clisee de pe "vremea mea"

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Dar oare clieseele noaste care or fi? Romgleza? Ca tot e un topic prin zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

" Ti s-a urat cu binele?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Of mama care m-ai facut! Tu pe mine si eu pe voi doi prosti!
Atunci iesea si fratele meu din dormitor si intreba: "da eu ce am facut?!"
Intodeauna primea acelasi raspuns: in dormitor amandoi sa nu va mai vad!

Cand o sa ai 18 ani o sa faci ce vrei tu!
Aiurea! Pana la 20 tot nu m-a lasat sa ma vopsesc sau sa fumez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Si daca Cutarica iti spune sa te-arunci in cap de pe bloc, tu te arunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Pe asta il folosesc si eu acum cu fii-mea cand imi spune ca impreuna cu x-uleasca l-au batut pe un baietel "ca asa a vrut x-uleasca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Pentru ai mei, chestia asta cu cum fac altii era un fel de doua feluri.
Tot timpul cand veneam acasa cu vreo nota mai mica ma intreba mama: "Dar x ce nota a luat? Dar y?" Evident, la un moment dat nimerea pe cineva care luase o nota mai mare ca mine si incepea: "Dar x de ce poate? A invatat mai mult? Tu de ce nu poti?"
In schimb, cand o rugam sa ma lase mai mult afara ca x si y au voie cu 2 ore mai mult decat mine, venea raspunsul: "Si ce-mi pasa mie ce fac x sau y?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Vai ce amintiri....multe le-am auzit si eu, care prin familie, care prin ... anturaj.

Joc, joc! (zicea mama cand ne intindeam cu obraznicia...adica mai jucati-va voi mult.....)

Ce-i vorba-i vant, ce-i scris e sfant! (zice tata si-acusi, apropos de promisiuni, acte, angajamente).

Ti-am mai zis eu!!!!! (chestii de educatie, adica ti-am mai zis sa pui mana la gura cand tusesti, sa nu vorbesti neintrebat, etc...)

POate-ti fac fundu poligon! (P-asta n-am inteles-o muuuuulta vreme, ca nu a urmat niciodata, cum s-ar crede, o bataie, iar cand am ajuns pe la scoala ma gandeam la poligon ca figura geometrica.....adica cuuuum? )

Cand plecai la o petrecere, trebuia sa raspunzi la un chestionar complet: cine mai vine, ce se bea, la ce ora te intorci (aiurea, ca oricum venea tata sa ma ia, pe verificate, se descurca si daca nu-i dadeam adresa), ce-i ma-sa si ta-su, cati frati are, ce note are, daca a mai facut petreceri......
Sau cand vorbeau de alti copii: "copil bun, din familie de intelectuali"...chiar ma intrebam zilele astea cum se mai definesc in ziua de azi intelectualii, ca pe vremea aia erau numiti asa ai de facusera facultate.

Bunica-mea: dar-ar teapanu in el! (cand se supara pe cineva)
Lua-v-ar garla sa va ia! ...invatatoru, amarat de prestatiile noastre.
Invatati, mai, ca ajungeti la punct si virgula!! (adica maturatori)
Ascultare la catarama! (tot invatatoru, analogie cu bataie la catarama)

poate dau militaria jos din pod! Varianta: puneti-va cu burta pe carte ca dau militaria jos din pod.
Ce naste din pisica.....
Las'ca intorc eu foaia cu voi
Gata, a intarcat balaia!

Aia cu eu te-am facut eu te omor am auzit-o spusa doar in gluma.

In cercul de copii:
- daca ma mai lovesti, te zic!
- cine zice ala este!
- paraciosu roade osu!

...si un intreg folclor pe care ocazional mi-l mai aduc aminte.

EDIT:
- daaaa, si pe mine ma intrebau ce note au luat altii si era belea si jena cand luau altii mai mult. Cu cat erau mai multi, cu atat mai jenant.
- cand m-am facut mai catre liceu tata m=a avertizat: daca te apuci sa fumezi, o faci pe banii mei si pe sanatatea ta. Asa ca ai grija ce deciziei iei (ai mei familie de nefumatori). Maica-mea a trecut la concrete: daca te prind, te rup in bataie (a tras mult cu racelile mele in copilarie). Nu m-am apucat niciodata. Si acu e prea tarziu.
- te-ai ascutit ca lupta de clasa! (cand ma intorceam din vreo tabara mai slaba decat plecasem...he he ce vremuri)
- stati p-aproape ca baga pui! (analogie la celebrele cozi)
- ce stati ma ingramaditi? ce se da aci?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Pe-asta o mai foloseau si taica-meu parca,doar ca in varianta "te arunci in fantana" desi ar fi mers beton si aia cu blocul ca stateam la etajul 9

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

O perla de-a bunicai adresata vacutzei care nu statea la muls :
"Da-or dalacul in tine !"

Nu, mama, draga de ea, nu vorbea urit. mai auzeam "prostii" cind eram afara si auzeam certuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Mi-am amintit si doua expresii ale profesorului de franceza din liceul economic ,un tip ff inteligent si cult, dar in aceeasi masura mistocar cat cuprinde.Una e aia cu "e fata buna dar cu lipsuri" si cealalta previziunea ca (daca nu invatam) vom ajunge la ... "FACULTATEA DE DESTUPAT STICLE" , adica vanzatoare la APROZAR unde pe vremea aia se vindeau la greu sucuri la sticla ARACOLA (sau si Frucola parca ?)

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput