Gravidute prin FIV (69)
Raspunsuri - Pagina 14
castelanaC spune:
Felicitari proaspetelor mamici!!!!!!!
Sa aveti copii sanatosi, voiosi, dormiciosi, mancaciosi!
Melisa, colicile sa va paraseasca repede, odihna multa tie si lasa mai moale treburile casnice, esti si tu fff importanta sa stii!
va pupam
pupam burticile!!!
melisa28 spune:
Buna fetelor, multumesc pentru urari, si eu va doresc copii sanatosi frumosi si sa fi-ti o familie fericita!
Eu sunt bine acum, a fost mai greu la inceput, acum fetita mea are o luna jumatate, si deja incep sa ma pregatesc de botez, as fii vrut sa-l fii facut pana acum dar nu s-a putut pt ca micuta imi ocupa tot timpul.
Va pup si asteptam sa apara noi gravidute sa apara pe forum
Anna Raisa a venit pe lume pe 27 .07.2011...o iubesc atat de mult.
laura40 spune:
Buna fetele!
Eu am 36 s si 3 zile dupa fiv la Szeged la Zadori.Mie doc a mi-a zis sa facem cezariana la 38 de saptamani dar multi zic ca e mai bine la 37 .Nu stiu ce sa mai cred.Imi este frica sa nu se intample ceva cu bebe inainte de 38.Eu imi urmaresc sarcina foarte atent.Eco o data pe saptamana si cardiotoho fac la 2 zile,dar multe asistente care au vazut destule in maternitate spun ca se pot intampla tragedii.
De aceea am scris sa vad voi cele care ati nascut deja la cate saptamani ati facut cezariana si nu ma refer la cele la care s-a rupt apa sau au avut travaliu inainte de 38.
Va pup
adc spune:
Laura,ma bucur mult ca ai scris, m-am tot gandit la tine, cred ca am si intrebat la "unguroaice", dar nu ai mai aparut.
Stiu ca ai avut emotii la inceputul sarcinii, nu mai stiu exact care sunt problemele tale, cumva trombofilie?
Bebe cat are acum greutatea, e dezvoltat bine? Daca nu va confruntati cu retard de crestere si placenta nu e imbatranita, nu cred ca e o problema sa astepti pana la 38s, mai ales cand te monitorizezi cu atata atentie. Ma gandesc ca ai un medic responsabil care te urmareste. Vei naste in Ungaria? Pe de alta parte te inteleg perfect in dilema pe care o ai, cred ca in locul tau as merge si pe feeling. De multe ori instinctul e mai corect decat parerile medicilor.
Daca ai cel mai mic sentiment ca ceva nu e ok, insista pt cezariana la 37s.
Iti tin pumnii si te asteptam cu vesti, sunt sigura ca totul va decurge perfect.
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura40 Buna fetele! Eu am 36 s si 3 zile dupa fiv la Szeged la Zadori.Mie doc a mi-a zis sa facem cezariana la 38 de saptamani dar multi zic ca e mai bine la 37 .Nu stiu ce sa mai cred.Imi este frica sa nu se intample ceva cu bebe inainte de 38.Eu imi urmaresc sarcina foarte atent.Eco o data pe saptamana si cardiotoho fac la 2 zile,dar multe asistente care au vazut destule in maternitate spun ca se pot intampla tragedii. De aceea am scris sa vad voi cele care ati nascut deja la cate saptamani ati facut cezariana si nu ma refer la cele la care s-a rupt apa sau au avut travaliu inainte de 38. Va pup |
Draga laura, esti aproape de momentul cel mai fericit al vietii!
Eu am nascut acum 18 luni prin cesariana, la 40 de saptamani, exact cand am avut termenul, nastere programata.
Am cochetat cu nasterea natural pana in sapt 38 cand dr mi-a spus ca imi va fi imposibil:
-aveam copil cam mare,
-diametrul capului era peste 10 cm,
-si "cireasa de pe tort" se intorsese invers, avea capul sub sanul meu stang.
