Se mananca sepalele de la capsuni?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si eu tot capsuni zic, dar le consider ca facand parte din licentele (mele) poetice, alaturi de banui, doctora samd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

ambele forme sunt admise ca variante literare libere, cu preferinta pentru una dintre ele (indicata prima în DEX): capsuni/capsune, cicatrice/cicatrici, cirese/ciresi, coarde/corzi, coperte/coperti, galuste/galusti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aaa, deci am luat teapa cu titlul . alea nu-s frunze, is sepalele florii de capsuna - deoarece fructul, impropriu numit asa (e pseudocarp), este receptaculul florii, iar "frunzulitele" sunt sepalele florii.
frunzele chiar se folosesc la ceaiuri si alte remedii naturiste - dar atentie, unele din frunzele ce se pot consuma prelucrate nu-s ok crude.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Olina, Roxana, multumesc!!

Intrebarea mea nu-i nimic. Sunt unii care se intreaba daca pot manca bananele si portocalele cu tot cu coaja :)))))

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2006842

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu is fan cotoare si am mancat si coaja de portocale (bio).
coaja de banana mi se pare ca are un aspect scarbos - asa ca m-am decis ca-i necomenstibila.

Mergi la inceput

Cora, mananci semintele de la mere, pere?
Ma gandesc sa bag si pe astea cu totul in blender . Vad negru in fata ochilor cand trebuie sa tai marul in 4 si sa indepartez casuta aia .
Daca maine nu apar pe DC, stiti, da?
Am baut sepale de capsuni cu casuta de mere si pere :)).

Neaparat sa incercati frunzele de morcov in salata sau smoothies. Chiar sunt delicioase :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

da, mananc cotorul cu seminte (azi am mancat 2 pere cu cotor si inca traiesc). las numai coditele, ca-s prea lemnoase pt gustul meu.
* si pepenii verzi/rosii cu semnite cu tot
in schimb ma oripileaza cotorasul de la rosii, nu'sh de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si eu mananc cotoare
de la mar imi ramane doar codita
am si o tehnica speciala.

Mergi la inceput

ah, ce chestie buna mi-ati spus!!!!!!! :)

M-am mai gandit, nu stiu... , parca n-as pune in smoothie si sepalele de la capsuni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

coaja de banane e otravitoare! De aceea nu se recomanda sa tai banana cu cutitul inainte de a-i indeparta coaja.

Simburii de mere in blender s-ar putea sa nu se sfarime bine si are sa iasa un smoothie grunjos (parca era un subiect cu englezismele - cum s-o zice smoothie si blender in limba romana?)

frunzele de morcovi si de ridichi sunt bune si in salata, nu numai in smoothie

Mergi la inceput