Strumfi de iul-aug 2007 (217)
Raspunsuri - Pagina 20
Luna1 spune:
Asaaaaa si acum sa va zic:
Am fost dimineata la o conferinta de doua ore tinuta de o doamna psiholog foarte renumita aici (Tanya Byron), care e advisor la guvern pe probleme de educatie si protectia copilului, plus face multe showuri etc etc. A fost facuta profesor dr in 2008, e foarte apreciata.
M-am simtit atat de inspirata de speech-ul ei ca am zis sa va impartasesc si voua. Am simtit ca merg in directia buna, ca Adelise nu e un copil razgaiat needucat ci e in continua dezvoltare, ca nu trebuiesc luate masuri drastice etc etc.
Practic ne-a explicat despre studiile de specialitate, de faptul ca lobul central al creierului e responsabil de acumularea de cunostinte la nivel emotional, cum ar fi comportamentul cognitiv, controlul emotional, comunicare sociala, evaluare critica, etc.
Cand copiii se nasc lobul frontal este subdezvoltat, practic conectiile neuronale exista insa lobul frontal nu este inca dezvoltat. El evolueaza si se transforma pe parcursul a 21 ani (aproximativ).
Lobul frontal se dezvolta prin experiete, prin tantrumuri chiar, etc etc. Tot ca fapt divers, baietii se nasc cu lobul frontal mai mic decat fetele de aceea de multe ori le ia mai mult sa-si insuseasca cele de mai sus (in general insa depinde normal si de mostenirea genetica).
Tot baietii nu sunt "sitted learners" (asta a fost exprimarea ei, adica nu invata pasiv, stand jos) de aceea ea nu e de acord cu modul de educatie universal, ea ne-a vorbit de invatamantul din Norvegia unde exista scoli in mijlocul padurilor unde copiii invata in mod activ, prin catarari, jucat etc. Spunea ca o enerveaza enorm ideea de copii, in special baieti, asezati jos la masuta si pusi in fata cu tabla inmultirii, cand de fapt ei ar invata mult mai usor prin joc, nu prin metoda repetitiva. Astfel ca l-a numit in mod repetat pe ministrul educatiei de aici (cu care ea lucreaza dar nu ii poate schimba optica) un idiot.![]()
M-am gandit sa va impartasesc putin si voua, conferinta a fost doua ore si am fost toti fascinati de ce a discutat tanti asta. Uraste ideea de naughty step si armata facuta cu copiii. Uraste faptul ca, copiii din zilele noastre nu se mai joaca liber, nu mai alearga prin parcuri fara sa-i supravegheze parintii de la 1 m distanta, etc. Statistic pericolele nu numai ca sunt aceleasi ca si acum 30 ani ci chiar au scazut. Si totusi noi alegem sa ne inchistam copiii langa noi de frica pericolelor insa ii lasam pe internet cu orele unde de multe ori poate fi mai periculos.
Si ca fapt divers, fara sa googaliti, de ce au baietii/barbatii mameloane?![]()
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Luna1 Si ca fapt divers, fara sa googaliti, de ce au baietii/barbatii mameloane? "Your children tell you casually years later what it would have killed you with worry to know at the time"-Mignon McLaughlin |
de ce? ca io sunt curioasa rau.....
Pup fetele minunate, va doresc un week-end reusit si asa cum il vreti voi

