Strugurasi de Sept-Oct 2011 (60)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3
lali, fructe de mare? sunt interzise in sarcina...

De ce??
Aici pt lipsa de fier se recomanda cate-o conserva de scoici... noi avem marea aproape, portul...deci proaspete, si nici la sarcina trecuta nu erau interzise...da-mi un link ceva(sa nu mor proasta)

Jade sa vii repede acasa mami
18

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

May felicitari pentru cele 21 de saptamani !
Cat despre fructele de mare interzise in sarcina,anumite fructe de mare sunt interzise pentru ca ccc contin foarte mult mercur,si pot afecta dezvoltarea sistemului nervos al copilului.
Uite ce am gasit mai peste tot :
Nu consuma:
- peste spada
- macrou
- rechin
- peste sau fructe de mare crude sau preparate insuficient (scoici, stridii, etc.)
- peste afumat nefiert

Maxim 1 portie pe saptamana:
- friptura de ton
- ton alb
- halibut de Atlantic

Maxim 2 portii pe saptamana:
- creveti, homar, scoici, stridii conserva de ton
- somon
- cod negru
- somn
- cod.

De cele mai multe ori s-a inlocuit "consuma moderat" cu "interzis" pentru a fi mai usor nu stiu cui. Daca eu poftesc la o portie de fructe de mare,sau pur si simplu vreau sa mananc o data la cine stie cat timp ,nu va face rau nimanui,din contra, balanta atarna in favoare acizilor grasi omega3. Interzis cred ca nu se poate spune la nici un aliment,doar consumat in cantitate foarte mica la unele.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 25+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

n-am link ca mi-a zis moasa.
si de mercur dar si fiindca (,) contin tot sistemul digestiv al vietatii respective care nush ce face.
eu asta am retinut si nu m-am atins cu toate ca-mi plac de mor.
si noi pe insula deci e plin de asa ceva peste tot :D

21+ cu

zebraroz.ro

Mergi la inceput

am cautat pe net acum si se pare ca ar fi safe daca le faci bine.
de fructe de mare zic:

http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/nutrition/foodsafety/seafoodexpert/

sorry, eu asa retinusem de la moasa....

21+ cu

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

ola ola

aici este o pustietate si un plictis ingrozitor , mai ceva ca la sanatoriu
pana la urma nu o sa raman singura , cel putin nu in seara asta , sunt doar eu si cu o pustoaica care nu este gravida , are o infectie pe la ovare ceva de genu
de cand sunt aici , mananc ingrozitor de mult , nu mi sta gurita nici o clipita , mananc cel mai mult din tot salonul , nu stiu ce am
sub patul meu este hipermarket , am sacosi numai cu mancare , zici ca s hamezita de foame
aici voi sta sigur pana marti , atunci cred ca ajunge in spital dr meu
apropo , may , ca ti ziceam de tipa cu disgravidia , cica , zicea ea , ca i au zis drii , ca nu e acelasi lucru cu sarcina toxica
era vai de ea saraca , dar bine macar ca nu are alte probleme cu sarcina , totul e in regula dpadv
in rest , nu mai am ce sa va pove , eu sunt binisor , numai ca nu stiu care i treaba cu colul , astept sa vina dr
e posibil sa se fi scurtat iar de la contractii dar ma rog la dzeu sa fie in contiunuare inchis

va pup pe toate si sa fiti cumintele si mai usor cu excesele pe acasa , lasati treaba ca nu i un capat de tara daca nu e casa bec (aviz zubi)
in final urez si eu La Multi Ani , tuturor celor care serbeaza azi onomastica

_

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

nu avem voie macrou ??
pai eu am mancat de multe ori , facut pe gratar
e de rau ?

_

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

nu avem voie macrou ??
pai eu am mancat de multe ori , facut pe gratar
e de rau ?

_

22 +

Cica nu,dar eu am aflat dupa ce l-am nascut pe Paul,si mancasem dintre toti pestii numai macrou si novac toata sarcina,sau ma rog,de cand am scapat de greturi pana la nastere.La o masa mancam sa zic 200 gr de peste, si nu mancam decat o data la o saptamana-doua.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 25+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

nush ce e disgravidia dar eu n-am asa ceva si nici toxica.
eu am sarcina cu greturi
am bagat inghetata la greu si acu mi-e cam rau... si nu-i 6 inca

ai grija de tine pe acolo, jade.

21+ cu

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

jade.. pai hai pe aici des de te plicti.. jucam spanzuratoare, avionase ceva numa sa nu te plicti...
o sa fi bine evident colul petfect, contractiile trec de maine incolo...

eu am mancat ieri peste din conserva dar evient ca l-am dat la rate.. deci nu fac pb de peste ca nu imi place ...

mai dar multe am conceput sambata

Lali... e nerabdataor Paul sa o cunoasca pe burtica?

May cand vii acasa? cat stai in tara dupa ce vine piticel?

bunny.. tu ce gatesti pe weekend mami?

25+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana
[bunny.. tu ce gatesti pe weekend mami?

Azi am fost la cumnati la gratarel, pe maine ciorba de perisoare si tort de biscu cu crema de lamaie...iar pt cina vinete umplute!

Pestele, carnea, mezelurile...daca-s crude ii bai, daca-s bine facute(fripte, fierte) no problem.

aaaah si moasa mi-a zis fructele si legumele sa le spal bine bine, sa le las in apa 7 minute(7 fix, da?) cu solutie d'aia de dezinfectat fructele, amukina...sa fim seriosi, nu traim in Somalia...

Jade zici ca mananci cu sacosa? sa-ti fie de bine mami

Seidana ai scazut juma' de kil? caldurile...ca banuiesc ca nu faci dieta

Eu am crezut ca tampesc cand am vazut masa cumnatilor azi: numa carnuri fripte, carnaturi, caldabosi, slanina la gratar...si paine! nu tu o salata, nu tu o leguma Noroc ca desert aveau pepene rosu

18

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput