Aspirante optimiste>20ani,Felicitari kitty-27!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

despre sangerari aiurea:

Intrebare: Mi-a intarziat ciclul 2 saptamani (din cauza unui tratament cu pregnyl), iar acum sunt in a 12-a zi a CM. Ciclul a incetat sa-mi mai curga de vreo 5 zile. Totusi dimineata aveam pe hartie la baie o secretie usor maronie. Mi s-a mai intamplat asa de vreo doua ori si mi-am dat seama ca se intampla dupa contactul sexual. Am facut de curand PAPANICOLAU si o secretie vaginala si mi-au iesit bine. Sa mai fac ceva? Mersic.
Raspuns: o colposcopie.

Mergi la inceput

fetelor, daca nu vreti sa mai bag citate sa imi spuneti, ca ma opresc

insa eu citesc si ce vad interesant si eventual discutat de noi la un moment dat aici, postez

despre |No Spa:

Intrebare: Buna seara dle doctor!
Mi s-a prescris la ultimul control ginecologic Gynipral. Sunt gravida de 18 sapt. cu o sarcina cu cerclaj si stat in pat
Intrebarea mea este: as putea sa iau si nospa? Cate comprimate max?
ps Pana la prescrierea g am luat 3 nospa / zi, iar acum am impresia ca e nevoie, simt usoare dureri sau crampe.
Va multumesc!

Raspuns: puteti lua. la nevoie (adica de cate ori aveti contractii). puteti deci lua si 10 pe zi (nu dintr-o data).

Mergi la inceput

despre ovulatie si semnsele ei

Intrebare: Buna seara dle doctor!
Mi s-a prescris la ultimul control ginecologic Gynipral. Sunt gravida de 18 sapt. cu o sarcina cu cerclaj si stat in pat
Intrebarea mea este: as putea sa iau si nospa? Cate comprimate max?
ps Pana la prescrierea g am luat 3 nospa / zi, iar acum am impresia ca e nevoie, simt usoare dureri sau crampe.
Va multumesc!
Raspuns: puteti lua. la nevoie (adica de cate ori aveti contractii). puteti deci lua si 10 pe zi (nu dintr-o data).

Mergi la inceput

despre pregnyl:
Intrebare: Cand putem sa incercam iar sa facem un bebe, daca ultima oara cand am incercat, am "pacalit" ovarele cu pregnyl si am avut o intarziere de 6 saptamani si o zi. Speram sa fim insarcinati, dar n-am fost. Se pune ca si cum ar fi fost o sarcina, nu? Am intrerupt imediat tratamentul, mi-a venit ciclul, am mai pasat o ovulatie si iar mi-a venit ciclul.
Se apropie ziua fertila, am inceput si monitorizarea si se pare ca voi ovula. Acum ... avem verde sau mai trebuie sa asteptam?
Multumim.

Raspuns: observ cu o oarecare tristete, din intrebarile de tipul acesta, ca acestui pregnyl i s-a acordat o utilitate care frizeaza fantasticul. poate ar fi bine sa intelegeti ca el are DOAR trei mari indicatii: 1. inducerea maturarii ovocitare si a declansarii ovulatiei (in calitate de molecula surogat LH) 2. reducerea riscului de avort spontan in cazurile DE SARCINA cu sangerare in primul trimestru sau in cele cu risc de avort imunologic (prin efectul angiogenetic, imunomodulator si cel inductor al diferentierii trofoblestului) si 3. in cazurile DE SARCINA cu placentatie deficitara, cuantificabila prin rezistentele crescute pe arterele uterine (prin efectul vasodilatator datorat receptorilor LH de pe arterele uterine). restul sunt speculatii si v-as ruga frumos sa nu mai folositi pregnylul in tot felul de inginerii terapeutice, ca de exemplu imediat dupa ovulatie, cand nici macar nu stiti daca s-a produs fecundatia, sau inainte de aparitia sacului gestational IN UTER. chiar nu e o joaca asta...

Mergi la inceput

despre beta hcg si pregnyl

Intrebare: Stiu ca pregnyl da teste fals pozitive pentru ca este hcg. Cat de relevanta este analiza beta hcg in dinamica pe perioada tratamentului cu pregnyl?
Adica daca se observa o crestere a valorilor de la o zi la alta, se poate lua in calcul eventualitatea unei sarcini si se poate exclude posibilitatea acestei cresteri ca urmare a pregnylului?
Practic vreau sa stiu cum pot stii daca-s insarcinata, in timp ce fac pregnyl (deci testele barza se exclud ca nu-s concludente, sigur ies pozitive), inaintea implinirii celor 10 zile de la intarziere ca sa vedem surpriza la eco.
Raspuns: nu e relevanta deloc, prin urmare nu are rost sa faceti determinari ale beta-hCG pe durata unui tratament cu pregnyl. nu aveti cum sa vedeti daca sunteti insarcinata decat daca se vizualizeaza sacul embrionar la echo. incercati sa intelegeti asta.

