Viatza in Germania - cap.70
Raspunsuri - Pagina 4
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Dana_n, eu stiu ca "probleme" pot sa apara numai la iesirea din RO pt cetatenii romani minori, daca nu exxista declaratia celuilalt parinte. Daca copilul e neamt, stiu ca nu intreaba nimeni. Andreia |
Multumesc Helbi. Anul trecut cand am calatorit cu David am avut imputernicire dar din cate imi amintesc eu nu mi-a cerut-o nimeni. De data asta nu am mai dat importanta...dar ieri noapte, neputand sa dorm, mi-am dat seama ca nu am mai facut imputernicire si am intrat in panica. Zburam sambata.
Daca totusi a mai fost cineva in situatia mea astept raspuns.
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 16+
Mycya spune:
buna seara!!!
am nevoie si eu de ajutor din partea voastra....sotul meu si-a facut cerere pentru elterngeld in care sa stea acasa cu noi 2 luni si a anuntat patroana cu 16 zile inainte asa cum se cere....astazi ,dupa 3 zile dupa ce a anuntat angajatorul a primit foaie in posta de demisie...are voie sa il dea afara din motivul asta??? pe foaie din ce am tradus eu nu scrie nici un motiv. putem face ceva?? ma scuzati ca dau buzna asa dar chiar daca abia asteptam sa plece de la serviciul asta acum ne simti ciudat ca nu stim ce vom face...primeste somaj, cum vom plati casa si asa mai departe...offf sper sa ati inteles ceva din ce am scris
va pup pe toate
Mami de Andra Maria 02.08.2010
helbi spune:
citat din mesajul lui Mycya buna seara!!! am nevoie si eu de ajutor din partea voastra....sotul meu si-a facut cerere pentru elterngeld in care sa stea acasa cu noi 2 luni si a anuntat patroana cu 16 zile inainte asa cum se cere....astazi ,dupa 3 zile dupa ce a anuntat angajatorul a primit foaie in posta de demisie...are voie sa il dea afara din motivul asta??? pe foaie din ce am tradus eu nu scrie nici un motiv. putem face ceva?? ma scuzati ca dau buzna asa dar chiar daca abia asteptam sa plece de la serviciul asta acum ne simti ciudat ca nu stim ce vom face...primeste somaj, cum vom plati casa si asa mai departe...offf sper sa ati inteles ceva din ce am scris va pup pe toate Mami de Andra Maria 02.08.2010 |
Era in perioada de proba? Ce scrie in contract, cit are Kündigungfrist? Exista Betriebsrat la firma? Daca da, sa ia leg. cu ei. Daca nu, si se simte "curat" (adica nu le daduse vreun motiv sa-l dea afara) poate merge la Arbeitsgericht.
Mycya spune:
citat din mesajul lui helbi Era in perioada de proba? Ce scrie in contract, cit are Kündigungfrist? Exista Betriebsrat la firma? Daca da, sa ia leg. cu ei. Daca nu, si se simte "curat" (adica nu le daduse vreun motiv sa-l dea afara) poate merge la Arbeitsgericht. Andreia |
un alt motiv ca si-a luat concediul pentru tata nu...pe data de 15 a anuntat-o ca isi ia acest concediu( tebuie anuntat angajatorul cu 6 sapt inainte ceea ce a si facut) iar pe data de 16 ia trimis foaia de demisie dar azi am primit-o in posta. tot pe data de 15 ia dat si o foaie ce trebuia completata de ea. el lucreaza acolo din 2008 doar ca a intrerupt contractul din martie 2009 pana in ianuarie 2010. din ianuarie 2010 a lucrat continuu pana acum...
am gasit ceva pe internet in care scrie ca nu are voie sa il dea afara in perioada asta dar acum nu stiu sigur...
vrabiuta spune:
buna seara,
am o rugaminte la voi si sper ca ma puteti ajuta. fetita mea incepe in septembrie scoala si cautam un ghiozdan in genul celor de la stephen joseph http://shop.stephenjosephgifts.com/zoom.aspx?Code=SJ100128 din materiale naturale, nu plasticoase si pline de sclipici... tati merge o saptamana la un training langa frankfurt si voiam sa va rog, daca puteti, sa imi spuneti un magazin sau doua unde s-ar putea gasi astfel de ghiozdane.
multumesc mult! weekend frumos!
helbi spune:
Vrabiuta, in My Zeil ( e un Mall mare pe strada centrala Zeil din Frankfurt) e magazin de la Scout si 4 You, firme specializate pt ghiozdane. Poate sa se uite acolo. Tot pe Zeil exista si Kaufhof si Karstadt, alte 2 magazine f mari. Insa, genul asta de ghiozdan nu am vazut:-(
aschiutza spune:
Mycia ma asteptam sa se intimple asa ceva dupa cum ai descris-o tu pe sefa. Aveti Rechtschutzversicherung? Daca da, fuguta la un avocat care sa-i trimita sefei o scrisoare de scuturare (poate aveti sanse la ceva plati pt daune)!
Mycya spune:
citat din mesajul lui aschiutza Mycia ma asteptam sa se intimple asa ceva dupa cum ai descris-o tu pe sefa. Aveti Rechtschutzversicherung? Daca da, fuguta la un avocat care sa-i trimita sefei o scrisoare de scuturare (poate aveti sanse la ceva plati pt daune)! ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
din pacate nu avem. am tot amanat sa ne facem si acu e prea tarziu....am amanat mai mult din cauza necunoasterii limbii germane
a vb sotu cu ea si zice ca era ultima zi cand putea sa il dea afara si de aia la dat asa repede .dar cum sa fie ultima zi daca el cu o zi inainte ia spus si dat foaia, dupa logica mea nu e posibil dar cine stie.
eu maine trebuia sa plec in tara dar cu incurcatura asta probabil voi ramane aici
stie careva cat se da somaj in Germania?
va multumesc
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mycya
din pacate nu avem. am tot amanat sa ne facem si acu e prea tarziu....am amanat mai mult din cauza necunoasterii limbii germane a vb sotu cu ea si zice ca era ultima zi cand putea sa il dea afara si de aia la dat asa repede .dar cum sa fie ultima zi daca el cu o zi inainte ia spus si dat foaia, dupa logica mea nu e posibil dar cine stie. eu maine trebuia sa plec in tara dar cu incurcatura asta probabil voi ramane aici stie careva cat se da somaj in Germania? va multumesc Mami de Andra Maria 02.08.2010 |
pacat ca nu aveti asigurare-Rechtschutzversicherung, costa ceva dar nu stii niciodata cand ai nevoie. dute si vorbeste cu sefa, spunei ca meri la Arbeitsgericht sau/si la avocat. spunei ca-ti cunosti drepturile si nu te vei lasa intimidata. asta sa faci luni la prima ora. chiar daca nu stapanesti bine limba, tot trebuie sa-i spui.
din ce mai stiu de la sotul meu cand lucra la vechea firma, somajul se da daca ai lucrat un anumit numar de luni -sper sa nu gresesc. se face o medie cat ai castigat pe ultimul an. in procente nu mai stiu.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*