urticarie...sunt disperata

urticarie...sunt disperata | Autor: Mi-Ka

Link direct la acest mesaj

In 3 saptamani fetita mea (4 ani si 8 luni)a facut trei ture de bubite datorate urticariei; nu apuca bine sa i se vindece bubitele ca apar deja altele. Dr.alergolog ne-a dat sa luam xyzal si sa ungem bubitele cu tinctura mentolata. Anul trecut in vara , cat a fost vara de lunga ea a fost plina de bube, or anul asta nu mai vreau sa patesc la fel, dar nici nu as vrea sa-i dau incontinuu aerius sau xyzal. Am facut analizele de alergie si imunitate din sange si au iesit bine, dar inca nu am apucat sa facem testele pe manuta ca ba a fost bolnava, ba i-au iesit bubitele astea...
NU exista vreun tratament, homeopat,naturist sau de care o fii prin care sa scapam o data de urticaria asta nenorocita si macar o vara sa nu mai apara?
Rog mamicile care au avut probleme cu urticaria si care au scapat de ea sa-mi spuna ce tratament au dat.
Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Controleaza-i la sange alimentatia, haine de foarte buna calitate si neaparat bumbac 100%, sapun/sampon din gama hipoalergenica. La polen/fan/praf are ceva simptome? I se inrosesc si ochii, curge nasul, stranuta, simte ca nu are aer? Se joaca cu animale? Nu-i da absolut deloc ciocolata/cola/cacao/alune/nuci/capsuni, oua si carne de pui doar din surse sigure, fara nicuun fel de mezel, branza topita, pate. Iaurt simplu, branza de vaci, legume, stii tu: mai de regim.

In afara de medicatie pentru a-i domoli leziunea, ajuta si testarea alergologica. Ai grija cu ce anume ii speli hainele, fara balsam si foloseste pentru hainele ei persil sensitive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

trebuie sa urmaresti de la ce alimente ii ies bubitele. si sa nu-i mai dai acel/acele alimente.
fata mea a avut cand era micuta, alergie la lapte si margarina. cativa ani nu i-am dat deloc. margarina nici nu prea mancam noi, poate cumparam doua cutii pe an. dar manca produse care contineau margarina sau lapte.

control strict pe alimentatie, alta solutie nu este. eu cel putin nu stiu nu am auzit.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu n-am avut probleme cu a mea, dar iti vb despre urticarie din experienta proprie, confruntandu-ma cu ea inca din copilarie. Si acum sunt sensibila la anumite alimente (pepene galben, oua de tara, margarina). De aceea incerc sa le evit cat pot. Sau mananc doar portii foarte mici din ele, asa de gust. Sau iau imediat Clorocalcin sau Zyrtec dupa ce am mancat ceva ce stiu ca mi-ar putea cauza probleme. Altceva nu cred ca ai de facut, ori urmaresti de la ce face si eviti, ori ii dai portii mici pana se obisnuieste organismul cu ele. De scapat nu cred ca scapati..chiar as fi curioasa daca stie cineva vreun tratament "minune" poate ma fac bine si eu acu' la batranete

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

noua vara trecuta dermatoloaga ne-a dat asa: in perioada de imediat dupa eruptie cu mancarime sa ii dau aerius si pe bubite cu calamine (solutie mentolata) sau cu prurigel cel mai bine. Macar nu mai avea mancarimi si dispareau roselile.
S-o spal numai cu sapun fara sapun, ceva de la lipikar i-am luat cu vreo 60 de ron tubul, si dupa spalat s-o ung cu lipikar surgras de la LRP, inca vreo 40 de ron.
sa evitam rosiile, ciocolata, capsunile, si in principiu sa nu transpire, asta inseamna vara sa umble foarte f lejer imbracata si doar in haine de bbc de calitate testat eco. Insa si dr a recunoscut ca nu-i poti scoate unui copil mic exact ce-i place mai mult din meniu, adica rosiile si capsunile. Asa ca aplicam ce se poate. Mai avem o optiune cu tratament homeopatic, cu Hystaminum, si urtica ch 30, plus remediul ei constitutional, insa nu i l-am dat inca pt ca de vara trecuta si pana ieri nu a mai avut pb cu urticaria. acum ca a dat canicula si praful peste tot ....

