Matza mea nu mananca mancare de pisici
Raspunsuri - Pagina 2
pisi-pis spune:
Am vazut nu numai o frumusete de pisic, care mai si seamana cu Mitza Fetitza cand era mica, dar si o mandrete de baiat cu ochi albastri!
Noi stim de la veterinar ca nu e indicat sa-i dam carne cruda si carne de porc, dar, ca peste tot, teoriile difera. Porcul am inteles ca e prea gras, iar carnea cruda cred ca din cauza eventualilor paraziti. De exemplu, cu bebelina acasa eu n-as risca sa ii dau carne cruda de pui, din cauza pericolului de salmonela. Dar daca e din sursa sigura, nu cred ca e vreo problema. Tot de la el stim ca nu e indicata sarea. Asa cum stiam ca nu e bine sa manance oase de pui, pentru ca au tendinta sa formeze un soi de pasta in stomac, care la unele animale cu predispozitie poate duce la ocluzii intestinale.
Dar sunt de acord ca daca am putea, cel mai bine ar fi sa le facem mancare sanatoasa acasa, dar sincer cred ca e destul de complicat sa mentinem o dieta echilibrata. Clar, asa cum la bebelusi e mai bine sa facem noi o supa cu legume bio, decat sa ii harnim cu borcanase.
Un lucru e cert, daca e sa manance mancare "gatita" atunci trebuie studiata bine problema, nu pot manca ce mancam si noi. Din nefericire am avut experienta cu prima pisica pe care am avut-o acasa la parinti, care desi a trait 14 ani si a fost super rasfatata, in ultimii ani de zile a suferit mult din cauza problemelor intestinale, fiind si operata de 3 ori cu ocluzii intestinale.
A, si parca veterinarul zicea ca nici peste n-are voie f des, nu-mi mai aduc aminte de ce, era ceva legat de faptul ca impiedica absorbtia unei vitamine, daca nu ma insel.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
AkaManah spune:
O fi vre-un linx captiv in trupul de pisisca. Sa o ocoliti cand aveti taieturi la degete.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LittleAngel Ce n-as da sa pape si Ciupy al meu putina carnita facuta in casa...nici o sansa,se joaca cu carnita un pic si gata.Abia imi papa boabe(rar)din alea scumpe indor,mai mult vrea pate de la gourmet,de pui si wiskas de vita.Si astea...trebuie sa stau langa el sa manance.La 7 ani are doar 3,5 kg,noroc cu blana mare...cand il tund vara se vade cand de slabut e..Nu i se vad coastele,Doamne ferste,dar e foarte slim..Si toate pisele crescute in casa sant bine facute...numai al meu e slabanog si sclifosit. |
Si a mea e exact ca Chupy al tau, are 2 kile jumatate si tot 7 ani (or fi frati )
Nu mananca decat cateva bobite pe zi. Un castronel mic ii ajunge cateva zile. Absolut nimic altceva, si am incercat absolut orice...
LittleAngel spune:
Si unde mai pui ca e si castrat,trebuia sa fie obez..asa se zice..:)
Foarte rar mai papa ficat fiert,dar papa doar o bucatica mica si gata.ufff ce te faci cu copii astia care nu vor sa manace..!
Cu sanatatea sta foarte bine,analize bune..nu inteleg nimic.:(
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LittleAngel Ce n-as da sa pape si Ciupy al meu putina carnita facuta in casa...nici o sansa,se joaca cu carnita un pic si gata.Abia imi papa boabe(rar)din alea scumpe indor,mai mult vrea pate de la gourmet,de pui si wiskas de vita.Si astea...trebuie sa stau langa el sa manance.La 7 ani are doar 3,5 kg,noroc cu blana mare...cand il tund vara se vade cand de slabut e..Nu i se vad coastele,Doamne ferste,dar e foarte slim..Si toate pisele crescute in casa sant bine facute...numai al meu e slabanog si sclifosit. |
si pe al meu il cheama CHOUPY.....da va face 2 ani in sept e un baietel operat si se plimba si pe afara dar uneori in cursul zilei e in casa in pat.Obligatoriu seara il bag in casa si apoi maninca caci daca ii dau de mincare si se furiseaza afara e de rau...aici sunt pisici multe se bat etc...
Deci avem 2CHOUPY....
LittleAngel spune:
Porcusorul meu nu iese afara deloc,e un salbatic cu alte animalutze si cu alte persoane in afara de mine si mama mea.:)Nu face urat,dar se sperie tare rau.Daca stateam la casa poate il lasam in curte sa se joace un pic,dar cred ca stateam langa el sa-l pazesc:)
Vivela spune:
matza mea e asa de prietenoasa (a se citi bleaga) incat atunci cand a dat nas in nas cu cainele din curte - caine de care mi-era tare frica, e cam intr-o ureche - ea se ducea spre el, probabil sa-l pupe. iar cainele o luase in catare si cred ca-si facea planul cum sa ii dea blana jos de pe ea .
a, si am 2 copii mici, cred ca pisica nu mai are chiar toate vietile la ea . acum s-au mai acomodat, stie si ea sa-i mai fenteze, e o harmalaie si o joaca pe ei de nu-i pot opri. dar sunt sigura ca si ea se distreaza de minune .
referitor la mancare, a mea ar manca muuult. adica mananca o data cam cat intra intr-o lingurita. dupa o juma de ora cere iar.
are cam 1 kg jumate, cred si marti face 3 luni.
uf, complicat si cu pisicile astea, eu credeam ca e simplu .
ingridnen spune:
ei, se poate trai si fara mancare comerciala
cand ma gandesc cat stavrid fierbeam eu pe vremea lu' Ceasca pentru pisici.. mirosea bucataria de-ti venea s-o iei la fuga
era 13 lei kilu' parca
Ingrid si Cristi 8 ani