Fundatie neizolata
Raspunsuri - Pagina 2
BESTUTZA spune:
Am tot zis ca mai scriu ,dar nu am avut timp...
Ostilitatile s-au desfasurat cam asa: au venit echipele si unii ne-au zis ca e mica fundatia veche, ca ar fi bine sa subfundam.Asta ar fi insemnat sa ne apucam sa sapam sub zidul vechi, exact cum ai zis tu,Rufus, in sah, sa ne adancim cu temelia si apoi sa turnam o fundatie noua,cu impermeabilizarea directa a betonului.
Ideea e ca ele ar fi lucrat diferit sus si, nu puteam prinde o centura comuna, pentru ca ,in timp, ar fi aparut crapaturi si degeaba atata efort,atatia bani bagati aiurea...
Alta problema ar fi fost autorizarea...Noi aveam cadastru si intabulare pe magazie si baia veche ,numai ca, acum, ar fi trebuit sa scaotem autorizatie pentru reparatii si imbunatatiri...
Cei care au venit sa ne lucreze, au spus ca sunt foarte tematori in ceea ce priveste controalele;
Daca vine cineva si ii intreab de contract de munca? ei spun ca ne ajutam intre noi, nu ca lucreaza la noi...
Intre timp, o cunostinta a sotului meu a primit amenda pentru ca cei ce ii lucrau in curte nu aveau contract de munca...Probabil un vecin binevoitor a gasit de cuviinta sa faca un "bine", dar saracul beneficair nici nu stia ca trebuie asa ceva
...Sigur, daca stai sa te gandesti si daca dai meditatii tr sa decalri, dar parca nu era asa o scrupulozitate...
Oamenii erau chemati sa renoveze o bucatarie de vara,deci tot ceva cam cum vroiam noi...
Deci , cu atatea "plusuri", am zis pas...si se pare ca acolo vom lasa terasa si atat,mutandu-ne cu constructia pe o latura a terenului unde se poate construi la calcan si pt care vom putea lua autorizatie
Asa ca acum am depus pentru autorizari si apoi toate celelale...
Culmea e ca am sapat, am dus apa, canalul pana acolo si am taiat si bunatate de salcam, de imi vine sa mor de suparare!!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Rufus spune:
Eu credeam ca ai tot ce-ti trebuie la acte...e bine ca nu te joci cu asta. In ceea ce priveste contractele pentru muncitori, nu prea merge cu declararea "prieteniei", ca nu-i nimeni fraier; de cand cu ofensiva asta la munca la negru, trebuie sa te astepti la orice. Si daca chiar crezi ca inghit asa ceva, partea de protectia muncii precis este descoperita, de la simpla prezenta a echipamentului de lucru la momentul controlului, pana la contractul cu cel care raspunde de protectia si sanatatea muncii.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
BESTUTZA spune:
Problema sta asa-poate ma repet.Inpartea stanga a zidului, era toaleta in curte- fara apa -si o magazie...Am depus de certificat de urbanism, a iesit si puteam sa ne-o modernizam.
Problema cea mai grava a aprut la partea cu cel de-al doilea zid.
Ai vazut ca zidul e in forma de U.Noi am fi vrut sa continuam, pe partea dreapta cu o terasa acoperita ,pe structura usoara pe care sa o inchidem iarna.Ulterior, pe timp de iarna ar fi deventi birou, camera de studiu,deci arfi trebuit si incalzita
Pentru asta ar fi fost necesara o alta autorizare.
Vecinul care isi face langa noi, ar fi vrut sa acoperim terasa, tocmai pentru ca sa aiba o izolatie in plus.
Acum trebuie sa stau sa ne gandim cum sa facem in asa fel incat sa ocupam cat mai putin spatiu pentru noua asezare, care deja o sa fie o casuta gen garsoniera cu iesirea in acest U.
Pe locul noului amplasament, in primvara asta am plantat ciresi,visini,meri, am pus brayde de ceapa si usturoi,patrunjel, leusean,pe care sa vedem acum cum le reamplasam...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA