Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Fetele, multumim de raspunsuri legate de concedii!
Noi am fost deja pe Fuerteventura si Lanzarote (fara copii pe atunci), dar inca nu m-as duce parca cu BB asa mic incolo. Poate ca am avut noi ghinion pe perioada respectiva (desi era iulie)desi vremea a fost superba au fost vanturi f puternice care-ti arunca nisipul in fata si pe tot corpul simti ca-ti strapunge pielea.... Si mai inseamna si valuri mai mari in care nu prea poti intra cu copil mic usor (de aici "piticul" meu cu plaja adanca si nisipoasa).
Pe Fuerteventura am fost in vizita peste tot (la fel si pe Lanzarote, si pe los Lobos) iar cazati am fost in sud unde sunt plajele si apa aceea superba de vederi. Dezavantajul ar fi ca pe langa zbor, mai trebuie sa pui si timpul de transfer, care daca ai ghinion de multi turisti si multe hoteluri se poate ridica si la 3-4 ore. In plus cele trei insule sunt mai "chele" ca si vegetatie. Mancarea a fost multa si buna, programul de amuzament la hotel oricum nu l-am prea vazut. Vremea frumoasa este teoretic tot anul pe insulele astea doua.
Lanzarote e iarasi superb, cu plajele cu nisip negru (dar care de asta se infierbanta f tare la soare) peisajele m-au impresionat f tare. Inclusiv vizitarea vulcanului se merita, ceea ce n-as fi crezut.
Pe los Lobos se poate face scufundari f fain, si mancarea in singura dugheana de pe insula merita insa incercata!
Pentru familii cu copii mai mari e ok, privind insa in situatia cu BB asa mic as incerca parca altceva.
De asta parca am vrea sa stim mai multe detalii legate de Spania-Festland sau Mallorca/ Ibiza, Sardinia, Croatia.

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Albertje, mersi mult de pont!

Kariguld, mersi mult de informatie chiar este la fix. Si eu tot pt succesiune am nevoie, Numai 12 euro? Perfect. Sa vad ce-mi spune notarul de aici. Altfel ramane posibilitatea cu consulatul.

Fetelor aici e ffrrriiiggg! Ce naiba, e toamna in toata regula!

Eu stiam de Tenerife si Grand Canaria ca se cam racesc in oktombrie. Noi ne gandim la sf. lui octombrie.

Mergi la inceput

Kariguld Cum ai procedat cu notarul? I-ai spus ca vrei sa faci o imputernicire direct in lb romana si el a fost de acord? Nu i-a fost frica ca cine stie ce scrii tu acolo si el pune stampila? Vreau sa aud de la tine ce si cum inainte de a suna aici un notar. Poate ca aici nu sunt asa de flexibili.
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

hallo doamnelor

Luminel, bine ai venit la noi. daca numai de anul viitor vei veni in Germania, poti incepe sa inveti de acum limba germana. pe aici s-a mai discutat acest aspect al gasirii unui loc de munca. daca nu cunosti limba si nu ai drept de lucru, nu te angajeaza nimeni. nu spun eu asta, asa e legea. nemtii nu angajeaza la negru pe nimeni, sau ma rog in procent f f mic. daca sotul tau are drept de lucru obtinut de cei care l-au angajat, pe perioada limitata -6 luni sau un an- sunt sanse sa obtii si tu acest drept abia cand el va primi drept de munca nelimitat. pe care il poate obtine daca ramane la angajatorul actual timp de un an. succes!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Kariguld, multumesc pentru raspuns! Sotul nu e angajat cu carte de munca (ca sa zic asa) ci lucreaza independent, dar legal; este un fel de PFA de la noi, este inregistrat la primarie, are cont de firma prin care ruleaza banii; si acum asteapta sa-i vina...."shtoie numer"...nu stiu cum se scrie si pronunta corect, asa am inteles de la el...un fel de CUI, sau asa ceva.
Prin zona unde e el si mai ales in constructii, cam toti romanii lucreaza asa.
Pe mine ma intereseaza sa stiu ce sanse am sa gasesc un loc de munca si in ce domenii (tinand cont de ce stiu si de ce fac acum)

Alles Gute!

