Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *285*
Raspunsuri - Pagina 19
Ioanact spune:
Buna!
N-am m scris nimeni de doua zile?
Sunteti plecate toate?
Gabi si Ioanei ii place sa spele masina cu tati si nu numai. Orice fac vrea si ea, sa spele, sa stearga cu mopul.
E bine ca le place de mici , o sa avem m tarziu un ajutor. ![]()
Noi avem probleme, in sensul ca am fost cu Justina la dr de fam, pt control. Avand 1 an si 3 luni jum si ea nu merge singurica.
Dr cand a vazut-o, ne-a zis ca nu are stabilitate in picioare, dar sa mergem la un dr pediatru.
Zi si facut: dupa controlul dr pediatru a reiesit (inca nu e sigur, dupa ce facem radiografia vom vedea) ca ar avea displazie de sold
. Doua cauze: pliurile la picioare nu sunt egale si cand a indoit ambii genunchi au facut un clic.
Acum stau ca pe ace pana saptamana viitoare cand ii facem radiografie.
Am vb si cu un dr ortoped si tb sa-i facem.
O alta cauza ar m fi ca ar tb sa taraie piciorul, insa ea nu il taraie.
Incerc sa ma consolez ca nu are displazie.
Dar are sigur rahitism (cand paseste picioarele i se curbeaza in forma de O), asta se datoreaza ca nu asimileaza vitamina D.
Asa ca stam cat m mult la soare, si dupa radiografie asteptam si tratamentul.
Ieri am implinit 4 ani de casnicie, dar nu am sarbatorit, doar ne-am uitat la dvd-urile de la nunta cum facem in fiecare an.
Ioana cand m-a vazut a zis: 'mami e mireasa, si il iubeste pe tati, il pupa'. ![]()
Tot ieri dimineata i-a iesit Justinei si cel de-al doilea canin, jos.
Iar azi noapte a fost cu multe treziri (demult nu s-a m trezit noaptea), cand sa descopar in seara asta la culcare , cand am dat-o cu Calgel ca i-a iesit un coltisor de masea jos, langa primul canin iesit.
Am si eu doua filmulete cu Justina (a descoperit de ceva timp ca poate sa se ridice in picioare si in tarc):
www.youtube.com/watch?v=QLuOLg96sS0" target="_blank">Primul si
www.youtube.com/watch?v=Rv2ykg6yH9E&feature=related" target="_blank"> Al doilea.
O seara placuta!
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
FA O MINUNE DOAMNE CU MAMA MEA! 
grati.ela spune:
va scriu repede din Albena. Recomand hotelul Laguna Garden - au servicii foarte bune, mancare superbuna (Dudu in sfarsit mananca!!!). Marea e linistita dar plina de alge asa ca nu tine doar de Romania. Aici nimeni nu pare sa se sinchiseasca de ele
Marti ne mutam in Nisipuri si joi in Nessebar. Va pup pe toate!
Alina, sa fiti fericiti
Si noi astazi serbam majoratul casniciei noastre! Sotul a zis ca am crescut si ne putem destrabala de acum
Ioanact spune:
Buna!
grati.ela multi ani fericiti impreuna!
si Concediu placut in continuare!
Noi astazi i-am facut radiografie Justinei la sold, si nu are absolut nimic, nici rahitism.
A examinat-o un dr ortoped si ne-a zis sa o lasam desculta sa mearga.
Dr pediatru ne-a dat Tonotil N, e bun si pt pofta de mancare si cand esti slabit, molesit.
Ii m dau Ca, pt ca acele clic-uri care se aud cand ii indoi genunchii sunt de la deficitul de Ca. (de aia nici nu merge singura, dar exersam, din ce in ce m mult vrea sa mearga..acum se tine de mobila, pat si se ridica singura)
Si nici fontanela nu i s-a inchis.
Dr de fam mi-a zis ca n-am avut/luat suficient Ca in timpul sarcinii.
Cu tratament sper sa fie bine.
Noapte buna!
ALINA
de
Blogul fetelor!
Ioanact spune:
Buna!
La multi ani, Ramonab!
(scuze pt intarziere, abia acum m-am uitat la sarbatoritele lunii August)
Iata si celelalte sarbatorite:
ramonab ~ 01.08
lumsta ~ 06.08
anca74 ~ 16.08
alhassanvicky ~ 18.08
doniro ~ 19.08
lorena_andreianu ~ 22.08
Anca.Diana ~ 25.08
mary_mary ~ 29.08
miki_baby ~ 29.08 
ALINA
de
Blogul fetelor!
roli25 spune:
Ioanact mi se pare serioasa problema cu piciorusele. Doar de la lipsa de Ca sa se curbeze cand calca?
Eu nu as sta linistita cu parerea unui singur medic.
Poate ar fi bine sa mai vezi si alti medici si sa compari pareri.
Desi e tardiv, sunt curioasa, nu med de fam ti-a prescris Ca si vitaminele in sarcina?
Sanatate!
roli25 spune:
Am adus copiii, dupa 9 zile de zburdat in aer curat la munte, in mizeria asta de oras...bleah!
Si ma seaca faptul ca nu stiu ce facem cu partea a 2-a de concediu, ca seful sotului nu mai vine odata in tara sa vorbeasca...si stau si eu atarnata ca nu stiu de pe cat sa cer concediu..si ma apuca toate cele cand vad cum trec zilele de vara.
Pe de alta parte, intre timp, am plimbat o conjuctivita nasoala, Andrei, Marc si acum eu.
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roli25 Ioanact mi se pare serioasa problema cu piciorusele. Doar de la lipsa de Ca sa se curbeze cand calca? Eu nu as sta linistita cu parerea unui singur medic. Poate ar fi bine sa mai vezi si alti medici si sa compari pareri. Desi e tardiv, sunt curioasa, nu med de fam ti-a prescris Ca si vitaminele in sarcina? Sanatate! Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Da. De la lipsa de Ca si vit D (probabil nu asimileaza).
Chiar am o amica si ea la fel a patit cu fetita.
Desi ea merge inainte de a implini un an abia acum si-a dat seama ca i se curbeaza picioarele.
Dar, culmea dr ortoped nu mi-a zis nimic de rahitism.
Ea merge cracanata.
Ba da, med de fam mi-a prescris vit si Ca, dar imi consuma mult Ca, ca mi se exfolia pielea din jurul ochilor.
Deocamdata stau linistita, pt ca vad progrese pe zi ce trece. Vrea sa mearga cat m mult .
Si am fost la cel m bun dr ortoped din CT.
ALINA
de
JUSTINA (14 Aprilie 2010)Blogul fetelor!

Ioanact spune:
Buna!
Am filmat-o pe Justina cum merge, dar tinuta de o mana.
www.youtube.com/watch?v=Ift0u5ccABA" target="_blank"> Aici e filmuletul.
Si am citit un articol cum ca: Picioarele usor arcuite sau curbate reprezinta rezultatul felului in care micutii au foat "impachetati" in uterul mamei, iar indreptarea lor dureaza o perioada dupa nastere. Pe masura copiii incep sa faca primul pas picioarele incep sa se indrepte, ele fiind complet corectate in jurul varstei de 2 ani.
Aici e link-ul: http://www. copilul. ro/sugar/dezvoltarea-bebelusului/Dezvoltarea-si-forma-picioarelor-sugarului-in-primul-an-de-viata-a7237.html
Am pus spatiu intru www. si copilul si intre punct si ro.
O voi urmari in timp, felul cum merge si poate isi da drumul sa mearga si singura.
ALINA
de
Blogul fetelor!
roli25 spune:
Haideti mai fetelor sa animati topicul, ca ramanem de caruta si fara vesti de la voi.
Natalia, cum e burtica?
Celelalte care nu sunteti plecate, ce faceti , voi, puii?
Eu sunt cam in nervi ca imi comenteaza astia la servici concediul pe care vreau sa-l iau. Pe de alta parte imi cam si caut altceva ca incepe sa puta pe aici. Si toate astea imi dau o stare tensionata de care as vrea sa scap, dar nu stiu cum.
Iar problema nr.1 si cea mai imporanta care ma framanta si va rog fetele cu pui marisori vreau sfaturi: Marc face pipi aproape in fiecare noapte. Deci, dupa varicela de acum 5 luni cam asa o tine. Mai are 3-4 nopti consecutive uscate, dar rar.
Se si trezeste sa mearga la baie. Si totusi face. Ce fac? Ma duc la psiholog? Sau mai stau?

(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)