Ultimele saptamani am stat foarte calma si linistita, mai mult acasa, asta ca sa nu nasc mai devreme.
la fel ca si tine am avut in primul si ultimul terimestru eco saptamanal, dr mi-a urmarit foarte atent evolutia.
ca parere personala neavizata ( dpdv medical) e mai bine sa nasti dupa 38 de sapt, eu una am fost foarte stresata sa nu nasc mai devreme.
sarcina usoara in continuare, bebe sanatos si tu bucura-te de ultimele momente ale vietii de graviduta!
Toate cele bune si Doamne Ajuta!
elenaraluca spune:
Fetele va roog sa imi spuneti si mie la cat timp dupa ET apar simptomele de sarcina?eu am facut fiv si e abea ziua 3 de la ET.
castelanaC spune:
citat din mesajul lui elenaraluca Fetele va roog sa imi spuneti si mie la cat timp dupa ET apar simptomele de sarcina?eu am facut fiv si e abea ziua 3 de la ET. |
Draga Elena,
este mult prea devreme sa apara semne ale sarcinii..., eu personal nu am avut nici-un semn tipic de sarcina in cele 40 de saptamani, poate doar in primul trimestru stare de oboseala-somnolenta, dar la cat progesteron luam era si normal.
Deci stai linistita si cat se poate de relaxata.
Hidrateaza-te bine, mananca fructe, legume proaspete, dar nu cele care baloneaza, carne, oua, lapte si fara efort fizic.
Eu nici test de urina nu am incercat sa fac, am mers in ziua 14 de la ET la analiza sangelui. Dealtfel mi s-a recomandat sa nu fac analiza beta mai devreme, nici pipi-test, stresul cauzat de un raspuns slab sau negativ dauneaza.
Pentru asta, daca ai observat, toate fete au subliniat mereu sa stai cat mai linistita, sa urmezi tratamentul si cu Doamne Ajuta inainte, agitatia si starea axioasa este clar daunatoare.
Tu simte-te si poarta-te ca o graviduta, vb cu bebelusii tai si sigur vei avea un rezultat pozitiv.
Doamne Ajuta!
many_bani spune:
Salutare,
Imi pare tare rau ca nu se mai scrie la acest subiect, imi este tare drag si aici m-am simtit fericita si implinita, sper sa revin aici curand.
alina06st spune:
Many
Am intrat special ca sa te caut. Am zis sa incerc aici prima data si apoi la "mamici prin fiv". Imi pare rau ca nu intru si pe acolo mai des, dar Luca e asa de energic si-mi ocupa tot timpul. Dar uite, promit sa intru acolo sa vb mai des si mai mult. Aici sa nu se supere cineva ca suntem off topic.
Voiam sa va spun celor care mai intrati pe aici, ca eu dupa ce l-am obtinut pe Luca prin Fiv, dupa ani si ani, la 8 luni de la nastere, am ramas insarcinata in mod natural. Deci nu prea ma inscriu la subiectul asta, dar asa cum zice si Many, mi-e tare drag!
Va pup si astept fete cu vesti bune!
Mami fericita: Luca 12.04.2011 si 10+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
many_bani spune:
citat din mesajul lui alina06st Many Am intrat special ca sa te caut. Am zis sa incerc aici prima data si apoi la "mamici prin fiv". Imi pare rau ca nu intru si pe acolo mai des, dar Luca e asa de energic si-mi ocupa tot timpul. Dar uite, promit sa intru acolo sa vb mai des si mai mult. Aici sa nu se supere cineva ca suntem off topic. Voiam sa va spun celor care mai intrati pe aici, ca eu dupa ce l-am obtinut pe Luca prin Fiv, dupa ani si ani, la 8 luni de la nastere, am ramas insarcinata in mod natural. Deci nu prea ma inscriu la subiectul asta, dar asa cum zice si Many, mi-e tare drag! Va pup si astept fete cu vesti bune! Mami fericita: Luca 12.04.2011 si 10+ Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim! |
Am intrat sa vad daca raspunde cineva apelului si cand am deschis am vazut intai semnatura si apoi ID. Ma bucur tare mult ptr.tine, ptr.voi, Doamne cata fericire trebuie sa fie in casa voastra. Te pupic si sper sa citesc numai de bine.