DOICA la Constanta?
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
nu stiou ce sa zic cu mentruatia dereglata etc eu asa am avut toata viata, si l 7 saptamani era...si lapte din velsug, deci mai degraba dupa nastere, la vreo 2 luni cand vad ca nu-mi creste copilul cele 4 sute de grame pe luna mi-as face analiza asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
octopusu spune:
Eu nu am spus ca daca ai menstruatia dereglata, clar este de la prolactina, poate fi de la multi alti hormoni, sau poate fi de la prolactina , dar ea sa fie mare(si asta este o posibilitate). Eu am spus ca asa am aflat eu, avand menstruatia dereglata, mi-am facut analize si am vazut ca aveam prolactina extrem de mica. Si asa mi-am dat seama ca neavand secretie de prolactina nu aveam cum sa am lapte. Deci, inca o data, repet, poti avea dereglare menstruala, dar prolactina sa fie buna.
bird70 spune:
Octopusu,
cand am citit primul pasaj din mesajul tau am zis sa vezi acum cum o sa te educe mamele de aici cum ca nu exista sa nu ai lapte. Dar ai mare dreptate cu prolactina, eu banuiesc ca asta a fost problema si la mine avand in vedere ca am sangerat cumplit de mult dupa nastere. Toata lumea imi spunea ca sunt alba ca varul si ameteam tot timpul. Dar nici pomeneala sa se uite cineva la mine cat am stat in spital .
Sabina,
dereglarile de ciclu pot avea foarte multe motive. Sindromul Sheehan este cat se poate de real si avand in vedere ingrijirea post-partum dezastruoasa din Romania, foarte rar diagnosticat in primele luni. Si ai cate o mamica care da in depresie si psihoza ca toata lumea ii spune ca nu e mama buna, ca nu exista sa nu poti alapta, ca nu exista sa nu ai lapte, etc.
Eu sunt pentru echilibru. Laptele matern e cel mai bun dar nici fara el nu e dezastru. Personal nu mi-as hrani copilul cu lapte de la alta mama. Riscul de-a lua o boala grava care sa-i afecteze toata viata este foarte mare si din punctul meu de vedere daca pui in balanta avantajele si dezavantajele, nu merita.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Didididi spune:
Octoposu are dreptate. Si eu m-am izbit de aceeasi problema. Numai ca in nebunia de la inceputul nasterii nu mi-a dat prin cap sa vb cu endocrinologul (am pb cu tiroida si m-am monitorizat atent si in timpul nasterii). Am ajuns pe la 6 luni ale copilului la dr, care m-a intrebat de bb si cand i-am spus de pb mele de alaptare, mi-a zis ca tb sa sun ca ma punea sa verific prolactina. Daca hormonul nu este ok, nu poti avea lapte, indiferent ce ai face. Nu am primit asta ca sfat in maternitate desi evident era ceva in neregula, din pacate.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
Sabina spune:
Bird, avand in veder ca rasa umana cam asa s-a hranit mii de ani ('doamnele" nu alaptau, dadeau la doica), temerile astea nu-s prea justificate.
cat despre lipsa de lapte prolactina samd, nu despre asta era subiectul. Sunt de acord insa ca la noi in tara ingrijirea postnatala lipseste cu desavarsire. De aceea si multe femei renunta nejustificat la alaptare.
daca s-ar face testele necesare,(atunci cand apar probleme, bineinteles) probabil ca ar renunta strict acelea care intr-adevar nu au lapte din cauze medicale iar pt celelalte s-ar gasi consiliere si sprijin pt continuarea alaptarii.
Pt ca mi-e greu sa cred ca in Romania 88 % dintre femei au prolactina scazuta , astfel incat la 3 luni numai 12% dintre bebelusi mai sunt alaptati.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
boticelina spune:
Andrushka, eu nu contest beneficiile alaptarii la san, dimpotriva, eu am alaptat copilul (cu greu, cu muuulte suplimente luate) si am facut-o pana s-a intarcat singura (la 7,5 luni). Am considerat fiecare zi in care alaptam o victorie personala si asa am si plecat la drum, alaptez cat pot si daca intr-o zi n-o sa mai pot (nici nu mi-a trecut prin cap ca n-o sa ,ai vrea copilul intr-o zi ) voi trece la lapte praf.