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Luna1 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lulu77
de ce? ca io sunt curioasa rau..... |
Pentru ca, dupa cum stim, sexul embrionului este dat de barbat. Cand spermatozoidul fertilizeaza oul (care are cromozom X) el detine ori cromozom X ori Y. X da sexul fetelor (XX) si Y sexul baietilor (XY) insa in primele 6 saptamani toti embrionii sunt fete (cromozomul X isi intra in actiune abia dupa 6 sapt). Astfel ca toti barbatii au fost candva femei
Vivela spune:
nu stiu cat de corecta e explicatia (io, gica contra, mama fiului meu
). un spermatozoid poarta apriori genele X sau Y. cu alte cuvinte, inca de cand fecundeaza se poate determina daca acel spermatozoid va determina caractere masculine sau feminie progeniturii. ca incepe sa se manifeste aparent dupa 6 saptamani e un aspect, foarte probabil real, insa nu se poate afirma ca toti embrionii de pana in 6 sapt sunt XX (fete), iar dupa 6 sapt unii devin XY (XY). adica ei sunt din start XX sau XY, doar ca se poate "vedea" mai tarziu asta.
cred ca XX e bagajul minimal
.
Luna1 spune:
Tanti asta asa ne-a explicat pentru ca astfel se explica dezvoltarea mai slaba a lobului frontal la baieti, practic, pentru ca dureaza 6 sapt pana y intra in actiune, aceste 6 sapt embriounul e de gen feminin, sau mai bine zis, ovulul fiind X, spermatozoidul Y nefiind inca in actiune, e asexuat pe cand cel XX isi incepe dezvoltarea imediata datorita compatibilitatii. Eu am crezut-o pe tanti ca na, e profesor dr etc.![]()
Vivela spune:
e, nu pun la indoiala atat explicatia (ca nu pot sa zic ca stiu mare lucru, doar imi dau si eu cu presupusu), doar ca mi se pare aiurea afirmatia ca toti oamenii (XX si XY) au fost - in primele 6 saptamani femei (XX). eu cred ca eram asexuati cu totii, nici femei si nici barbati, in perioada asta embrionul fiind "ocupat" cu altele. si taman la 6 sapt x-ul sau y-ul incepe sa ne definitiveze ca barbati, respectiv femei.
dar repet, asta e doar presupunerea mea (ca nu vad cum de xx devine xy), oricum e interesanta problema.
si e interesant tot ce ne-ai spus mai sus
.
Luna1 spune:
Nu nu, nu cred ca explicatia a fost ca suntem toti asexuati, ci ca, pentru ca xx intra in dezvoltare imediata datorita compatibilitatii lobul frontal se dezvolta mai repede, pe cand la xy dureaza 6 sapt pana y isi intra in drepturi embrionul e oarecum doar x si se dezvolta ca atare. Asta cica e explicatia maneloanelor si a lobului frontal la baieti, care cica se nasc cu el mai Putin dezvoltat, asta nu inseamna ca ei nu recupereaza. Am sa mai caut sa vad Daca am inteles bine.
Timi07 spune:
Nu se poate sa plec fara sa va rog sa le pupati din partea mea pe: Elisa&Arina pe 20.06, Sonia pe 22.06, Karli pe 24.06, Simo pe 30.06 si Ingrid pe 2.07.
La multi ani si sa aveti parte de tot ce-i mai bun in viata alaturi de cei ce va sunt dragi
Petrecere frumoasa!

& 
PS: sotul e plecat sa inchirieze o masina, Soph i-a zis sa ia un Audi negru iar Saya unul mov sau albastru
Deci avem concert asigurat pt dimineata, ca nu va fi Audi nu-i bai dar una se va razvrati ca nu-i e culoarea pe plac ![]()
violetan spune:
Hei, dragalaselor! ![]()
Vaz ca n-a dat nimeni cafeaua, asa ca, hihihi, hai s-o bem acu, spre seara, pe terasa, pana nu incepe ploaia.
Daca aveti putin timp si va puteti rupe cateva minute, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la o intrebare pe care am postat-o la "generale". Iar coc ceva
si raspunsurile voastre imi sunt chiar vitael, fara exagerare, pentru acest proiect. Intrebarea este :"paine feliata versus toast". Multumesc in avans celor care vor da pe-acolo. 

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
lulu77 spune:
mneatza,
ce este linistea asta?
pe unde umblati?
eu abia mai pot tine ochii deschisi, am avut un week0end plin si parca nu mai imi ajunge timpul ptr nimik.
timi, concediu frumos.
vio, eu nu stiu s araspuns,nu folosim paine decat de casa sau clasica noastra paine Neptun.dar chiar e interesant subiectul si bun de stiut, deci sunt pe faza 
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut