INSEMINARE 78
Raspunsuri - Pagina 6
missy40 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexa78 missy, daca nu ai probleme cu progesteronul poti sa nu iei numic. Dar daca a fost mai mic la analize sau daca nu l-ai facut, ar tebui sa iei ceva (utrogestan, duphaston, arefam). MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot 2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt |
Multumesc
, Alexa!Probleme cu progesteronul am avut mai tot timpul.Acum ceva timp, pana s-o am pe Alexandra, am facut tratament cu Duphaston.
Am inteles de la fetele de pe aici ca Utrogestanul este mai bun. Arefamul nu stiu ce actiune are, poate ma lamuresti.Azi sunt in a 19 a zi a CM. De cand ar trebui sa iau Utrogestanul si Arefamul?
Maine merg si la Doc Ion Ionut, ca sa vada ce activitate mai este pe acolo, daca s-a spart foliculul. O sa-l intreb si pe el.
Draga mea, am vazut ca ai ceva probleme genetice. Explica-mi si mie, te rog, cu se se "mananca" astea.
Te pup
si-ti multumesc tare mult!
adyrem spune:
La Medlife a facut sau face cineva IA? Luna Iulie-August ne pregatim pentru IA cu 2 proceduri la dr Albu. Cum se procedeaza? Ce analize se dau inainte de IA? Pentru fetele care sunt paciente la Medlife, mentionez ca deja am facut toate lista de analize date de ei pentru "investigatii Sterilitate". In caz de IA trebuiesc refacute? Noi incercam de 3 ani sa facem un bb dar nu am reusit. Planul de atac propus de dr este o IA si apoi in caz de nereusita, FIV cu ICSI. Sotul are teratozoospermie severa cu doar 9% forme normale dintr-un nr total de 62.7mil si nu ne-a dat prea multe sperante pentru obtinerea unei sarcini pe cale naturala.
Multumes anticipat si sa fie cu noroc pentru toate
gena MTHFR - C677T heterozigota
gena PAI-1 - 675 4G + 844G heterozigote
missy40 spune:
Buna dimineata, fetelor!

Acum am venit din Bucuresti, am fost la control dupa Pregnylul 5000UI facut joi(ziua15).
Sunt foarte necajita, imi vine sa plang
...Foliculul de 20mm de pe OD, descoperit tot in ziua 15, NU s-a spart...A devenit un chist luteal de 30mm, alaturi de un folicul restant de luna trecuta.
Acum imi explic de ce vreme de 10 ani eu n-am mai ramas graviduta si de ce acum 4 ani m-am operat de chist ovarian stang. Ovarele mele secreta ovule, dar nu se sparg, nici macar cu Pregnyl.
Acum sunt in ziua 20 a CM. Nu mai pot face nimic, din pacate...
Dr. Ion nu este la spital in luna iulie, asa ca ar trebui sa merg in august la monitorizare. Mi-a prescris 2 f de Pregnyl 5000 UI.
Nu stiu daca voi mai continua mai departe...Ma indrept spre 42 de ani( decembrie) si nu stiu daca ovarele mele vor mai functiona. Si chiar daca da, nu-si indeplinesc functia.
Stau si ma gandesc ca daca atunci la 30 si ceva de ani nu am ramas, acum nici atat... Nu stiu daca exista tratament pentru spargerea foliculilor. Este posibil sa existe, dar eu nu prea mai am timp, biologic vorbind. Pot intra oricand la menopauza...
In fine, acum sunt destul de necajita, nu reusesc sa-mi stapanesc lacrimile si nu pot privi obiectiv situatia.
Vine perioada concediilor, probabil ca de la toamna sa mai continui, dar nu sunt sigura ca mai pot...
Asta e ...........![]()
Fetelor dragi, va pup
si va doresc sa aveti mai mult noroc ca mine !
dankutza spune:
Missy nu te lasa. Si ce daca faci 42 in decembrie? Asta nu e o scuza! Cezara avea o pacienta de 42 de ani inaintea mea careia ii facea inseminare. Dute la un medic mai bazat cu o exeprienta mai mare decat Ionut. Eu sunt convinsa ca vei reusi! Doar sunt atatea cazuri de mamici si mai in varsta decat tine. Hai nu te lasa. 
alexa78 spune:
Adryem, daca ai facut deja analizele nu ar trebui sa-ti mai ceara altele. Ai deja schema de stimulare sau faci eco in ziua 2-3 de CM?
Pentru mutatiile de la semnatura iei tratament?
MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt
alexa78 spune:
Missy, varsta nu e un motiv sa renunti, mai ales ca analizele voastre sunt bune. Foliculii se pot sparge cu o doza mai mare de pregnyl. Daca nu este dr. Ion la spital in iulie, poti merge la dr. Moisa. Oricum si in august vei apela la ea, pt ca ea se ocupa de prepararea spermei.Eu am mare incredere in ea pt problemele legate de infertilitate.
