Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Salutare fetele,

Noi abia ce ne-am intors din concediu, am fost 2 saptamani in Italia, la Bibione, a fost foarte frumos, vreme frumoasa, desi a plouat in vreo 2 seri, dar a doua zi era frumos, dimineata pe la 8 nu erau mai mult de 17-19grade, dar era placut si puteai incepe plaja, iar in timpul zilei nu erau mai mult de 26-27 grade, asa ca ne-am bronzat frumos, nu ne-am prajit. Foarte frumos, eu sunt indragostita de Italia.
Ne-am intors aici la frig, cu 18 grade si ploaie, am inteles ca au fost si 10 grade cand am fost noi plecati. Chiar ca n-am avut vara aici, speram sa se mai incalzeasca.

Cu plicul meu din Romania, vreau sa va spun ca am gasit acum la posta cand ne-am intors, trebuie sa merg la posta sa-l ridic, nu mai speram ca-l primesc dar uite ca s-a intamplat minunea, dupa 1 luna de zile a ajuns. Acum nu stiu daca o fi avut vreo influenta ca am facut sesizare si in Romania si aici si la scurt timp dupa sesizari, a ajuns.
Intreba cineva de vinete, nu stiu daca gasesti aici acele vinete rotunde(cica sunt chinezesti), sunt mult mai bune decat cele normale, nu sunt deloc iuti, tare, tare bune, te chinui un pic mai mult cu ele la copt avand forma asta, dar la gust sunt un deliciu.

In legatura cu vorbitul la telefon in Romania eu folosesc tarifele de pe billiger-telefonieren.de si sunt in jur de 1-1,5 ct/min pe fix si in jur de 3-4 ct pe mobil, ce spuneti voi de 10 ct min mi se pare mult in conditiile in care vorbesc si cate o ora. trebuie numai sa fiti atente si sa verificati tariful si pe pagina lor de internet sa fiti sigure ca atat e, ca se mai poate intampla sa nu le actualizeze mereu.

Andreia, ai fost in Romania? cum a fost, cand mai esti pe acasa, sa mai vorbim?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cris, sunt acasa azi. Putem vorbi dupa ce mincati voi de prinz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna ziua,

Noi avem abonament la telekom 60 euro lunar. Putem vorbi oricand si oricat cu Ro, am cerut extra si cu Grecia si pt ca ambele tari fac parte din tabele/zone diferite, ajungem la 60 euro. Daca ceream doar cu Ro, ne costa mai putin abonamentul. Avantajul este ca din zona Greciei fac parte si tarile europene( doar Ro nu)si putem suna in Italia, Franta, Austria, etc. tot asa: oricand si oricat timp de discutie dorim.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo fetelor

noi mai avem pana luam concediu, intre timp asteptam vara.

legat de asigurari ptr casa. de fapt orice fel de asigurare. am avut la Volksfursorge, incheiate acum cativa ani. doamna de la asigurari ne-a ametit tare de cap , ne-a chemat de vre-o cinci ori la termine, apoi ne-a dat acasa sa studiem actele si sa vedem daca ne convine suma de 200 si ceva de euro (asta acum vre-o 4 ani...) ptr un pachet intreg de asigurari. so, cand ne-a chemat la semnare a retiparit hartiile la imprimanta in fata noastra si noi doar le-am semnat de buna credinta -trei ore a durat pana au fost gata . de ce va spun toate astea? ptr ca:
-trebuie sa cititi cu atentie actele inainte de semnare (sa vedeti suma ce trebuie platita lunar sau trimestrial, sa vedeti data la care se poate iesi din asigurare)
-cei mai multi consultanti vor spune ca nu poti iesi mai repede din asigurare de trei ani, ceea ce e fals, se poate si dupa un an

noi am stiut de o suma si ne-am pomenit ca plateam luna de luna 400 si ceva de euro sau chiar 500 . si am mers asa trei ani, ca nu poti sa iesi din asigurare daca nu-ti convine suma. am renuntat la ele dupa trei ani si am facut la Ergo, unde avem de mai multi ani Rentenversicherung.

legat de anii de munciti in RO, stiam ca nu se pot contabiliza la cei de aici. pentruca acolo s-au platit taxe catre casa de pensii. s-o fi schimbat ceva intre timp? nu cred ca-i posibil.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Salut, fetelor! Am fost si noi plecati in Romania in concediu, iar pentru prima data dupa 21 de ani, din nou la mare. La inceput am avut zile ploioase, racoroase, de parca am fi luat vremea de-aici in bagaj. Ulterior am avut insa si temperaturi de 38 de grade. Acum incercam sa ne reintram in ritm, dar parca e cam greu la 12-17 grade, in luna lui cuptor .
Sunteti la curent cu darul de nunta in Romania? Daca da, as avea nevoie de detalii. Multumesc si pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Noi avem abonament la telekom 60 euro lunar. Putem vorbi oricand si oricat cu Ro, am cerut extra si cu Grecia si pt ca ambele tari fac parte din tabele/zone diferite, ajungem la 60 euro. Daca ceream doar cu Ro, ne costa mai putin abonamentul. Avantajul este ca din zona Greciei fac parte si tarile europene( doar Ro nu)si putem suna in Italia, Franta, Austria, etc. tot asa: oricand si oricat timp de discutie dorim.

Monica

si noi abonament la vodafone, internet, gratuit fix pe germ. si fix pt. international zona 1 si 2 dar platesc doar 50 pe luna, si stiu ca atat e acum si la telekom, ca au venit la usa sa ne mutam la ei...vezi poate obtii abonamentul la 50 (si in zona 1 in afara de EU intra si sua, canada, iar in zona 2 noua zeelanda, eu telefonez acolo destul).
ro intra in zona 2 care costa 15 euro, nu e obligatoriu sa iei si zona 1 dar e doar 5 euro...

cu asigurarile si eu recomand un makler, am sunat si a venit acasa, am explicat ce dorim si ne-a prezentat mai multe variante, cu explicatii la fiecare si au ajutorul ei am reusit mare parte din asigurarile vechi, facute de firma cere s-a ocupat de afacerea noastra de la inceput, mai scumpe pt. aceleasi servicii; adevarat nu toate au putut fi inchise, unele le-am pastrat ca ne-au spus ca-s ok, deci una peste alta am reusit sa scutim niste bani lunar si nu ne-au perceput vreun onorariu, ei il iau de la firmele de asig. si de fiecare data cand avem probleme o sun pe doamna respectiva si ea ne spune ce sa facem. cu ea am facut si asig. pt. casa si alta pt. bunuri si pensii private...
singurul minus de cand am schimbat asig. e ca asig. de sanatate a fiica-mii, privata, nu imi acopera decat f. f putin din costurile unui ap. dentar, tocmai pt. ca avem doar 2 ani la ei (mai tarziu vor deconta mai mult), daca stiam asa ramaneam cu asig. initiala, acum am amanat acel ap. dentar poate ajung anul viitor in ro si reusesc sa ii fac acolo. aveti idee daca ar putea cab. de ortodontie de aici sa-mi refuze reglajul ap. pe motiv ca nu e facut la ei?

hai ca s-a imblanzit vremea, zambiti

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Zuzi nu stiam ca putem suna si peste ocean Merci mult de info Trebuie sa ma gandesc pe cine am in state sa profit de ocazie

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Zuzi nu stiam ca putem suna si peste ocean Merci mult de info Trebuie sa ma gandesc pe cine am in state sa profit de ocazie

zona 1: Belgien, Dänemark, Frankreich, Luxemburg, Niederlande, Österreich, Polen, Schweiz, Tschechien, Italien, Kanada, Norwegen, Portugal, Schweden, Spanien, Vereinigte Staaten von Amerika, Australien, Großbritannien (inkl. Nordirland, Kanalinseln, Isle of Man), Griechenland, Irland, Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Vatikanstadt
zona 2: Argentinien, Brasilien, Chile, Venezuela, Island, Israel, Bulgarien, Estland, Georgien, Kroatien, Rumänien, Russische Föderation, Slowak. Republik, Slowenien, Türkei, Ungarn, Zypern, Südafrika, China, Japan, Hongkong, Taiwan, Singapur, Malaysia, Neuseeland

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Buna dimineata la toata lumea.Stiu ca nu acesta este trendul discutiei dar poate ma lamureste si pe mine cineva.Pentru cetatenie spune ca este nevoie de " Geburtsurkunde neuerem Datums- nicht älter als 6 Monaten"
Ce reprezinta aceasta perioada , doar certificatul de nastere este cel de cand te-ai nascut, sau e vorba de altceva?
Si am facut traducerea la certificat in germana autentificat la traducator, doar ca acum vine partea frumoasa cu apostila de la Haga.Pentru traducere am fost la Inlingua , unde vad ca traducerea a fost facuta de un traducator din Heidelberg, nu din München.Pentru apostila ce fac,unde merg?
Am mai patit asa cand cu schimbatul pasaportului, atunci nu au vrut sa-mi puna apostila la Palatul de justitie, tocmai pentru ca traducerea nu a fost facuta in München , cica sunt separati si sa pun apostila unde s-a facut traducerea, chiar daca eu am dat-o unei firme de traducatori locali.Noroc ca nu am avut atunci nevoie de apostila pentru ca au pus-o la consulat avand acolo birou notarial.Dar in cazul de acum, ce fac?
Este nevoie de apostila pentru cetatenie?
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

La orice firma de makleri va duceti, sa nu mergeti la MLP: l-au fraierit pe sot acolo. Noroc ca am avut acele doua saptamini si am anulat contractul.

Mergi la inceput