Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(47)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Razatoare din sticla am vazut in Carefour.

Pentru branza de vaci am gasit doua retete, noi inca nu facem ca nu papa.

Varianta 1
La 1 litru de lapte fiert pasteurizat pui 8 pastile de calciu lactic pulbere apoi amesteci la foc mic pana se formeaza branzica. Aceasta trebuie strecurata printr-o sita sau tifon steril.

Varianta 2
Branzica de vaci se prepara dintr-un litru de lapte pe care-l fierbi. Dupa ce a fiert, dai focul mic, mic si pui un borcanel de iaurt 125g, si amesteci din cand in cand sa nu se prinda. O sa vezi ca incet, incet incepe sa se separe branzica de zer. Daca dupa 10-15 minute vezi ca nu se separa pui cateva picaturi de zeama de lamaie si sigur se va face branzica. Cand e gata o strecori prin tifon sau o strecuratoare fina, dar nu chiar de tot zerul. O pui apoi in ceva cu capac si o bagi la frigider, putand sa o pastrezi maxim 3 zile.

Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Shines

Pentru caderea parului incercarti un complex cu Zinc.
eu sunt deja la a doua cura..am luat 10 zile calciu,magneziu si zinc.
acum voi lua o luna doar zinc. parca m-a ajutat un pic.

Mirela..si eu consum pampersi mai multi ca la inceput.
de cand cu papa face kk de 3 ori pe zi..si face bine.
Eu l-am dat pe Edu cu bepanten pe bubitele alea de la caldura..incep sa treaca.

Monica..este foarte bine ca fata bea apa,are nevoie de hidratare,mai ales pe caldurile astea. important e ca laptele sa fie in aceiasi cantitate,iar apa sa fie intre mese,de sete. fetele

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

'Viata poate fi inteleasa doar prinvind inapoi dar trebuie traita privind inainte'

Poti incerca Bio Seleniu cu Zn si Alopexy (asta are efect garantat pt par), daca nu alaptezi. Substanta activa este minoxidril si se da 3 luni cu 4 pauza. Trebuie de 2% nu de 5. Sincer restul produselor sunt cam apa de ploaie. Acum depinde si de cat de grava e caderea.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Citat:
citat din mesajul lui monika_bt

Neata la fete!

Alinush, nu fi suparata si deprimata, mai ales ca-ti iubesti atat fetita! Asta e motiv de fericire, nu de tristete! Sa stii ca si a mea se trezeste cateodata plangand, desi nu facea asta inainte, iar de vreo 2 saptamani imi face si crize de plans...o fi varsta...Ca a noastre sunt de-o seama! Am mai auzit de chestia cu dezbracatul popii, dar nu cred in asta...dar e bine ca ai impartasit-o! Capul sus si fii fericita ca ai o fetita sanatoasa care acusi va spune "mama" si-ai sa vezi atunci iubire!

Simo, mama mea, care e fanatica la flori, le sterge de musculite cu o solutie de apa cu sapun...Acuma detalii nu am ca maica-mea nu e in tara si suna rar, dar te poti interesa.

Sotul meu e lipici...asa era si inainte iar acu e super glue...mda, asa e firea lui, dar mie imi convine.

Deci, gata, m-am hotarat: ii fac harem mandrei mele! si vreau asa:Edu de Simo, Darius de Zumzu, Andrei de Carmen...si care mai doreste la frumusetea mea de fata!

Mai, a mea fata nu sta in carut mai mult de o ora...iar daca ma opresc din mers maraie s-o iau in brate, se arcuieste si intinde mainile...Cand aud ca ai vostri dorm ore in carut, imi vine rau...A mea neam...Se uita la toti si toate, apoi se plictiseste si incepe a plange. Daca o iau in brate inceteaza. Oare de la ce o fi??

Voi dati apa la bebei? ptr mamici cu LP. A mea bea intre mese apa plata cam 50 ml/zi...O fi bine? Ca matusa-mea zice ca nu trebe dat apa la bebei pana la un an, numai ceai..Parca nu as crede...

De caldura nu suferim...Mandra cred ca-mi seamana, n-are nici o treaba cu caldura. O tin in body cu maneca scurta, pantalonasi subtiri si sosetele subtiri si nu e calda, deci e bine.Inca nu am tecut la maieu si durligi goale...Bine ca la noi nu e nici caldura de la Buc..

gats ca m-am intiinnsss!!!

Va pup!

AMR:6 kg

Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.

Monika, nici al meu nu sta prea mult in carut. Doar daca doarme In rest, in brate si nu oricum ci cu fata spre sensul meu de mers. Dar eu cred ca e normal. Vor si ei sa vada lumea, invata. Al meu chiar chiuie, vorbeste cu copii cand il plimb asa cu fata spre lume.

