra. Nu se zice doctora cum ai scris pe foum DC!
Nu zic sa asculti de mine (un anunonim) mai cere si alta parere, mai cauta pe net: nu este normal sa administrezi antibiotic fara analize (exudat fariangian, hemoleucograma). In timp organismul copilului nu va mai raspunde la antibiotice si cand va avea neaparat nevoie (doamne fereste) acestea nu-si vor mai face efectul. Spui de putin rosu in gat, roz adica ... pai si iti prescrie antibiotic. E fff periculoasa pediatra ta. Novocalmin!!!!! Ai citit prospectul? Se administreaza copiilor peste 4 (patru) ani sub supraveghere medicala.Culoarea gatului copiilor se schimba si daca chiuie putin. Antibioticul NU trateaza febra. Si 38,5 nu e febra mare. Abia de acolo incepe. Cauta info pe net, nu ma asculta pe mine, si vei vedea ca febra este modul organismului de a lupta. Nu trebuie combatura cu orice pret....
Sanatate !
pisigri spune:
Littlelight, eu cred ca tu esti cea care nu citeste ce se scrie...
Ma retrag, atita rabdare am avut, m-am saturat de mofturi si isterii si talente si atacuri la persoana fara ca in tiradele sforaitoare sa se ofere macar UN raspuns la intrebarile adresate.
Asemenea persoane merita pediatrii aia care sar cu antibiotice la primul muc; toata lumea se pricepe la medicina si la politica si la fotbal.
Mi-e sila.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)