azidimineata cand s-a trezit de ex transpirata ca e foarte cald deja si noaptea, avea spatele plin de urticarie, i-am facut un dus imediat, i-am dat cu calamine pe fiecare punctulet/pata cu punct rosu in mijloc pt ca avea niste mancarimi enervante, imediat s-a racorit de la calamine, si deja in trei ore ii disparusera.

toata ziua am tinut-o intr-un maieu decoltat de bbc alb inauntru si afara unul roz, simplu, insa ff calitativ. si evitam zonele de joaca prafoase

dermatoloaga ne-a spus ca nu are ce sa-i faca daca are teren alergic, ten sensibil, insa cu timpul (acum are 4 ani si luni) va fi din ce in ce mai bine, mai ales dupa pubertate nu vom mai avea pb cu urticaria.

bafta si voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

De luni dimineata ne luptam si noi cu o forma f urata de urticarie.Fetitei mele i s-au facut trei zile dexametazona plus o gramada de alte medicamente.A fost suspectata o alergie alimentara,apoi una medicamentoasa si s-a dovedit a fi vorba despre giardia.Poate ar fi bine sa faci un coproparazitologic(se duc trei probe la interval de 2 zile).Sanatate multa!

Thea,minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Mi-ka: nici eu nu am vrut sa mai folosesc Aerius sau Xyzal. In locul lor folosesc ceaiul antialergic de la Fares(am acceptul alergologului).

Prin homeopatie vreau sa incercam si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Ceaiul de Trei-Frati-Patati! Sanatate si o vara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralina

De luni dimineata ne luptam si noi cu o forma f urata de urticarie.Fetitei mele i s-au facut trei zile dexametazona plus o gramada de alte medicamente.A fost suspectata o alergie alimentara,apoi una medicamentoasa si s-a dovedit a fi vorba despre giardia.Poate ar fi bine sa faci un coproparazitologic(se duc trei probe la interval de 2 zile).Sanatate multa!

Thea,minunea noastra

da-mi voie sa vin cu o precizare : in loc de coproparazitologic repetat de 3 ori, la care rezultatele ies deseori fals negative, mai bine ceri efectuarea antigen giardia, se face tot din kk, o singura data si rezultatele au acuratete mai mare.

da, si eu am auzit/citit cazuri chiar pe forum, una dintre posibilele explicatii pentru aparitia acestor eruptii sunt parazitii intestinali, dupa excluderea/infirmarea suspiciunii de alergie. cel mai adesea este vorba despre giardia si/sau oxiuri. nu toti copilasii reactioneaza la fel, unii nici nu au simptome, altii sunt mai sensibili si li se irita pielea imediat.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Si noi avem probleme de genul asta...I se umple corpul de bubite mici - mici...O dam pe corp cu o solutie mentolata si romergan - o lingurita seara...Dupa 2 zile ii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Citat:
citat din mesajul lui ralina

Thea,minunea noastra

da-mi voie sa vin cu o precizare : in loc de coproparazitologic repetat de 3 ori, la care rezultatele ies deseori fals negative, mai bine ceri efectuarea antigen giardia, se face tot din kk, o singura data si rezultatele au acuratete mai mare.

da, si eu am auzit/citit cazuri chiar pe forum, una dintre posibilele explicatii pentru aparitia acestor eruptii sunt parazitii intestinali, dupa excluderea/infirmarea suspiciunii de alergie. cel mai adesea este vorba despre giardia si/sau oxiuri. nu toti copilasii reactioneaza la fel, unii nici nu au simptome, altii sunt mai sensibili si li se irita pielea imediat.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corect.In cazul nostru a aparut de la prima proba dusa si s-a putut aplica tratamentul tintit la care a reactionat bine organismul.Pana sa aflam de giardia nu raspundea bine la nici un alt tratament desi pentru cateva ore parea ca da semn de retragere.

Thea,minunea noastra

Edit:Cu cateva zile innainte a fost sub tratament homeopatic pentru o usoara viroza.Se pare ca si din cauza acestui tratament a reactionat organismul atat de urat.

Mergi la inceput