Aspirante optimiste>20ani,Felicitari kitty-27!!!
Raspunsuri - Pagina 13
Monique77 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lucianamoga
Pretul eu stiu ca e ca la orice ecografie , sper sa nu vb prostii ![]() ![]() Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011! |
pai daca tre' sa dau cate 1 milion la fiecarre ecografie ma impusc
3 ecografii - 3 milioane? n-au si ei un pachet?
lavi02 spune:
Pentru febra poti lua paracetamol, e permis in sarcina. Pentru durere de gat vitamina C, gargara cu apa sarata si cu apa cu bicarbonat, toate astea permise intr-o eventuala sarcina. Daca ajungi la antibiotice, Ospenul, Augmentinul, Ampicilina sunt permise si ele in sarcina.
(Eu sunt aspiranta la bb3 :) mai din umbra)
miky82 spune:
Eu fac monitorizarea la spital la Elias pentru ca acolo este dr mea (are cabinet particular dar nu m-a chemat niciodata acolo) nu mi-a zis niciodata cat sa ii dau, iam dat eu cat am crezut de cuvinta intre 50 si 100 ron de multe ori nu a vrut sa primeasca, nasa mea care mi-a recomadat-o pe aceasta doctora mi-a zis sa nu o intreb vreodata de bani ca se supara
lucianamoga spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Monique77
pai daca tre' sa dau cate 1 milion la fiecarre ecografie ma impusc 3 ecografii - 3 milioane? n-au si ei un pachet? |
nu ai vb la cabinet la medicul tau sa vezi ce si cum?
Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011!
Monique77 spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui lucianamoga
nu ai vb la cabinet la medicul tau sa vezi ce si cum? Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011! |
inca nu
de aia vroiam sa ma documentez putin inainte
lucianamoga spune:
Poate ai noroc si nu te ia atatia bani 
Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011!
Monique77 spune:
despre endometrioza:
Intrebare: Revin cu o alta intrebare: un deficit de estrogen poate fi un motiv de infertilitate? Dr. meu ginecolog, mi-a spus ca ciclul redus cantitativ si care nu dureaza decat max. 2 zile inseamna un deficit de estrogen. Spuneati, la un moment dat ca estrogenul este responsabil de proliferarea endometrului. Pot sa ma gandesc la o eventuala endometrioza in cazul unui ciclu redus cantitativ si un endometru de 4-5 mm in ziua 11 a ciclului (ciclu de 28 de zile)? Mai stiu si ca e importanta grosimea endometrului pentru fixarea sarcinii, credeti ca e suficient ca endometrul in ziua 15 sa aiba 10 mm? Tot medicul ginecolog mi-a spus ca are timp sa mai creasca pana in ziua 21 cand ar trebui sa se fixeze, dar oare poate creste chiar asa de mult fara un tratament medicamentos? Multumesc mult.
Raspuns: endometrioza este o afectiune estrogen-dependenta. deci daca aveti deficit de estrogen e cam putin probabil sa aveti endometrioza (dar de ce v-ati gandit la asta, anyway?). estrogenul este foarte important in recrutarea si maturarea foliculara si in proliferarea endometrului), deci... e logic ca estrogenii sa aiba un rol important in fertilizare si mai apoi in fixarea embrionului. grosimea endometrului determinata statistic a fi minimum minimorum capabila sa sustina implantarea embrionara este de 8mm in ziua 10. dar am vazut sarcini obtinute si duse la capat si cu grosimi mai mici.
Monique77 spune:
Oare Spermograma nu este afectata si ea de Mycoplasma si Ureaplasma?
Acum m-a traznit gangul si, sotzul cand si-a facut spermograma, inca nu depistaseram nici mycoplasma nici ureaplasma
apoi le-am descoperit/tratat ![]()
ce parere aveti?
Monique77 spune:
Mycoplasma hominis:
- are proprietatea biochimica de a metaboliza arginina, eliberand cantitati mari de amoniac, care are potential citotoxic
- produce peroxizi care se crede ca ar avea rol in injuria celulara.
Ureaplasma urealyticum:
- are proprietate ureazica, adica poate metaboliza ureea, inducand formarea de calculi urinari
- se pare ca opreste miscarea spermatozoizilor, putand fi implicat in etiologia sterilitatii
- are o proprietate proteazica specifica, putand degrada unele IgA, ceea ce ar fi un factor de virulenta.