Mergi la inceput

despre endometrioza

Intrebare: Buna seara,domnule doctor!va rog foarte mult sa -mi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu situatia mea.
IN URMA CU 3 ANI AM FOST DIAGNOSTICATA PRIN LAPAROSCOPIE ,CU ENDOMETRIOZA PE FUNDUL DE SAC DOUGLAS SI PE FATA POSTERIOARA A UTERULUI. AM URMAT UN TRATAMENT CU DIFERELINE TIMP DE 3 LUNI. DUPA TRATAMENT SITUATIA MEA NU S-A SCHIMBAT,AVEAM ACELEASI DURERI MARI PE CARE LE-AM AVUT SI INAINTE DE LAPAROSCOPIE. AM MERS DIN NOU LA MEDICUL CARE M-A OPERAT SI CARE MI-A DAT SI TRATAMENTUL,DE DATA ACEASTA ,ACESTA PRESCRIINDU-MI LOGEST SI SUMAMED DE CATE ORI MERGEAM. ACESTEA NU M-AU AJUTAT ,IMI PIERDUSEM SPERANTA CA CEVA M-AR MAI AJUTA,DURERILE ERAU FFF DURE ,NU PUTEAM SA MUNCESC,NU PUTEAM SA FAC NIMIC CA UN OM NORMAL,IMI ERA DEOSEBIT DE GREU. AM STAT CU DURERI ATROCE,TIMP DE APROAPE 2 ANI,DUPA CARE AM MERS LA UN ALT MEDIC .I-AM INFATISAT SITUATIA ,IAR ACESTA MI-A SPUS CA AR FI BINE SA INCERCAM CU TRATAMENT LOCAL ANTIINFLAMATOR SI ANUME INFILTRATII CU ALFLUTOP,,AMPICILINA DE 1 GRAM,SER FIZIOLOGIC SI XILINA DE 2%.FAC ACESTE INFILTRATII CU ACEASTA COMBINATIE INJECTABILA DE 3 ORI PE SAPTAMANA,O DATA LA 3-4 LUNI. AM 1 AN SI JUM. DE CAND LE FAC. MA SIMT MULT MAI BINE,POT SA-MI CONTINUI VIATA.
1 ] CE PARERE AVETI DESPRE ACESTE INFILTRATII,AR PUTEA ELE SA-MI FACA RAU SI SA NU POT RAMANE INSARCINATA ATUNCI CAND IMI DORESC UN COPIL{PANA ACUM NU AM INCERCAT} ?
2 ] NU VI SE PARE CIUDAT CA EU REACTIONEZ LA AMPICILINASI ALFLUTOP CAND EU AM ENDOMETRIOZA,CARE ,DIN CATE STIU NU POATE FI AMELIORATA CU ANTIBIOTICE SAU CU ANTIINFLAMATORII ?
TIN MULT LA PAREREA DVS..
VA FELICIT PT PROFESIONALISMUL, RABDAREA SI OMENIA DE CARE DATI DOVADA.
VA MULTUMESC FOARTE MULT SI ASTEPT RASPUNSUL DVS. CU NERABDARE.
Raspuns: 1. durerile trec datorita anestezicului (xilina) care actioneaza local pe terminatiile nervoase ale plexului ce culege sensibilitatea dureroasa de la nivelul peritoneului. antibioticul probabil ca este asociat pentru a nu face vreo infectie. probabil ca alflutopul scade nivelul prostaglandinelor locale (care mediaza durerea si inflamatia in endometrioza). cu alte cuvinte tratamentul asta cu instilatii(lejer barbar din punctul meu de vedere) reprezinta o "ascundere sub pres a gunoiului". in cursul laparoscopiei trebuiau distruse toate leziunule endometriozice, apoi tratamentul cu diphereline ar fi asanat orice leziune nedescoperita pantru ca si mai apoi sa urmeze un tratament homeopatic menit pentru a regla functia imunologica. 2. nu mi se pare ciudat ca durerile trec la xilina. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaR spune:

mai nenica, asta ma uimeste!

Cati doctori incompetenti!
Cred cand o sa merg la Buc o sa-mi programez o consultatie la el.
sa-mi dai si mie acea adresa de site ca vreau sa-i adresez si eu o intrebare legat de boala inflamatorie pelviana.

Multumesc pentru acest raspuns si multumesc lui DD ca mai sunt si doctori pregatiti. De macelari suntem satule.

Va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaR spune:

MULTUMIM PENTRU POSTARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Paula unde esti? Nu ne spui ce ai facut ieri la doctor?
Monica multumesc de postari pana la urma trebuie sa stai cu picioarele in sus sau nu?

Doamne ajuta-ma sa raman si sa am si eu un copil sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mihaelafalt, nu este util sa stai cu picioarele in sus, daca sperma nu a ajuns la intrarea in col, nu o mai duce acolo gravitatia.

Incercati totusi sa luati cu rezerva acele raspunsuri. Sigur, unele sunt generale si se pot aplica oricui. Are o parerea proasta despre cei de la Fundeni considerand ca Uscatescu intra pe bucata ginecologilor si da tratamente pe care nu ar trebui sa le dea. In ce ma priveste am mers la Fundeni cu oarecare rezerva, am facut analizele acolo, am vazut ca scartaie ceva dar nu era clar ce, oricum, era vorba de trombofilie si apoi am fost la Synevo unde am descoperit mutatiile care apar in semnatura mea. Sunt foarte putini hematologi care au auzit de trombofilie.Am 2 prietene care au fost la dr. T si au plecat. Mi-au spus ca era foarte aglomerat si foarte scump...si nici nu au avut vreun rezultat. Incercati sa verificati fiecare informatie pe care o primiti, cred ca cele mai bune site-uri sunt cele straine. Sper ca nu v-a suparat postarea mea.

P.S. Dr. T nu mai raspunde la intrebari pe site, sunt intrebari si raspunsuri postate in urma cu cativa ani, cele mai proaspete fiind din ianuarie 2006. Oricum sunt informatii foarte interesante acolo.

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
pentru

Mergi la inceput