Interviu pentru loc de munca-help!!!
Marti,am un interviu pentru un post de prof de engleza intr-o firma privata in Italia.Am emotii cat casa!!!!Mentionez ca eu locuiesc in Italia de aproape 8 ani si am terminat facultate in Romania,profil romana-engleza.A mai avut cineva un astfel de interviu pt un post de "teacher" intr-o institutie privata?Ce te intreaba?De fapt,e primul meu interviu cu adevarat pentru ca eu lucrez intr-o fabrica de usi de 7 ani in Italia(n-am gasit altceva mai bun la momentul respectiv si aveam nevoie de bani).Astept sfaturi sau sa-mi povestiti daca ati avut experiente similare.Multumesc!
Raspunsuri
Andries spune:
Cel mai probabil o sa ai interviul in lb engleza si este esential sa vb corect, fluent, cursiv si cu un vocabular variat. Sfatul meu este sa eviti sintagmele complicate, folosirea subjonctivului si alte nebunii.
Apoi in functie de specificul firmei respective trebuie sa faci recap pe cuvintele de business, daca firma produce seminte probabil o sa vorbiti de servicii si produse agricole, daca e firma de arhitectura despre case, samd.
Curaj, relaxare si bafta!!
Andries
nytro3 spune:
Din click in click am ajuns si aici. Ce s-a intamplat pana la urma? Cum a fost interviul?
Isabel79 spune:
Nu stiu ce sa zic!A fost in limba engleza,erau doua persoane:directorul firmei si un englez care probabil tinea cursuri de engleza in cadrul firmei.Ei,firma asta e o institutie privata,un fel de scoala privata de limbi straine,traduceri etc.Cautau un prof de engleza care sa predea engleza la angajatii altor firme,fabrici etc.Ma rog,eu engleza n-o mai vorbeam de circa 7 ani si cred ca asta s-a cam vazut.Au zis ca ma suna ei,dar uite ca a trecut o saptamana si nu m-au sunat.Nici nu cred ca o sa ma mai sune pentru ca cv-ul meu,de altfel nici nu e prea bogat iar ei cautau si pe cineva sa aiba experienta.Important e ca m-au chemat ,ca mi-am facut un cv european si o scrisoare de prezentare care sa le starneasca interesul.Mai incercam si in alte parti!
Isabel79 spune:
Multumesc mult de tot!Pentru mine asta a fost primul interviu serios din viata mea si chiar daca nu m-au sunat e un pas inainte faptul ca am avut curaj sa ma duc.