suflu sistolic-sunt buimacita

suflu sistolic-sunt buimacita | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Mamicilor,sunt curioasa daca mai e cineva a carui copilas are suflu sistolic,sa va spun de ce: La varsta fetei mele de 2 luni dupa o urata pneumonie de aspiratie si tratament cu antibiotice ,doctora ne-a informat ca banuieste un suflu sistolic,bun ,ne-am dus la fundeni unde nu s-a pus diagnosticul cu pricina(gaura intre camere 4 mm),am revenit la control dupa 1 an si ceva si ni s-a spus ca mai are 2 mm,dar nu e nici o problema poate trai binemersi toata viata cu un suflu sistolic ,fara sa fie nevoie sa o ocrotim,sau tratament,sau altceva,si sa mai revenim la control.Tin sa precizez ca atunci cand era mica se sufoca la socuri,intrarea in baita,etc,se infinetea cand plangea,se facea mov,acum are 3 ani si nu am mai observat aceste lucruri,nu oboseste,nu innvineteste,nimic.Am facut o programare si maine urmeaza sa ne ducem iar la fundeni.Pe mine ma nelinisteste urmatorul aspect,in cazul in care nu se inchide,voi ati opta pentru o operatie? Chiar daca nu are probleme eu as vrea sa o vad cu inima perfecta,si toata lumea imi spune ca sunt nebuna de ce sa operez copilul daca suflul sistolic nu ii dauneaza,dar ma gandesc daca nu se inchide ,daca va avea probleme cand va fi mare? Nu vreau sa am pe constiinta ca am lasat-o asa,chiar daca e vorba doar de 2 mmm.Voi ce ati face in locul meu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Exagerezi groaznic de mult cand pomenesti de operatie, si mai ales operatie pe inima, la un asa diagnostic. Fetita ta este sanatoasa, acel suflu sistolic este aproape nimic. Va trai cu el bine mersi, poate mai bine decat altii, si se poate ca sa-i treaca in timp. Eu am prolaps de valva mitrala, diagnosticata de pe la vreo 11-12 ani, si sunt foarte bine, fara tratament.
Iti dai seama ca daca doctorul ti-a spus ca e bine, atunci este bine, nu inteleg de ce te duci cu gandul asa de departe, la operatie pe cord...cand nu este cazul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Eu zic sa nu intri in panica!Fimiu cel mare care are acum 21 de ani a fost descoperit cu asa ceva la 4 ani.Atunci ni s-a spus ca in timp se inchide,foarte rar se intampla sa nu o faca.Si s-a inchis.La vremea aia medicul mi-a zis ca f. multi copii se nasc cu asa ceva.
Linisteste-te si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Si eu m=am nascut cu suflu sistolic. Pana la 12 ani mi-a trecut. Probabil ca si la voi o sa fie la fel. Nu te mai panica, ca nu e nimic grav

_
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

clarmai si mie mi-a gasit acu 10,12 ani suflu apoi am facut de multe ori controale la inima si nu mi s-a spus niciodata ca am acel suflu..si acum la copii cand eram insarcinata am facut la fiecare controale si nimic,mi-a spus ca nu am nimic la inima deci cred ca se inchide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu cand am facut un ekg la 20 de ani am fost intrebata daca am facut vreodata n viata sport cand am zis ca am facut de performanta, au zis ca e totul absolut perfect asa
tot suflu sistoloic cica

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

suflu sistolic nu are riscuri, este ceva ce nu afecteaza viata...pe cand o operatie pe cord deschis are riscuri stiute...nu cred ca vrei sa-ti supui fata la asa ceva.Probabil e ceva la care te-ai gandit acum la stres, dar sigur vei mai reflecta
Si al meu cel mare a avut suflu sistolic cat a fost mic, acum nu mai zice nimeni nimic la controale, nu se mai aude nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si eu m-am nascut prematur la 7 luni si cu suflu sistolic si alte alea...
cand eram mica tin minte ca-i spunea lui mamala controale ca am asta, dar nu simteam nimic.
acum am 40 de ani si sunt bine...sanatoasa, nu mi s-a mai pomenit de ani de zile de asa ceva. o fi disparut, nu stiu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

in primul rand nu cred medicul va de acord sa o opereze.
este mult mai riscanta o operatie decat un dsa sau dsv,nu ai precizat,de mici dimensiuni.
Ania a avut si dsa si dsv,descoperite la 6 luni.la 2 ani i-am facut un control la Tg. Mures,tot pentru ca facuse pneumonie si ni s-a spus ca totul e ok ni nu se mai vede nici o gaurica.cu toate astea , ania a facut in februarie iar pneumonie,medicul a spus ca nu se aued nimic la inimioaresi ca s-ar putea sa faca pe fond alergic.acum e pe singulair,sa vedem,sper sa fie ok
daca esti nelinistirta i i poti face un control la Tg. Mures,eu o recomand pe Dna. doctor Toganel,este un medic si un om deosebit

Mergi la inceput