Matza mea nu mananca mancare de pisici

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mda, m-am incantat prea repede...a mancat de vreo 2 ori si gata, nu mai vrea sa vada. simte miros de mancare de oameni si refuza mancarea ei chiar daca eu nu-i mai dau din a noastra. probabil dupa alte 3-4 zile de foamete va mai manca o data boabe, apoi o ia de la capat cu refuzul si greva foamei...
nu mai zic ca daca vede ca eu mananc sau fac de mancare ceva cu carne si nu-i dau si ei incepe sa ma muste de nervi, destul de rau, sa ma zgarie...
incep sa cred ca problema ma depaseste, ca nu stiu cum s-o mai abordez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Pisica mea e o draguta, nu e mofturoasa deloc in schimb cainele e cumplit de mofturos si nici nu se uita la mancarea de caini. Mancare uscata il mai pacalesc cand o amestec cu carne macinata si nu poate sa le ocoleasca. In rest doar carne vrea. A fost o vreme cand am insistat pe mancarea uscata, adica ii dadeam carne o data pe zi si mancare uscata la discretie. I-am cumparat din alea scumpe, sanatoase si bune, nici nu se uita la ele. Dupa cateva zile a prins un porc de guinea care a trecut pe sub grad de la vecini (vecinii ii cresc in curte) si l-a mancat. Eu am incercat sa-l prind sa iau purcelul dar nu am reusit. 2 zile mai tarziu il vad prin geam cu a prins o pasare si pana sa ies a inghitit-o cu pene cu tot . Dupa ce a vomitat si al 2-lea ciorap inghitit in decurs de o saptamana am decis sa renunt la regimul cu mancare de caini. Sotul meu zicea ca daca nu il hranesc cu carne o sa manance pisica . De atunci nu am mai avut treaba cu el, ii dau oase mari de vita de la macelar, cu multa carne pe ele, cozi de cangur si carne de cangur, ii dau si supliment de vitamine si il mai pacalesc cu mancare uscata amestecata in carne macinata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

bird70, pt vitamine, minerale, da-i niste ficat crud sau rinichi odata pe saptamana, ficatul sau rinichiul sa nu fie mai mare decat o migdala ca si cantitate.
Eu am catelele pe dieta cruda(oase, carne si organe) din noiembrie anul trecut, si sunt super ok fetele.
Eu am dat pe net de veterinarul Tom Lonsdale, e australian de-al vostru , locuieste Australia, are o clinica veterinara, plus ca a scos o carte cu indrumari pentru dieta asta cruda.
Stie cainele vostru ce stie, boabele nu-s bune, carnea cruda e super, destept catel aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu am auzit de vet-ul asta pana acum, dar mi-am hranit cainele exact cum zice el in ghidul ala. Dar eu nu am avut incotro, ca rasfatatul meu altceva nu mananca si mi-e frica sa-l las flamand ca incepe sa inghita ciorapi sau sa manance animalele vecinilor . El e hranit cu carne cruda si oase de 2,5 ani si ii merge foarte bine, are o dantura alba si impecabila . Nu stiu cum e in Romania dar aici e mai ieftin sa-l hranesc cu carne decat cu mancare de animale.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

bird70, ma bucur ca il hranesti mai mult cu dieta asta cruda, si mai ales ca se vad rezultate bune.
Noi avem doua catele, e putin mai scump decat daca le-am da boabe, dar dupa ce mi-a murit goldenita anul trecut pe 1 noiembrie la numai 5 ani ca varsta, am cautat pe net alte variante de mancare.
Si asa am dat peste Tom Losdale(i-am cumparat si cartile amandoua), nu regret nici o secunda decizia, doar ca ramanem cu un regret toata viata noastra ca nu am stiut de dieta asta mai de mult.
Poate o puteam salva pe goldenita.
Aici in Japonia e cam greu sa gasesc carnea pe care as vrea sa le dau(ma refer cum sunt la americani co-op-urile alea), am gasit un magazin nemtesc care are la vanzare gaturi de pui, spate, rinichi(asta din urma nu se gaseste in supermarketurile japoneze)picioare de porc, coada de vaca.
De cangur nici nu se pune problema sa gasesc aici, si tare as vrea sa le dau.
Sunt ok si cu ce le dau, cel putin pitica a fost 6 ani pe boabe, avea niste dinti maro inchisi, acum sunt albi ca perlele.
Am descoperit si otetul asta apple cider vinegar, cand vad ca puiuta de goldenita are probleme cu urechile, ii pun o lingurita de otet din asta in castronul ei de apa si scap de 30$ dati la vet pt o crema minune pe care nici nu o are la vanzare.
Hai ca m-am intins cat o placinta.
Sanatate maxima!

Vivela, poate e bine sa mergi pe dieta cruda daca tot se incapataneaza sa nu manance, citind pe net am inteles ca nu e bine sa stea nemancata, nu stiu ce probleme apar la ficat.
Sper ca se da pe brazda frumoasa voastra pana la urma indiferent ca e dieta cruda ori boabe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

vad ca parerile sunt impartite, unii sunt ferm convinsi ca dieta cu mancare uscata e cea mai buna, ceilalti ca dieta cu hrana cruda...nici nu stiu incotro sa ma indrept. sincer as vrea sa fie ceva la mijloc.
parintii mei au un motan de 14 ani care mananca partial bobite, partial carne si e f sanatos. are o blana de invidiat, dintii perfecti, n-a fost bolnav deloc, decat in primul an, cand l-am luat. a avut de vreo 2 sau 3 ori probleme renale (nu putea sa mai faca pipi), dar s-au rezolvat. n-am schimbat atunci nimic in dieta lui, problema s-a rezolvat de la sine.
si mancarea bobite n-a fost din cea mai scumpa -in special whiskas, cea mult blamata (alaturi de multe altele).

vad ca matza mea n-a mai asteptat sa faca foamea 2 zile, pana la urma a mancat...ii dau acum carne cruda amestecata cu bobite si pana la urma uneori mananca, alte ori nu...

Mergi la inceput