Legat de ceea ce vezi la semnatura mea, sunt mutatii ale unor gene implicate in coagularea sangelui, gene ce se pot activa in diferite situatii: anticonceptionale, fumat, sarcina. In cazul activarii lor se formeaza trombi, iar uterul nu mai este irigat cum trebuie, ducand la pierderea sarcinii. Asta pe scurt, pt ca mecanismul exact nu cred ca il stiu nici medicii. Iau tratament si sper sa fie bine data viitoare.
MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt
lauricea2002 spune:
Missy Si eu sunt in aceeasi situatie. Dupa cum spuneam in paginile anterioare, foliculii mei se sparg abia la menstruatie(asta dupa ce ajung la dimensiuni max de 6,3 cm). Dar nu-i nimic, de luna urmatoare folosim 10000 Pregnyl. Trebuie sa le venim noi de hac! Hai, fruntea sus! Pana la finalul anului, ne vom lauda amandoua cu BB.
QiaoBing spune:
missy si eu tot 42 fac in decembrie. am ramas natural in octombrie, dar am pierdut sarcina, am facut IA dubla fara succes in mai, acum ma indrept spre FIV. si eu simt ca imi ticaie ceva in ureche si asta mai mult din cauza dr care mi-au bagat incap ideea ca sunt baba, altfel eu eram f relaxata. solutii exista, daca nu se sparg, puteti incerca FIV. stiu ca e scump si noi ne chinuim sa strangem bani, dar inca nu renunt
adyrem eu am facut in mai IA dubla la Medlife cu dr Albu. merg la el din septembrie si am tot facut analize. inainte de IA m-a pus sa le repet pe cele de secretie, ultimele erau din ianuarie, iar sotul a repetat spermograma (care a iesit cu terato severa 14% forme normale). daca mai pot sa te ajut cu ceva ... 
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
adyrem spune:
| citat din mesajul lui alexa78 Adryem, daca ai facut deja analizele nu ar trebui sa-ti mai ceara altele. Ai deja schema de stimulare sau faci eco in ziua 2-3 de CM? Pentru mutatiile de la semnatura iei tratament? MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot 2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt |
Alexa, pentru mutatii dl dr nu mi-a dat nici un tratament. Mi-a spus ca in momentul in care am II linute pe test sa-l sun sa mi-l dea. Eu am insistat ca am citit pe net ca PAIurile impiedica fixarea embrionului in peretele uterin, mi-a dat dreptate, dar nu mi-a prescris nimic altceva decat utrogestan.
Referitor la IA, intai vrem sa mergem la androlog, la dl dr Mihalca, sa vedem ce mai putem imbunatati la spermograma pentru ca noi avand diagnosticul de teratozoospermie severa, orice gigel castigat ne creste sansa de reusita. Cred ca vom face IA prin August cel tarziu Septembrie daca ii da vreun tratament medicamentis, daca nu luna viitoare in Iulie. Dl Dr mi-a spus ca in momentul in care ne-am hotarat, sa-i dau un email si imi trimite schema imediat.
adyrem spune:
| citat din mesajul lui QiaoBing adyrem eu am facut in mai IA dubla la Medlife cu dr Albu. merg la el din septembrie si am tot facut analize. inainte de IA m-a pus sa le repet pe cele de secretie, ultimele erau din ianuarie, iar sotul a repetat spermograma (care a iesit cu terato severa 14% forme normale). daca mai pot sa te ajut cu ceva ... ![]() |
Qiao, multumesc pentru raspuns. Noi suntem din Galati si l-am rugat pe dl dr daca se poate sa accepte ca monitorizarea sa mi-o fac aici si eventual in ziua in care-mi spune sa fac pregnylul sau orice altceva imi da pentru maturarea foliculilor, sa vin la Bucuresti. Din cauza serviciilor nu ne putem permite o sedere indelungata in Bucuresti, cat ar dura monitorizarea din z9-z12,13. Acesta e motivul pentru care am intrebat cum se procedeaza la IA cu 2 proceduri. Cand face prima IA si cand pe a 2a?
Apropo, avem trimitere la dl dr Mihalca, androlog la ML. Noi avem terato severa cu 9% forme normale dintr-un total de 62.7mil si dl dr a spus ca suntem exact la limita inferioara pentru IA, si orice
castigat ne creste sansa de reusita. Avet experiente cu acest dr, pozitive sau negative? Eu sincer l-am "gugalit", dar nu gasesc discutii pe forum despre dansul.Multumesc si "succesuri"