clisee de pe "vremea mea"
Raspunsuri - Pagina 15
elyda spune:
-eu vorbesc cu tine si tu faci pe mortu-n papusoi
-cand eram eu ca voi...(ma enerva la culme)
- s-o inveti(poezia) ca pe Tatal nostru
Bunica :"daca prostia ar durea v-ati tavali pe jos ca serpii aia raii'.Le-o zic si eu baietilor mei si rad de mor.
-ce-am avut si ce-am pierdut
-daca "patesti cevala usa mea n-ai ce cauta
-de ce nu mergi pe unde te uiti???
-in camera voastra(eu si sora mea)a explodat o bomba,
-iti dau trei mese pe zi:apa , paie si bataie
-vezi ca schimbam foaia
-cand auziti de munca ,curge scarba pe voi
-pune mana mai cu mila ca altii au muncit pentru ea(asta daca tranteam ceva, inchideam usa mai tare...etc)
-cand oi fi la casa ta, faci ce vrei, pana atunci faci ce-ti spun eu
-s-a rezolvat, nu se poate!(cand le ceream ceva
-te faci ca faci, de fapt desfaci ce-ai desfacut(cand ma faceam ca muncesc)
Bunica era geniala. Daca i se parea ca o fata era harnica si facuse ceva deosebit zicea cu admiratie" basinoasa ".
Problema era ca daca altcineva facea ceva gresit care nu trebuia facut zicea acelasi lucru cu o alta intonatie, culmea este ca in ambele cazuri se potrivea.
-
Dana
monica70 spune:
Ma distrez la culme
Mi-am mai amintit cu zice taica-meu cand suntem in vizita. Asa mai pe la final,se ridica si zice "CALATORULUI II STA BINE CU DRUMUL !"
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
viviana spune:
Daca mancam si tineam stanga-n poala, tata ne zicea:
"Soldatu' ranit in razboi cazuse
S-o mana sub masa-si pierduse"
Daca incepeam propozitiile cu "deci":
"Deci,
Vaca a cazut in beci
Si-a murit pe veci"
"Ce-i ma-sa si ta-su" ma enervau cel mai tare. Asta era de la mama citire. Si ma urmareste si acum. Cand a intrat fii-mea in clasa I si ne-a cerut sa completam fisele cu ocupatiile noastre am scris numai aiureli.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
adra_bell spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyda -iti dau trei mese pe zi:apa , paie si bataie Bunica era geniala. Daca i se parea ca o fata era harnica si facuse ceva deosebit zicea cu admiratie" basinoasa ". - Dana |
La noi era urmatoarea varianta: dimineata o cana de apa cu sare, la pranz o mana de paie, si seara o mama de bataie
Tata mai avea o vorba: o sa ma duc in patul (=hambar), o sa-mi leg o strachina de gat si cu o lingura de lemn, acolo am sa mananc. (de raul nostru, ca nu eram cuminti la masa)
Iar bunica-mea avea si ea vorba geniala, doar cu nu poate fi reprodusa aici.
Completare: "nu sunteti in stare de nimic", ma scotea din sarite prin adolescenta....
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
gusta spune:
Tata imi spunea: mai iar imi vinzi gogosi(cand incercam sa nu spun adevarul)
Marilena si Mara Augusta
veronicach spune:
"daca iesi pe usa sa nu te mai intorci!"(cand nu vroia sa ma lase undeva) mama.
daca te prind in cimitir acolo te ingrop(aveam un cimitir langa bloc si tata era total impotriva vizitarii lui)
"nu vezi ca ti se vede gaura"la fuste mai scurte
"iesi din porumb si te c**** in drum"
"iti pun pielea pe sarma"
"nu de voi rade lumea ci de mine"
"sunteti cacalive"
"decat sa va fi facut pe voi, mai bine faceam un cacat langa gard"
si varianta "decat sa fi facut copii mai bine imi bagam un bat in fund "
"pune-ti pofta-n cui"
"vrabia malai viseaza"
si de-a noastra cand ne punea mama sa facem ceva
si "numele surorii" ce face?
si cate si mai cate deja scrise de voi!
mama mia ma distrez copios!
ami_84 spune:
Fain... pe majoritatea le-am ecunoscut.
Zic si eu una de la bunica: "din cur faci teaba, din cur mananci" , care poate avea mai multe sensuri.
Inca una de-a ei. Bine nu e cliseu, dar mi s-a parut tot timpul haioasa rau:
"- Mama si cu ce ai venit?
- Cu TAXI-MAXI." (ea nu spune niciodata maxi taxi la masinile astea mici de transport, ci invers)
Mi-am amintit cateva de la mama: "o sa-ti manance cainii din traista", "fii serioasa ca asa iti sade bine", mama catre tata (cand nu ii convenea ceva legat de imbracamintea mea) "da ce vrei sa umble cu tolu' in cap?".
Irina surioara de Ilinca
ana_25 spune:
Muuulte dintre expresii le-am recunoscut!!
Si mie im zicea parintii:
-Iara esti cu fusta-n cur?(mama,la fusta prea scurta)
-cine nu munca nu manca
-tu-ti panaghiosul ma-ti!
-iti dau una de-ti mut flitura!(gura)
-nu speli vasele,nu iesi afara
-iti dau slanina sa ungi scoala, s-o mance cainii(cand nu vroiam sa invat)
-esti proasta de bubui!
-ia si crapa!(mananca)
-nu vrei la scoala,te duc la vaci
-iti arat eu tie! sau stai ca-ti dau eu tie!
-ii mai dulce puta ca tatuta(zicea tata,cand nu-l ascultam)
-pui palma-n cur si pleci(cand nu vroiam s-o ajut la treaba
-vezi ce faci,sa nu-mi vii cu burta la gura! ai vazut-o pe x ce-a facut!!
si muulte altele,in mare parte si cele scrise de voi!
Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
T_Ioana spune:
Vai ce m-am distrat si cate expresii am recunoscut....
Mai completez si eu :
"Numai mama si tata lipsesc de aici..." (Asta de la mama citire cand intra in camera mea si vedea haosul si toate tampeniile imprastiate pe acolo)
"Din cur faci din cur mananci!" (Cand ajutam la pregatirea mancarii si toicam/curatam legume stand pe scaun)
"Vezi ce faci ca jar mananci!" (Asta i-o spun si eu frecvent lui fi-miu...puterea obisnuintei)
taica-miu avea unele crunte : "mototoala", "balega tricolora",(cred ca pe asta poate sa o breveteze), "adormita in Domnu", "impiedicata pamantului" (eram tare bleguta si impiedicata cand eram mica, mereu aveam genunchii praf si de cate ori cadeam ma uitam instinctiv spre geam sa vad daca m-a vazut taica-meu ca stiam ca o incasez in casa ca sunt impiedicata)
"Ciocu mic si joc de glezne"
De la bunica (nu catre mine, evident)
"Manca-l-ar pestii"
Iar de la bunicu "blestemul" superm, cand il supara cineva crunt de tot "Mira-s-ar lumea de capul tau!" (Asta e char nasoala....stiu ca i-a spus asa lui tata (fiului sau adica) dupa o certa tar urata....i-a spus chiar "Vai, mira-s-ar lumea de capul tau....AZI!!!" Tata a plecat spre Bistrita iar la 5 km de casa bunicilor a avut accident de masina, a intrat una cu scoala de soferi in masina lui si praf i-a facut masina si i-a zdrobit un picior....era duminica, vestea s-a aflat in tot satul si toata lumea s-a mirat cat a fost ziua de lunga....)
De la diriga din liceu citre:
"Din greseala in greseala spre victoria finala!"
"Sa mergem inainte....ca inainte era mai bine!"
"DUPA CE CA AI CAPUL MIC ITI STA SI CREIERUL LEJER IN EL!" (asta mi se pare monumentala, rad de cat ori mi-o amintesc)
Elena spune:
Super subiectul!
Mi-am amintit si eu cateva:
"Oh, mama care faci gogosi, tu le faci, tu le mirosi, si le dai la puturosi."
"Branza buna'n burduf de caine"
si cea mai tare, pe care o folosim si acum la servici sa ne amuzam:
"du-te, mah, la scara ta!"
si una noua, spusa de un prof de la scoala Laurei, enervat de un baiat cam agitat din clasa lor:
"sa moara capra! stai odata la locu' tau!"
_
www.youtube.com/watch?v=ZHcAQPu3LJM" target="_blank">RObotzii au succes, TU ai?
spune-mi ceva bun