Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 58-

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

catralioane de pupici....ma gandeam sa-mi rezerv weekend-ul asta, ca sa recuperez....dar ati scris muuuuuult si bineeee

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

YUPIIII !!! UITE CINE S-A INTORS PRINTRE NOI !

asteptam povesti de la

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miha3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui flori_m

vio, iti multumesc ptr. raspuns.

miha, esti din tm? Te rog, spune-mi mai multe:
-la ce dr.ginecolog mergi;
-cum dau de dr.Gug si cat te-au costat analizele (mai este necesar sa le faca si sotul daca noi avem un copil)
-trebuie sa merg si la un dr. hematolog? daca da, la cine?
Ultima sarcina am pierdut-o cu dr.Grigoras (mi-a dat Femibion 1, Aspenter 1/zi si Utrogestan 2/vaginal) si mi-a spus sa revin sa-mi spuna ce analize sa fac; la intrebarea: trebiue sa fac vreun tratament inainte, mi-a raspuns ca nu, doar vitamine.

O zi frumoasa tuturor!

Eu sunt din Hunedoara si merg de 3 ani la dr. Dumitru la Timisoara. Are cabinet particular si lucreaza si la BEGA. La spital e naspa dar doctorul e super. El mi-a recomandat sa fac analizele de trombofilie. Pentru mutatiile mele de trombofilie am fost la Bucuresti la dr. Uscatescu. Trebuie sa recunosc ca tratamentul mi l-am cam creeat eu, adica m-am inspirat de la fete de pe forum si doza de Clexane mi-am marit-o tot dupa sfaturile lor. Dr.de la Buc. si dr. ginecolog de fapt au aprobat si mi-au spus sa merg asa in continuare.
O sa caut ca am o carte de vizita de la dr. Gug si o sa-ti scriu numarul de telefon. Ambii soti trebuie sa faca cariotipul.
Ti-ai facut analizele si muatatiile de trombofilie? Eu le-am facut pe toate la Synevo la TM dar pe rand ca nu am stat bine cu banii.
Eu am luat pentru mutatiile de la semnatura, inainte de sarcina urmatoarele: aspirina protect 100 mg - 1/zi; femibion 1 - 1/zi; magneB6 - 2/zi; cetebe 500 mg - 1/zi; folsav (acid folic) 3 mg -1/zi; coenzima Q10 - 1/zi; vit. E 100 mg - in primele 10 zile de ciclu.
In sarcina am continuat fara Q10 si vit. E si am in plus Clexane de 0.6 si utrogestan 6/zi vaginal si 2/zi oral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Miha, si eu am aproximativ aceleasi mutatii ca tine si abia-abia am obtinut promisiunea de la dr. U ca imi va da Clexane. Initial zicea ca imi da doar Aspenter pt ca MTHFR hetero merge ok cu aspenter, iar gena PAI nu a impresionat-o, zicea ca americanii nu o trateaza...i-am aratat rezultatele examenelor anatomo-patologice, i-am mai povestit de antecedente in familie, ca am luat anticonceptionale si a zis ca imi da Clexane dupa ce vedem ca e fixata sarcina in uter...doar ca ma astept sa imi dea 0.2 (care stiu ca e apa de ploaie) sau 0.4, si nu cred ca e suficient, ca-s mai rotunjoara. Tu de ce ai crescut doza, ce te-a pus pe ganduri?

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori_m spune:

miha , nu am facut nici o analiza. Eu am o fetita de 7 ani, a fost prima sarcina, iar problemele au venit cand am incercat sa mai facem un bebe. Acum, dupa 3 sarcini pierdute si cautand pe net raspunsuri, am dat peste acest forum unde am aflat ca trebuie facute analizele din prima pag.
Urmeaza sa merg la un control si sa vad ce analize imi da dr.sa fac, daca sunt sau nu cele indicate de fete. Nici eu nu stau prea bine cu banii, am cheltuit o gramada cu ultima sarcina, de aceea te rog spune-mi cum le-ai facut tu pe rand, cum le-ai impartit.
Tratamentul inainte de sarcina l-ai luat zilnic si doar vit.E-10 zile/luna sau tot tratamentul doar 10 zile/luna? cu cat timp inainte de sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

aristica, treci la raport;
- unde ai fost
- ce ai facut
- ce faci acum;
- ce vei face.

LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit

Mergi la inceput

MeAlex - in octombrie 2010 cand am fost prima oara la Dr. Uscatescu urma sa fac embriotransfer cu embrioni crioprezervati. I-am facut o lista cu ce luam in acel moment (aspirina 100 mg, femibion, magneB6, acid folic, vit. C) si i-am spus ca sunt recomandate de medicul din Ungaria. Mi-a spus ca e bine ce iau, sa le iau in continuare si de la embriotransfer sa fac si Clexane de 0.2. Dupa embriotransfer am stat cateva zile la Timisoara si am citit toate capitolele de la acest subiect si am constatat ca aveam o doza apa de ploaie. Balanta si cred ca Madalina81 de pe forum mi-au impartasit din parerile medicilor din Austria si SUA referitor la genaPAI 4G/4G si ca se recomanda Clexane de 0.6. Eu am hotarat atunci sa fac macar de 0.4, asa ca dupa cateva zile de 0.2 am continuat cu 0.4. Din pacate nu s-au prins embrionii.
Am continuat sa iau tratamentul dar fara Clexane si am mai adaugat coenzima Q10 - 1/zi si vit. E 100mg - cate 1/zi in primele 10 zile de ciclu. Asa ca iau acest tratament de cateva luni (raspuns pentru Flori).

Mergi la inceput

flori - eu cred cu tarie ca cele mai complete analize de trombofilie le gasesti pe forum si foarte putini medici o sa-ti spuna despre toate. Eu le-am facut in vreo 3 luni si am platit vreo 2000 lei. Parerea mea este sa le faci inainte sa se mai intample ceva si sa iei tratamentul de sustinere. Nu are rost sa mai treci printr-un esec. Gandeste-te ca esti o norocoasa deoarece nu trebuie sa faci IA sau FIV unde sa bagi bani din greu.

Mergi la inceput

MeAlex - ai PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui QiaoBing

eu dupa ce am pierdut sarcina am scotocit pe net nopti intregi, am stat de vb cu dr gineco, endocrinolog, genetician si am ajuns la concluzia ca pot sa fie atat de multe cauze, iar medicina nu e inca la nivelul sa poata explica tot.
legat de analize, uite ce am gasit eu
http://./afectiuni-frecvente/avortul-spontan/analize-sarcini-pierdute/

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
doar nu credei ca nu va fi moderat link-ul catre asociatie??

Mergi la inceput