Cutia cu greieri, made in China. Care-i secretul?
Mi-a adus mama pt. copii o cutiuta verde cu doi greieri aurii inauntru. Made in China (presupun), de pe "vremuri" :), ii dezlegi funditele cu care-i legat capacul, o desfaci si greierii se pun pe cantat si vibrat. Inchizi capacul, greierii tac, tot ce ramane dupa ei este un fel de sfaraiala :).
Stie cineva ce-i face sa cante si sa tremure, apoi tiuie/sfaraie cand inchizi capacul? Mama mi-a spus ca nu i-a mai auzit de mult cantand, pana acum, cand au ajuns pe plaiuri americane :).
Cutia nu pare a avea nici un fel de usita secreta pe unde sa schimb vreo baterie; ii trag zilele astea in poza poate ii cunoasteti.
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
Raspunsuri
CorinaDani spune:
s-ar putea sa functioneze pe baza de resort/rotite sau ceva similar ceasurilor mecanice, care au un arc format dintr-o lamela rasucita in forma de spirala. sfaraiala pe care o auzi dupa ce pui capacul ar putea insemna faptul ca resortul "se incarca", astfel incat la deschiderea capacului sa inceapa spectacolul.
poate ca plimbarea cutiutei in bagaje, peste mari si tari, a zgaltait si deblocat acel resort/arc/rotita si greierii canta din nou
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani ...poate ca plimbarea cutiutei in bagaje, peste mari si tari, a zgaltait si deblocat acel resort/arc/rotita si greierii canta din nou Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
I-am fotografiat si-apoi am inchis cutia. Nu spui ca nu mai vroiau sa taca:)? Pana la urma s-au sfarsit cu aceeasi sfaraiala.
Aici sunt, (cred) Made in China via Polonia:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=SAM_2809.jpg
Daca ar fi cu arcuri, n-ar trebui sa-i "intorc" ca pe ceas? Ori ei n-au nici o cheita.
Ma gandeam ca poate funtioneaza ca si felicitarile muzicale, dar sa cante ei dupa atatia ani si inca sa mai si tremure:)?
MACARIE spune:
superi tari...daca te plictisesti de cantatul lor trimitei la mine
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
cait spune:
Am avut si eu o cutie din asta cu greieri si se "incarca" pe baza de lumina solara sau lumina de la lampa.Daca sunt prea "incarcati" poti sa inchizi capacul cat vrei ca nu mai "tac" de nici o culoare.
ML spune:
Cait, :), la asta nu m-am asteptat.
Acum este aproape seara, maine incerc, vad ca nu mai vor sa cante de cateva zile (au tot sfarait, am pus ceva mai greu pe capac sa nu-i mai auz :) si, in fine, au tacut).
Revin cu impresiuni!
My_Lady0091 spune:
ce frumos.
Unde se gasesc?
*Blackmoon Lady 7+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
ML spune:
Azi i-am scos afara (intre timp am uitat de ei, mereu imi aduceam aminte noaptea cand ii auzeam afara cantand pe confratii lor :)), i-am lasat vreo doua ore ba cu capacul deschis, ba inchis, a fost si cam nor...
Vad ca merg :), nu chiar ca la inceput, dar s-au dezmortit iar de caratit tot mai caraie, sfaraie si tiuie.
Cait, cum sa-i tin la soare, cu capacul deschis sau inchis?
My Lady, nu stiu de unde. Eu cred ca sunt comunisti bine, mama i-a primit cadou de la elevii ei, mai demult.
rall spune:
Ceva asemanator de vanzare www.dealextreme.com/p/novel-solar-powered-cockroach-black-32431?r=24271540" target="_blank">aici
Lia spune:
citat din mesajul lui rall Ceva asemanator de vanzare www.dealextreme.com/p/novel-solar-powered-cockroach-black-32431?r=24271540" target="_blank">aici |
asemanator ca principiu doar,ca-n rest,"comunistii" lui ML sunt dragalasi,pe cand "capitalistii" din imagine(si ei comunisti la origine,ca-s made in China;)))) sunt dezgustatori,realizati in maniera exagerat de realista
rall spune:
Ei, uite ca au si www.dealextreme.com/p/solar-powered-butterflies-pair-color-assorted-72028?r=24271540" target="_blank">fluturasi