Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 58-

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciumpilika spune:

Buna mutantelor,

am mai scris pe acest forum acum cateva luni, sunt mamica a unui baietel de 3 ani si incercam sa mai facem un copilas dar se pare ca nu este asa usor cum a fost la primul. am pierdut 2 sarcini si am decis ca e cazul sa fac cateva analize si am descoperit ca am mutatia MHFTR A1298 C(parca asa se scrie :), pozitiv homozigot ), inca nu stiu exact ce inseamna. Innainte de analizele genetice am facut la Fundeni la dr U cateva analize din care a iesit putin marita homocisteina.
voi ce parere aveti ? e grav ? sunt debusolata :( .

am deja 3 luni de la ultima pierdere de sarcina, maine ma duc la ginecolog cu analizele sa vedem ce zice,
dupa cate am citit pe aici imi e cam teama sa mai incerc, eu raman gravida dar sa stau cu asa emotii sa nu stii daca treci de 12 sapt e foarte stersant

Claudia mami de David Alexandru 28.01.2008

http://community.webshots.com/album/574024412GQxPWZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_Mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ciumpilika

Buna mutantelor,

am mai scris pe acest forum acum cateva luni, sunt mamica a unui baietel de 3 ani si incercam sa mai facem un copilas dar se pare ca nu este asa usor cum a fost la primul. am pierdut 2 sarcini si am decis ca e cazul sa fac cateva analize si am descoperit ca am mutatia MHFTR A1298 C(parca asa se scrie :), pozitiv homozigot ), inca nu stiu exact ce inseamna. Innainte de analizele genetice am facut la Fundeni la dr U cateva analize din care a iesit putin marita homocisteina.
voi ce parere aveti ? e grav ? sunt debusolata :( .

am deja 3 luni de la ultima pierdere de sarcina, maine ma duc la ginecolog cu analizele sa vedem ce zice,
dupa cate am citit pe aici imi e cam teama sa mai incerc, eu raman gravida dar sa stau cu asa emotii sa nu stii daca treci de 12 sapt e foarte stersant

Claudia mami de David Alexandru 28.01.2008

http://community.webshots.com/album/574024412GQxPWZ

buna
din cate stiu eu (si eu sunt inca in cautari) este una dintre cauzele pierderii sarcinilor.. eu zic ca daca vei face tratament adecvat, totul va fi bine
bafta multa si te asteptam cu vesti

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI-1 675 4G homozigot
www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100000312706673&v=photos" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Ciumpilika, homocisteina marita este cauzata chiar de mutatia aceea. Mie mi-a scazut semnificativ intr-o luna, dupa ce am inceput sa iau femibion. In locul tau, as incepe de acum sa iau, ca sa aiba timp sa scada pana la urmatoarea sarcina. Succes!

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Ingeras si eu sper sa fie numai vesti bune de la toate

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claris spune:

Qiaobing si eu ma gandeam ca oricum anticoagulant voi lua,deci sa nu mai fac si PAI-ul si Factor XIII ,sau e posibil sa se schimbe doza de anticoagulant sau poate se mai dau si alte vitamine suplimentare...daca nu ies ok ?
Chiar sunt in dilema,nu stiu daca sa le mai fac..D-nei dr i se parea mai important decat alte analize si investigatii sa raman insarcinata si apoi va vedea ce tratament trebuie luat etapa cu etapa...Cred ca stie ea ce spune ,nu are rost sa mai mai stresez,pe partea de trombofilie cred ca voi lasa asa situatia deocamdata,pana voi ramane insarcinata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

danezza felicitari ! sa fie bine pana la final.

eu cu 2 PAI si MTHFR am ramas insarcinata natural chiar de mai multe ori. acum depinde de organism. am remarcat ca dr U nu dadea asa de mare importanta mutatiilor, tratamentul de pregatire mi l-a dat pe baza analizelor facute la Fundeni si avand in vedere faptul ca tocmai pierdusem o sarcina. si mie mi-au zis sa vin intai cu test pozitiv si pe urma mai vedem.
mult succes tuturor

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

QiaoBing sa dea Dumnezeu sa fie bine la toate.
Miercuri ma duc la Fundeni si va tin la curent.
Si eu zic sa nu mai faci PAI-urile, tratamntul este acelasi oricum.

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Danezza se pare ca suntem in aceeasi situatie, am aceeasi mutatie ca si tine si sarcina de 5 sapt. Sunt foarte curioasa ce iti va spune dr U, din pacate eu nu am cum sa ajung pana in Bucuresti, am fost in Timisoara la hematologie si de ieri am inceput tratamentul cu clexane.
Problema e ca nu prea se gaseste clexane-ul asta, am zis ca de astazi incep din nou sa caut.

Mergi la inceput

suzieq
altceva ce mai iei? ai luat si ceva tratament preventiv?
eu acum iau (luam si inainte) femibion, acid folic, aspenter, folowise (sau omega cu b-uri) magne b6. Dr U a zis ca e foarte bine asa, astept sa vad ce zice miercuri.
Clexane 0.4 gasesti in Timisoara laHelpnet, Calea Aradului, nr. 56 A (Complex REAL), 0746.123.829 , 0256.226.875, 0746.333.888, suna repede si vezi ce au in stoc si rezerva-le.

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Imi trebuie clexane de 0.6 si daca te uiti pe farmacii nu mai este nicaieri in tm, am luat toate farmaciile mari la rand, acum urmeaza cele mici(cica se caluleaza in functie de greutate si avand 60kg trebuie 0.6).
Iau aspenter, acid folic, femibion cate 1/zi si seara clexane de 0.6.
sa speram ca de data aceasta va fi bine.

Mie hematologul mi-a dat sa fac si PAI-urile, erau singurele analize nefacute si zicea ca e bine sa le am pe toate facute.

Mergi la inceput