Eu cred ca e foarte complicat logistic sa apelezi la o doica (doar daca n-o aduci sa locuiasca cu tine, si ea si copilul ei) pentru ca bebelusii alaptati la san manca mai des decat cei hraniti cu formula (cel putin asta a fost cazul meu), mananca noaptea, in parc, oriunde, eu cel putin am alaptat si din ora in ora, zi si noapte uneori, in timpul puseelor de crestere.
Eu cred ca cel mai constructiv ar fi sa treci peste impasul in care esti acum si sa dai lapte praf copilului fara sa te framanti asa. Conteaza foarte mult pentru bebe si linistea ta si confortul tau psihic, adica sa fii impacata cu alegerile pe care le faci, mai ales ca se acumuleaza oboseala cu un copil mic, fix probleme si framantari d-astea iti lipseau...
Eu sincer acum, cand copilul e maricel, nu vad nicio diferenta intre copiii alaptati la san si cei alaptati cu LP. Sunt convinsa ca poti oferi securitate afectiva si daca nu alaptezi si asta-i baza pentru o dezvoltare emotionala armonioasa
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Bird, avand in veder ca rasa umana cam asa s-a hranit mii de ani ('doamnele" nu alaptau, dadeau la doica), temerile astea nu-s prea justificate. |
Asta se practica pentru ca nu se cunosteau riscurile. Acum, fiecare cu ce e confortabil sa riste. Am spus ca eu personal nu gasesc ca beneficiile sunt pe masura riscului.
Citat: |
Pt ca mi-e greu sa cred ca in Romania 88 % dintre femei au prolactina scazuta , astfel incat la 3 luni numai 12% dintre bebelusi mai sunt alaptati. |
Sabina,
campaniile agresive pro-alapare nu vor aduce nimic pozitiv. Mai ales daca incearca sa faca femeile sa se simta vinovate daca nu alapteaza. Femeile care nu doresc sa alapteze nu vor alapta indiferent de ce campanii se vor desfasura. Dar cele care doresc sa alapteze si nu pot vor fi grav afectate sa auda ca nu exista sa nu ai lapte, ca nu fac suficient efort sa ofere ce e mai bun pentru copil, etc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Sabina spune:
Bird, mi-ai scos fraza din context, citeste ce am scris mai sus de ea.
tie nu ti se pare infricosator ca 88 % dintre femei nu mai alapteaza la 3 luni ale copilului? Toate 88 % n-au prolactina? sa fim seriosi. Nu sunt ajutate/consiliate. Da, se renunta f usor, din ignoranta cadrelor medicale si lipsa de grija post natala.
campaniile proalaptat in sine nu fac pe nimeni sa se simta vinovat.
dicutiile aprinse dintre femei, asta-i alta poveste.
BTW, cele mai frumoase mesaje promovand alaptatul vin din Australia.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
oana_lex82 spune:
Oricum, daca alegi sa iti gasesti o doica ai ff mare grija!!! Eu zic ca bolile transmisibile sunt un bau-bau mai mare decat formula de lapte!
Didididi spune:
Sabina, am facut referire la prolactina, tocmai pt ca autoarea spunea ca nu a avut de la inceput lapte. Faptul ca 88% din femei nu mai lapteaza cand bb-i au 3 luni, e clar ca nu are legatura cu prolactina, ci cu consilierea/informarea postnatala. Daca ai avut lapte din primele zile, el nu dispare asa in neant, fara motiv.
Legat de ?, chiar nu stiu ce as face. Prin lapte se transmit anticorpi, dar si boli. Eu zic ca se ok si cu lapte praf.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)