Ce fel de glafuri la casa? Marmura, granit sau pvc
Buna,
Trebuie sa punem glafuri la casa si nu ne hotaram de care, mai ales ca preturile par, cel putin la prima vedere, relativ asemanatoare. Constructorul ne recomanda marmura, dar e cea mai scumpa, cei de la firme de specialitate ne recomanda granit la exterior si marmura la interior sau granit peste tot, prietenii au din pvc. Deci, ce sa aleg? As merge pe pvc dar e 20 euro ml (la firma de la care am cumparat tamplaria). Marmura cea mai simpla e 120 ron ml iar granitul 90-100 ron. Am cerut niste oferte ca sa vad care sunt adevaratele preturi cu tot cu fasonare si montare.
Ce parere aveti?
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Raspunsuri
Rufus spune:
Daca as avea bani, eu as pune marmra la interior si granit la exterior. Este foarte elegant, durabil.
Daca as fi mai stramtorat, as pune varianta din PVC (la interior) si tabla aia protejata (la exterior) pe care le au cei cu tamplaria de pvc (geamurile). Arata rezonabil, destul de durabile.
Daca as fi amarastean, as turna glafurile din beton si le-as placa cu gresie (faianta); la interior merg si dulapi de lemn (cumparati sau luati moca de la "ramasite", pentru ca sunt scurti), finisati si tratati: lac, bait, ulei de in.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
gogosel spune:
noi nu am pus glafuri nici in exterior nici in interior.
ne intampla nimic,nu intra umezeala,etc.oricum tamplaria este acoperita putin la exterior de izolatie,iar la interior de tencuiala.nu am avut probleme desi bate ploaia mereu.
probleme avem insa la o terasa neacoperita,culmea-fff bine izolata. cred ca tb data jos gresia si izolat din nou acel loc.
kim222 spune:
Gogosel ..bine ai venit in clubul celor cu terase acoperite...bine izolate ,dar doar aparent..si mie imi ploua la parter
Io am pus din pvc (la culoare cu tamplaria, adica stejar) si la exterior granit cat mai aproape coloristic..Deja regret ca nu am pus si la interior! Pe mine m-au costat cele din granit mai putin decat cele din pvc! Le-am comandat si mi le-au si montat cei de la cimitir care fac si cruci.
Rufus spune:
gogosel, pun pariu ca ai izolat cu membrana bituminoasa...nu?
Da-mi cateva detalii...si eu am patit-o cu o trasa, am albit de nervi. Poate ca ai gresit ceva.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
zuzi.simona spune:
eu am luat din marmura, de la magazinele de constructii, trebuie sa gasesti, si au fost sub 100 roni bucata, aveau dif. dimensiuni si nuante si alta varianta e cum spunea cineva mai sus la cei cu monumente funerare, sigur iesi mai ieftin decat daca iei de la firma de tamplarie. pe afara am lasat ce aveau ei, dar nu e pvc, cred ca e aluminiu imbracat in alb...
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
gogosel spune:
terasa a fost izolata cu o solutie-chestie neagra,aplicata cu bidineaua si apoi din cea la sul,neagra,bituminoasa sau cum mama ei o fi! nu ma pricep la astea,insa le-am retinut ca ne mai trebuiau in plus si io ma crizam ca mai dam alti bani!
deh,noi ,femeile!
dar nu stiu care o fi treaba,ca prefer sa acopar terasa decat sa dam gresia,etc.ideea e ca sunt balustradele din fier si sa le dau jos ca sa inchid terasa cu termopan...iar nu ma lasa sufletul!e o terasa la etaj si acum regret ca am facut-o,dar am zis ca e la camera baiatului si cand o fi mare poate are chef sa stea cu amicii acolo (sa pufaie pe furis!)
si paradoxal,beciul e izolat la fel ca terasele si nu a intrat apa in el!
rufus,tu cum ai izolat?sau ,cum ai rezolvat problema?
kim222 spune:
Si eu tot asa..dar am sapa,polistiren,o chestie neagra...doua straturi puse perpendicular de membrana bituminoasa,gresie si rosturi impermeabile la apa. Dar eu am un cablu care perforeaza terasa si ne gandim ca pe acolo se infiltreaza..desi si acolo am turnat toto felul de solutii...cica speciale Eu nu o pot acoperi ...nu-mi permite arhitectura!
Rufus spune:
Terasele se izoleaza uzual asa cum scrieti voi. In fine, ar fi kitul complet, cu strat de difuzie, adica sunt vreo 4 straturi de mambrane. Problema este ca, daca nu sunt corect lipite, dispuse, devin inutile. De asemenea, membrana trebuie intoarsa pe peretii casei, atic, etc cel putin 20 de cm, iar peste treaba asta se face finisajul peretelui.
Kim, este posibil sa se infiltreze apa pe la acel cablu. Cel mai mare necaz in cazul tau nu este apa care-ti uda tavanul, ci faptul ca se scurge pe sub membrana izolatoare si ramane ud in permanenta. Rezulta mucegai. Probabil ca, dupa izolare, nu ati facut probe (sa inundati terasele si apa sa stea cateva zile ca in cada. Dar si dupa probe se mai pot intampla diverse chestii.
Eu am patit-o cu o aerisire de coloana care strapungea terasa. Am tratat gaura aia cu tot "respectul", cum scrie la carte, dar la inundare a curs. Am reparat-o de cateva ori, degeaba. Am anulat aerisirea aia, am dus-o prin alta parte, am carpit gaura, o gramada de straturi...degeaba. In final, mi-a venit ideea sa intreb la Sika. A venit un tip de la firma, i-am explicat, a zambit si mi-a recomandat o banda elastica (se pune la rosturi, la colturi) si niste solutii. Am rezolvat treaba.
Mi-a explicat ca, cel putin pentru o terasa de casa, e de preferat sa depasim faza cu membranele bituminoase si sa apelam la produse moderne. Ceva mai scump, dar sigur. Asa am izolat, apoi, peretii subsolurilor, tot cu produse de la ei. Sunt atat de multumit de Sika, am scris de atatea ori despre ei, ca poate o sa creada cineva ca le fac reclama.
Nu va puneti sperante in izolare cu gresie si chit de rosturi pentru exterior. Alea nu sunt produse pentru izolare.
kim222 spune:
Rufus,multumesc! Corect ar trebui sa depasim faza de carton bituminos..dar eu nu mi-am permis altceva si acum trag:(
Am turnat intre timp o solutie speciala si sa vedem la urmatoarea ploaie. Aflasem si noi de Sika asta..dar costa f mult!!