***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)
Raspunsuri - Pagina 16
alynta27 spune:
Buna!
Chris faine pozele si iesirile voastre pe munte! Ma bucur ca-ti place locul de munca!
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
mica0307 spune:
Am ramas datoare cu informatii despre pensiunea din Sibiu.
mada pensiunea Arpasel e ok, curat insa cam departe de orice. Adica nu pera aveai ce sa faci in zona, in afara de pastravaria Albota. Sibiul este la vreo 30 km.
Noi am urcat pe Transfagarasan si am coborat pe Valea Oltului.
ella voi ati fost la Bran la Vila Bran? Cum a fost?
Cand se termina capitolul asta trecem si noi la Generatia in blugi
.
ella_74 spune:
Mica,
noi am stat la Cehov, aproape de Vila Bran. Foarte curat si micul dejun bufet suedez foarte bun.
Dar ne-am facut veacul la Vila Bran, adica aici am mancat, ne-am dat pe la locurile de joaca, au o piscinuta cu pesti, ponei, mini zoo.
De cazat e cam greu, fiindca desi sunt 12 vile, nu gasesti loc decat daca rezervi cu ceva timp in avans.
lbelciug spune:
Mica, te intereseaza cazare zona Bran? Daca da, iti pot recomanda in sat Shimon o vila cu mini-ferma unde am mai fost si urmeaza sa ne ducem iar de duminica pt 7 zile.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
Eu am avut proasta inspiratie sa-mi iau cele 3 sapt de concediu o data. Ca am vrut sa vizitam pen scandinava. Apoi ne-am gandit ca e prea departe cu masina si ne-am reorientat spre Benelux. Apoi si astea ni s-au parut cam departe, plus ca nu gaseam o mare cu apa mai calda sa facem ceva plaja, asa ca am zis ca mergem in Italia si asa am ajuns in Croatia
. Am stat vreo 2 zile pe langa Dubrovnik, l-am vizitat, mi-a placut, dar nu m-am omorat dupa el. poate si fiindca eram cu Mara si nu prea am avut cum sa-l batem la picior (nu am apucat sa mergem pe zidurile cetatii). Apoi am plecat spre Brela, unde facusem rezervare pentru 5 zile. Dupa Brela aveam in plan Omis (plaja cu nisip) pentru inca 5 zile, si apoi parcul national Plitvice si ceva zile prin Austria. Insa in Brela cazarea era undeva in varful dealului, departe de centrul orasului si dupa o zi de stat acolo si coborat-urcat de 2 ori cu limba de-un cot (vreo 50 de scari+150-200 m de panta inclinata cam la 45 de grade pe putin), ne-am mutat catrafusele pe langa plaja, in zona Podrace. Am apucat sa facem o zi plaja, a doua zi a inceput sa ploua nasol in reprize. Intre 2 reprize, am mai facut o ora plaja. A treia zi se racise deja destul de mult, banuiam ca apa era foarte rece, nu se vedeau sanse sa se mai incalzeasca, asa ca am plecat de-acolo (dupa ce am avut o discutie aprinsa cu proprietarul, nemultumit ca statusem doar 2 nopti din cele 7 despre care discutasem; dar doar nu eram scrantiti sa dam 66 euro/noapte si sa stam sa ne uitam cu ploua). Asa ca am zis bye-bye Croatia, cu parere de rau ca nu apuc sa vad Pltivice, dar a plouat destul de mult in ziua aia. Si ne-am dus la Paprika, in Ungaria, lg granita cu Austria, ne-am luat cate ceva de la Parndorf si apoi am plecat spre casa. Acum stam pana vineri, cand planuim sa plecam in BG, pt vreo saptamana de plaja. Sper sa fie vreme buna, ca in HU au fost 13-14 grade cu vant puternic de sambata pana luni si ne temem sa nju vina si spre RO si BG. Croatia mi-a placut, e interesanta, dar nu mi se pare o destinatie pt plaja (eu vorbesc din perspectiva noastra, impatimiti ai plajelor cu nisip, nu cu pietre si pietricele cat oul de prepelita - daca vrei plaja cu nisip in HR, trebuie sa cauti bine), mai degraba de vizitat si, eventual, ceva plaja. Cred ca o sa mai mergem, dar cand o sa fie Mara mai mare, cu sau fara ea. M-a impresionat placut Bosnia (peisajul e deosebit). In drum spre HR, am stat in Sarajevo, ne-am cazat pe la 3 noaptea unde am gasit, camera cam insalubra, dar a mers pt o noapte.
Am vazut ca vorbiti despre limbi straine, noi vrem sa o dam pe Mara la engleza (face la gradinita, dar nu stiu exact cat, o sa intreb). Daca o sa-i placa germana, o dam si la germana. Sper, insa, sa invete engleza bine, are un fond destul de comun cu germana, sunt multe cuvinte pe care le inteleg si eu din DE prin similitudinea cu EN. Cred ca daca ai basicul si citesti in limba respectiva, se asimileaza destul de repede, totul e sa ai inclinatie spre acea limba. Mara vad ca are spre EN.
Nu stiu ce sa va mai povestesc. Sper ca sunteti bine. Mada, s-a facut bine cretulina?
ella_74 spune:
Alina, bine ai revenit...
de ce nu v-ati oprit in Austria , intr-o statiune de munte? am o prietena care a ales varianta asta si a fost incantata; adica a zburat pana la Venetia, a inchiriat masina si de acolo a mers 2 ore pana in statiunea cu pricina.
Stiu ca voi cautati plaja cu nisip dar Austria e frumoasa si vara, nu numai iarna![]()
unde mergeti in Bg?
DidiAlex spune:
Hei salut,
am aruncat si io un oki si am vazut postarea Alinei..
dar ininte de astea Madalina multumesc mult de pont de joi. Dupa ce am citit recomandarea ta am facut comanda instantaneu si deja cartea a ajuns azi in De, maine o recuperez #61514; Mersi mult de pont is scuze de intarziere.
Da, An@ are dreptate, la noi romana e a doua limba, din pacate pt mine, copii mei vor avea limba de baza germana.
Io sunt un pic cam ametita, de ex mi-am luat o pereche de pantofi mai mici..si din pacate nu ii pot returna pt ca au fost la reduceri..pur si simplu m-am grabit si nici nu am stiut de faza cu returnarea..
Dar se intampla si la altii, David a primit o pereche de adidasi in acelasi picior..adusi in State..asa ca mi-au vneit ieri si ceilalti drepti..adika am doua perechi 27.
Alina, stiu ca ti-am mai scris An@ la un moment dat, io inca nu vad o legatura intre engleza si germana asta cat de cat si mai sigur inainte de Babilon. Poate vin opinii mai curente decat ale mele ca io cum spuneam stau prost la capitolul limbi straine, nu inainte de povestesc o faza cat de specifica e germana:
acu ceva timp imi spune o asistenta sa vb cu tipul de la Hardware sa imi comande un Rechner. Io i-am raspuns ca multumesc dar nu am nevoie de o grija in plus. Una dintre assitente, a facut okii mari dar la momentul respectiv nu am inteles. Asa ca m-am dus io la mine in birou si i-am scris lu nenea ala ca io vreau computer nou si si in sinea mea am bombanit asitenta ca ce doamne iarta-ma sa fac cu acest rechner care-i de fapt un calculator de buzunar..si imi vine raspunsul Domnului: ca el are deja o comanda pt un nou “ Rechner” si mi-l poate da mie. Abia atunci am inteles si asta dupa ce traiesc activ cu ei si stam noi toti cu okii in computer ca ei nu spun computer cu Rechner, ca ai pt fiecare neologism cate un cuvant si un adevarat vorbitor de germana nu prea foloseste cuvinte englezesti. Asa cum ei folosesc curent Fahrzeuge nu Auto. Io am mereu deschis leo-org uneori numai pt articolul specific..dar tre sa iti zic ca nici la structura nu se aseamana, gramatica e total altfel.
Sa va fie de bine plimbarea, si io am ramas asa confuza dupa Croatia, o sa mai merg doar dupa ce inoata David si numai cu barca, precum Mica.
Dar tot nu inteleg cum poti sa ai doar 15 zile lucratoare de concediu..la noi cam toti au 30 dar 15 e putin..si io ca incepator avea odata in ro 21 zile lucratoare.
La noi e frig si le dau la copii si maieu si geaca pe ei, Robert a avut ultimile excursii de la gradinitza. Copilul meu a fost mai intacantat la vizita de la service auto decat din trezoreria bancii Sparkasse #61514;.
David e cam bolnavior motiv pt care am ajuns azi la 11 la birou, nici pediatri nu ii mai gasesti ca-s in concediu, facem iar inhalatii., salbubutamol.
Va pupez, mai dati si voi un semn
Al_Ma spune:
Clem, nu ne-am dus in Austria, ca nu am bifat plaja ca lumea anul asta. Si am doi doritori de plaja in familie, sunt in inferioritate numerica. Dupa faza cu Japonia, nu m-as fi dus anul asta la mare, dar nu am scapat de imbufnari, asa ca mergem sa stam cu burta la soare. Eu nu sunt genul, prefer sa umblu teleleu, dar asa sper sa termin si eu colectia cartilor de buzunar de la JN. In Croatia am citit Vipera sugrumata (Herve Bazin) si mai am vreo 8 carticele, am inceput Pere Goriot.
Didi, eu spun din perspectiva unui vorbitor curent de lb EN (nu zic fluent, ca nu am intotdeauna accent si nici glume nu stiu sa fac prea multe
). Eu am inteles multe cuvinte (deci nu fraze, care ma termina, la fel ca si compunerea substantivelor) prin similitudinea cu lb EN. Poate nu ti se pare, dar sunt multe. Dupa cum am avut surpriza sa constat similitudinea pana la identitate fonetica a multor cuvinte din croata cu cuv. din RO.
Eu prind foarte repede lb straine, mai ales daca am o oarecare apetenta pentru lb respectiva. Cu DE nu ma simt prea prietena, dar as vrea sa fac un efort anul asta sa invat ceva, macar basic, asa pentru orgoliul meu personal ![]()
Al_Ma spune:
In BG, incercam Sunny Beach. am mai fost in 2008, am stat atunci intr-un apartament self catering. Acum vrem sa mergem la un hotel AI (urasc regimul asta, dar asta e), ca sa stam ca niste trantori. Nu avem nimic rezervat, maine merge mariul la agentie, am vb cu o tipa. Anul asta am cam facut concediul harcea-parcea.
Didi, am uitat sa-ti raspund despre durata concediului. Ai pus sare pe rana, dar asta e situatia. In afara de cele 3 sapt din vara (pe care le pot lua si fractionat, in functie de cum imi planific, dar doar intre 15 iunie-15 sept), mai avem saptamana dintre Craciun si Anul Nou (de fapt, avem libere zilele care ar trebui sa fie lucratoare - 27-31 dec), cateva zile (1-2) dupa Anul Nou in functie de ziua saptamanii in care cade (am impresia ca anul asta nu am avut, am inceput de pe 3 ian parca) si cam astea. Mai avem de Paste, Vinerea Mare si a treia zi de Paste. Probabil ca, daca le aduni, sunt vreo 20 si un pic de zile lucratoare de concediu. cam asta e.