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2anke spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ginaa

Buna fetelor! Ar putea cineva sa-mi recomande un medic ginecolog roman in Stuttgart?? Sa aveti o zi buna!

nu cred ca este. Uita-te aici:
http://www.pagini-aurii.forum-gerrum-stuttgart.de/asistenta%20medicala%20-%20cabinete%20medicale.html

cine se pricepe poate sa puna adresa de la link pe prima pagina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Kariguld Cum ai procedat cu notarul? I-ai spus ca vrei sa faci o imputernicire direct in lb romana si el a fost de acord? Nu i-a fost frica ca cine stie ce scrii tu acolo si el pune stampila? Vreau sa aud de la tine ce si cum inainte de a suna aici un notar. Poate ca aici nu sunt asa de flexibili.
mersi

Amonar, da mama, noi asa am procedat mereu cu procuri/imputerniciri. am mers la notar cu hartia gata scrisa de mine sau sot si notarul a semnat-o si stampilat-o fara sa ceara amanunte. niciodata nu am apelat la consulatul din Munchen. bine, ca am spus mereu notarului ptr ce dorim procura.

Luminel, sotul tau e selbstanding (independent). asa l-a luat la lucru cel ptr care lucreaza. deci nu are drept de lucru. si-a facut el mica lui firma ca sa poata lucra, ceea ce e cat de cat ok.
si selbstanding-urile astea sunt de mai multe feluri. atentie mare ca se platesc taxe si impozite catre stat, doar daca se castiga sub 17 mii euro pe an nu se plateste impozit. si asigurarea medicala tot el trebuie sa si-o plateasca.

deci tu nu ai sanse sa te poti angaja legal la nici o firma, cu parere de rau, ptr ca nu ai drept de lucru in Germania. legea spune asta, nu eu.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

amonar ,cu placere ! sper sa rezolvi in timp util.
luminar , cam dificil cu obtinerea permisului de munca pt romani .tocmai am depus 2 dosare pt 2 romani ce doresc sa ii angajez si mi-a fost respinsa cererea ,cu toate ca ambii au specilaizari si multe alte +.raspunsul a fost ca e plina data de baza ,de someri si sa iau de aici muncitori.in mod cert voi gasi si la ei ,persoane sa corespunda criteriilor.am facut contestatie prin avocat si astept raspunsul . e destul de complicat pt romani sa primeasca mult visatul permis de munca.nu ne ramane decat sa asteptam inca vreo cativa ani pana cand vom avea si noi drepturi depline .
daca nu te faci si tu pfa,dar trebuie sa calculezi bine caci in afara de asigurarea medicala pe care ti-o platesti singura ,mai trebuie sa ai si asigurare pt daune pe firma ,sa fii inscrisa la camera de comert ,unde contribui anual,sa faci parte dintr-o cooperativa ,care vrea si ea taxe anuale etc ...trebuie sa ai un venit oarecum mare ,sa traiesti si tu ,sa acoperi costurile si taxele care sant iminente...
mult succes!

vine bebe

Mergi la inceput

albertje
Intersant ce spui tu. Poti sa dezvolti chestia cu cooperativa? Este un fel de beroepsvereniging din Olanda? Mersi alvast Si pot sa te intreb in ce domeniu angajezi Romani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Hello!
Sper ca ma puteti ajuta cu citeva lamuriri : stiti cam cum se calculeaza impozitele pe venit in Germania ? In primul rind am inteles ca ti le platesti singur o data pe an, nu ca in Romania unde sint retrase de angajator si faci o eventuala regularizare la sfirsit de an ; pentru o familie de 2 adulti + 2 copii (cu un singur salariat) cam cum s-ar calcula impozitul ? Am gasit doua link-uri care par foarte utile, dar nu am inteles cum sa le completez (sint in germana si momentan nu stiu limba si nici google translate nu m-a ajutat prea mult).
Link-urile sint :
http://www.stern.de/wirtschaft/job/gehalts...nde-543270.html
http://www.spiegel.de/wirtschaft/service/0...,223811,00.html
Multumesc anticipat pentru orice informatie utila !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

albertje
Intersant ce spui tu. Poti sa dezvolti chestia cu cooperativa? Este un fel de beroepsvereniging din Olanda? Mersi alvast Si pot sa te intreb in ce domeniu angajezi Romani?

Berufsgenossenschaft-urile sant pe branse si se ocupa de asigurarile sociale in caz de accidente de munca si reabilitare ,de siguranta in munca ,de boli cauzate de munca etc ...pt orice firma e obligatoriu sa existe aceasta asigurare ,ce e total diferita de cea medicala.cea medicala nu preia costurile in caz de accidente de munca si se pot ridica la niste sume enorme ,ca sa nu mai zic doamne fereste cand mai intra in discutie si invaliditatea sau orice forma de a mai presta in campul muncii .mie mi-a cazut anul trecut un muncitor de pe acoperis si daca nu as fi avut aceasta asigurare ,m-ar fi costat enorm de mult ...sume a cinci cifre .taxele anuale sant destul de modeste ,depinde si daca sant angajati si cati sant .eu una nu imi pot imagina viata fara asigurari aici .
eu angajez in domeniul electro technic ,specializarea panouri solare .

vine bebe

Mergi la inceput