Eu ii dau apa bebelusului (e alimentat cu LP). Mie acum pe caldurile astea mi se pare mai bine dacat ceai pt ca ceaiul se cam baleste de la caldura. Si bea si 60-70 ml/zi. Nu se poate doar cu LP, parerea mea, pe caldurile astea. Se deshidrateaza repede.

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Simo, si eu tot Dieffenbachia am (uitasem cum se numeste). Chiar doua, mari. Plus alte zeci (exagerez un pic, da's multe) de ghivece cu violete de Parma, trandafiri japonezi, etc, ca inainte de bebe le tot inmulteam din cauza ca-mi era mila sa arunc frunze, flori. Acum nu prea m-am mai ocupat de ele. le unda mama, dar trebuie. Deocamdata le-am exilat cam pe toate pe balcon, mai putin astea diffenbachia. probabil ca o sa ajunga tot pe balcon cand o sa oinceapa bebe sa mearga, ca nu am cui sa le dau.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

Neata si d la noi!

......

si acu 2 zile, pt prima oara, cand o tineam in brate, m-a luat de gat si mi-a dat pup. bn..m-a umplut de bale mai mult. dar am zis k lesin cand am vazut ce face. si nu a facut o data si gata. de vreo 3-4 ori. si s-a repetat figura si ieri si azi.

stiu k mai trebuia sa zic multe, dar nu imi aduc aminte ce si cui

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)

Ce frumoos cu pupicurile!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

MIrela dr mea mi-a zis k dupa ce ii inloc o masa de lp cu una de supa sa incep sa ii dau fructele..acu nu stiu cum sa fac. k se pare ca e cam sensibila la burtica. cum papa mai mult sau cu pofta cum are dureri de burtica. miercuri facem o sapt de cand am inceput marea diversif, dar nu cred k reusim sa ii dau o masa doar cu supa. mereu vrea si bibe cu lp. nu mult, dar tre sa aiba completare.
p lista de la dr urmeaza branzica de vaci facuta in casa cu fructe.

aa si intrebare: voi dati fier la bebei? si dc da, a avut cineva probl cu kk? s-au constipat? k mie mi-e cam frica sa ii dau tocmai din cauza asta. sa nu se agraveze situatia.

nu va ganditi k am eu o probl cu facutu zilnic. eu o las, dar se screme si cand vede k nu poate sa faca se pune p un urlat isteric de ne stie tot cartieru. dupa ce face se linisteste.

Bebelu, eu ii dau fier din a doua luna. La inceput intr-adevar s-a constipat (de la o picatura ). Dupa ceva vreme si-a revenit. Se obisnuieste organismul.

Mie pediatra mi-a zis ca-i pot da piure/supa de legume la pranza siu suc la masa de dimineata. Nu mi-a zis sa-i dau sucul dupa ce inlocuiesc o masa, ci simultan, cate putin, cu alimente introduse treptat. Nu cred ca deocamdata poti inlocui o masa cu legume. Eu cel putin nu fac inca. Azi a mancat, de ex, vreo 80 ml pire legume si a baut si laptic dupa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

Ralu
eu le dau dimineata fructele in combinatie branzica sau biscuiti (am unii fara gluten de la plasmon) sau cu cereale
in fiecare zi cu altceva

dupa pranz mancam legumele

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mirela, ce fel de branzica le dai? O prepari tu? Daca da, cum? Multum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Citat:
citat din mesajul lui adryiii

Shines merci. Nu stii ce lungime are inchis? Incape usor in portbagaj?

Cum faceti voi branzica in casa sa le dati la bebei?

mami fericita de Elena Alexandra 17.01.2011

nu stiu exact lungimea.
vezi daca scrie acolo la detalii. daca nu masor eu si iti zic.
in masina incape foarte usor. eu ma descurc singura cu el.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mimo

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

Ralu
eu le dau dimineata fructele in combinatie branzica sau biscuiti (am unii fara gluten de la plasmon) sau cu cereale
in fiecare zi cu altceva

dupa pranz mancam legumele

Mirela, ce fel de branzica le dai? O prepari tu? Daca da, cum? Multum.

mersi mult
mie branzica de vaci mi-a zis la 1l de lapte dat in clocot pun 10 comprimate de calciu lactic apoi se trece prin tifon.
nu am incercat inca sa vad cum e. dar si socrela la fel mi-a zis k facea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

la o cana de lapte clocotit pun 2 pastile de ca lactic sau 2 lg de zeama de lamaie

Mergi la inceput