***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vas spune:

salut fete!

ce mai faceti?
Noi prin preajma dar destul de rar la net.
Incercam pe cat posibil sa stam mult pe afara, la noi la munte nu e cald niciodata asa ca pot sta cat vreau afara cu cei mici.
Acum de exemplu suntem deja in casa, afara sunt cam 18 grade, e chiar frigut si stam la barlog.

Am fost si noi cu cortul un week/end, a fost tare super si relaxant. Cu Eliza e deja usor, e linistita, ma asculta, mai e si taur uneori dar in general e ok. Iar ANdrei a ramas baiatul cuminte cum il stiti.
Imi era teama ca nu o sa doarma in cort dar nu a avut nici un fel de reacite. Tzitzi in gurita si somn.

Acum ne pregatim sa mergem la mare, am rezervat o camera la o vila pe faleza sa nu ma car cu multe bagaje de departe, asa ca astept sa treaca zilele sa plecam.

Vorbeati de limbi straine: eu va spun cum e Eliza care face gradi la maghiara, in situatia in care nici unul din noi nu stim. Intelege absolut orice dar nu raspunde decat daca se simte obligata, in rest.....raspunde in romana. Pe viitor nu stiu cum va fi dar face clar diferenta intre cele doua limbi.
Pentru restul, engleza, germana, franceza....nu ma agit deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Ce slaba activitate aici...haideti fetelor nu vreti sa terminam capitolul asta si sa trecem si noi la Generatia in blugi .

Cred ca toata lumea este in concediu...asa ca va dau tema de discutie....unde ati mers/veti merge in concediu anul asta si ce ati vazut frumos.

Noi am mers in week-end la mare si ma uitam la copiii mai mici de 3-4 ani. La noi majoritatea sunt in fundul gol la plaja. In America nu am vazut nici un copil fara slip si nici o fetita fara sutien ( indiferent de varsta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Mica,

cum a fost la cherhanaua de pe lac?
Noi am luat pranzul inainte de plecare la "La peste" ca aveam pofta de crap dar fiind in aer liber roiau mustele si chestia asta m-a scarbit.

s-a simtit excelent, l-am scos cu greu din mare; plaja de la Marina Surf e ideala pentru familii cu copii mici , fiindca are intrare lina in mare.

ref la costum de baie/slip la copii, asta am observat si eu, ca majoritatea sunt dezbracati; o fi vreo chestie ce tine de cultura noastra, insa mie mi se pare atat de urat sa vezi un copil de 3-4 ani in fundul gol, fie si pe plaja; am vazut si mari mari fara slip ceea ce mi se pare umilitor fiindca deja la varsta aia au deja pudoare.
Noi nu l-am tinut pe nici bebelus in fundul gol la plaja, am trecut de la pampers de apa la short de baie.
Avem in geanta 4-5 slipuri pentru el si-l schimbam de fiecare data cand iese din apa; si chiar daca n-as avea atatea schimburi, i-as pune boxeri dor sa nu-l vad in fundul gol.
In weekend, langa sezlongul nostru era o duduie care-si schimba costumul de baie de cel putin 2 ori/zi, dar fiu-su care era mai mare decat , statea bine mersi in fundu gol; frumos asa, n-am ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Hai sa imi dau si eu cu parerea sa mai avansam ... si eu le-am pus mereu slip-pampers, mi se pare ciudat sa le las asa goale in vazul lumii ... duminica la bazin am uitat sa ii pun sutienul Andreei si nu a intrat in apa pana nu i l-am pus ... dar mama nu am sutien! ii place tot mai mult la bazin, parca as incerca sa o inscriu la un curs ...

Mergi la inceput

Ella nu e grozava cherhanaua, adica mancarea destul de slaba si servirea proasta cu chelneri de pe timpul lui ceasca.
Noi am stat sambata dimineata si duminica dupa amiaza la o plaja in Cta si sambata dupa amiaza si duminica dimineata la Crash in Mamaia...aglomerat tare, multe fitze si romi .

Am mers si noi si am vb la piscina de la Fac de medicina si incepem pe 5 sept. Imi pare rau ca am pierdut cursurile de vara, erau 10 sedinte ( in fiecare zi) 250 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Mica,

data viitoare sa veniti cu noi la Marina, sa vezi ce liniste e pe plaja, e o muzica in surdina, plaja e aerisita, adica sezlongurile au distanta intre ele, apa e curata si n-am vazut prea multi cocalari.

apropos de inot, a cerut singur dupa ce ne-am intors de la mare, dar a zis ca vrea cu grupa de la gradi; aici inotul e dublu la pret fata de Lia Manoliu fiindca merge la un club privat, dar am zis macar sa-i placa; si ce crezi, ca dupa ce s-a intors mi-a zis "sa nu ma mai duci niciodata la inot " ; asa ca deocamdata am renuntat, incercam si la anul, ramanem doar la tenis.

si mai vroiam sa te intreb ceva: pentru viza de State (pentru Maya) ai avut invitatie sau ai cerut pur si simplu? ca noi vrem sa mergem la niste prieteni si ne pot face invitatie daca e mai simplu asa; ma refer la Liviu si , ca eu am deja viza.
Daca reusim sa luam viza, am vrea vara viitoare sa mergem.

Mergi la inceput

ella data trecuta am fost la Kazeboo unde e foarte bine, cu muzica incet, distanta mare intre sezlonguri, lume buna si chiar daca e plin nu ai senzatia de aglomeratie. Ati stat la Marina Surf? Ai sunat la ap a care am stat noi?

De viza nu stiu ce sa iti spun in cazul vostru, la ambasada asta e cam loterie. Noi aveam amandoi viza pe 10 ani si calatorisem de 3 ori in America, practic am mers la viza doar pentru Maya. Daca pana la inceputul anului pentru copiii ai caror parinti aveau viza si calatorisera in SUA actele se depuneau la drop box, acum trebuie sa mergi la interviu si pentru copil. Am mers doar noi 2 cu o gramada de acte (de casa, serviciu, banca etc - inclusiv de la sora mea) insa nu s-a uitat pe nimic. I-am spus ca mergem la sora mea care e rezident si ne-a spus ca stie....ei verifica inainte dosarele si ce se trece in formularul de viza....asa ca la noi a fost simplu. Practic nu ne-a intrebat mai nimic, a contat ca sora mea e acolo si ca noi avem viza, am fost in State si ne-am intors de fiecare data la timp acasa (a verificat asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Referitor la slip. David anul asta a stat in slip tot timpul. El nu e rusinos. Dar Matei anul trecut a stat si fara. Cred ca de la o varsta nu mai accepta ei goi in public. E preferabil acoperiti deoarece pielea funduletului e mai sensibila.

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Salutare,

Sper ca va mai aduceti aminte si de noi

N-am mai intrat de ceva vreme asa ca nu prea am idee despre ce s-a discutat pe aici.Am observat ca a ramas oricum o gasca mica fata de mamicile care erau intr-o perioada din trecut.
Capsuneii au crescut si vad ca tot la Scutece am ramas...mie imi convine asa ca parca "mi-e mai drag David cand ii spun -bebelul meu"A crescut si parca a trecut o vesnicie de cand era bebelus.Inca suntem tot in formatie de 3 si nu cred sa ne mai marim familia....

Sper ca nu sunt caspunei bolnavi, insa daca da, SANATATE multa!
Noi tocmai suntem cu rosu in gat de la o inghetata afurisita si tusim cam rau.Suntem pe siropuri si alte cele...nu antibiotic din fericire.
Trecem printr-un moment mai difici caci il avem pe tata cam bolnav, sambata adik maine se va opera la Floreasca.Ca toti barbatii...e fricos si cu greu l-am convins ca trebuie sa ajunga la doctor.Dar trecem si peste!

Cat despre ce am mai facut in ultimul timp....

Am petrecut cred ca cea mai frumoasa vacanta a noastra din ultimii ani.Am fost plecati 2 saptamani pe ruta: Corfu-Venetia-Ravenna-Viena-Budapesta-Bucuresti.Am stat 8 zile in Corfu, o insula minunata care merita explorata.David s-a simtit extraordinar, a rezistat drumului cu brio, am gasit plaje superbe cu nisip fin nemaipomenite pt copii.Am inchiriat intr-o i un ATV si a fost superincantat si dezamagit cand l-am dus inapoi.
Apoi am plecat cu vasul spre Venetia(pe care am vizitat-o mai mult in treacat pt ca burnita cand am ajuns), o experienta super si acest drum pe vas de croaziera timp de 24 ore, cu piscina si tot ce trebuie.....Am stat 3 zile in Ravenna la niste prieteni buni, apoi am plecat spre Viena 1 noapte si apoi spre casa pe ruta Budapesta_Arad_Bucuresti.Drumul a fost criminal la intoarcere si totusi David n-a avut nici cea mai mica problema.
Am revenit in tara cu un gust amar! Am vazut cum traieste lumea cu adevarat civilizata!Alta-tara-alta lume-alt trai!!!
SUPERB TOTUL!

Acum inca incercam sa ne revenim dupa concediu, aveam planuri de mare si pe la noi 2-3 zile dar daca s-a intamplat cu tata...mai amanam deocamdata.

Am in plan sa-l duc pe David la inot, m-am interesat la Diamond Club.Sper sa-i treaca cu gatul ca sa-l pot duce.
Si am inceput lectii la Genius Kids, un miniclub in care copiii isi pot dezvolta comportamentul.deocamdata suntem la" Modulul Modulul 1 (3-5 ani) Devenim autonomi si comunicativi".Mergem de 2 ori pe saptamana si David vad ca e receptiv la activitatile de acolo.Am zis ca ceva de geniul acesta nu-i va strica....

Ii este dor de gardinita enorm, mereu ma intreaba cand mergem iar .

Avem si poze dar pe facebook, cateva mamici deja ne-au vizionat pe acolo....

Si vorbeati acum despre slip la copii:noi am folosit mereu slip desi au fost momente cand a stat si fara, insa in general cand nu avem si de schimb si batea vantul sau era apa f rece si nu puteam sa-l las ud.

Cam atat despre noi.

Va pupam si...Pe curand...timp sa fie:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Alina,

nu inteleg nici sa ma pici cu sare..." dupa faza cu Jp"?! te referi cu tzunnami?..pai la munte nu-s cutrenure---uite ha ha..chiar vb cu colegu ca tarile arabe is pline de istorie..deci merita viziatea..nah..dar risc crescut..dar uite risc pe saracii oamni din Oslo, sapt trecuta :(
cat despre limbi..e supr bine ca ai afinitatea asta Tu unde ai invatat si cat de bine cunosti spaniola?

De dezastrul de la Fukushima ziceam. Spaniola am invatat-o singura, dar nu sunt fluenta, mai am de lucrat la vocabular, ca sa-mi dau drumul la vorbit. Dar inteleg tot. Am senzatia ca am vorbit-o in alta viata, asa de familiara imi e.

Mergi la inceput