cum pastram mazarea?

cum pastram mazarea? | Autor: bonsai

Link direct la acest mesaj

anul acesta am dat in pasiunea legumiculturii:am cateva tufe de capsuni,de ardei ,de morcovi,si cel mai interesant de....mazare..

tufele sunt superbe,au si multe pastai,probabil trebuie recoltate in curand(nu am experienta)

daca recoltez,cum sa o pastrez pt iarna?congelata?la borcan,ca in magazine?

un sfat, va rog.....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea1002 spune:

La congelator, insa inainte o pun 1-2 minute in apa clocotita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

scoasa din pastaie, spalata (si uscata, adica sa nu mai fie umeda dupa spalare), in pungi la congelator.
(mie nu-mi place mazarea exagerat preparata termic si la borcan tine daca e fiarta mai mult)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

simplu si comod, la congelator.

ai putea incerca, doar pentru acest an, ambele metode : congelare si la borcan. iti vei da seama care dintre metode pastreaza savoarea si gustul boabelor, vei vedea si cum rezista conservele peste iarna, vei vedea si daca merita sa muncesti in plus pentru conserve, in comparatie cu metoda mai simpla, cea a congelarii.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Deci si eu tot asa fac, o desfac din pastaie si boabele le trec prin jet de apa si le pun in pungi care se sigileaza si la congelator. Tine mult, eu mai am 2 pungi de anul trecut.

Pentru ca nu in toate macarurile o folosesc fiarta, si nu stiu ideea de proaspat imi place mai mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Si eu iti recomand tot congelata. Mie mi se pare ca isi pastreaza gustul f bine. Iar eu nu o trec deloc prin apa fiarta.

Ca si sfat, daca nu ai stropit cu nimic plantele de mazare (si presupun ca nu) ai grija sa nu o lasi prea mult inainte de a o culege pentru ca incepe sa faca viermi. Rupe cateva pastai si vezi cum sunt boabele.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput