Moliile din dulapuri - ma exaspereaza!!

Moliile din dulapuri - ma exaspereaza!! | Autor: Vivela

Link direct la acest mesaj

cam de un an ma lupt cu moliile din dulapurile cu alimente. nu stiu cum au aparut, nici nu mai conteaza, dar se inmultesc ceva de speriat. ieri cand am deschis unul dintre dulapuri am zis ca lesin, erau acolo peste 100 cred.
din cand in cand scot tot de acolo, extermin tot ce se poate, dau cu spirt, cu solutii de curatat. e liniste doar cateva zile, apoi apar iar.
nu pot sa pun nici naftalina sau ceva chimic, am alimente acolo. am mai folosit cartoanele alea cu lipici (parca de la raid, nici nu mai stiu) - erau cam neeficiente si dezgustatoare.
am pus picaturi de ulei esential de lavanda, ar fi trebuit sa plece de acolo, dar vad ca parca mai mult le place . si toate alimentele parca miros a lavanda acum.

stiti vreo metoda eficienta de a scapa de molii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu stiu sa-ti spun ce metoda ar putea extermina aceste molii.
o varianta ar fi sa golesti complet dulapurile, sa stropesti/pulverizezi un produs adecvat, sa lasi cateva zile sa-si faca efectul, apoi sa speli foarte bine dulapurile si sa pui alimentele inapoi.

am inteles ca in cazul moliilor de haine "functioneaza" foarte bine o portocala pusa pe o farfurioara, in care infigi cuisoare (condiment). o alta varianta citita undeva ar fi sa faci rost de lemn de santal (bucatele), uleiul volatil are rolul de a alunga aceste creaturi.

daca ai sau poti face rost de undeva, ai putea incerca sa distrugi moliile si sa igienizezi dulapurile cu ajutorul aparatului acela de curatat cu aburi (il vezi pe la emisiunile de teleshopping sau in cataloage gen Bonprix).

pot sa-ti spun cu siguranta ca toate alimentele din aceste dulapuri ar trebui sa le pastrezi in cutii inchise ermetic. in felul acesta moliile nu mai pot intra in alimente si nu se mai pot hrani/inmulti.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Corina, multumesc de idei. o sa incerc si cu portocala si cuisoarele. de fapt as incerca orice, numai sa scap de ele.

daca cumva scap vreo punga de faina sau malai - o invadeaza, nu stiu de ce sunt atat de vorace .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

eu am scapat de orice invazie in dulapurile cu alimente de cand m-am dotat cu, cutii de plsstic cu capace care sa se inchida ermetic...totul sta frumos in cutii, nimik in pungi, si au plekat si zburatoarele.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Moliile ma enerveaza cumplit pt. ca atunci cand vad cate una zburand imi aduc aminte ca trebuie sa rarefiez dulapurile la timp,. Bune sunt foliile acelea capcana care se lipesc pe usa dulapului,netoxice si...eficiente.
Eu pun toate lucrurile din lana si bumbac,dupa ce le-am calcat ca sa distrug eventualele oua,in pungi vidate.

Mergi la inceput