meniu pt purtator aparat dentar
Nu stiu daca aici trebuia sa postez sau in alta parte.
Problema e ca baiatul meu e proaspat purtator de aparat dentar metalic fix si il dor dintii, nu mai poate manca nimic.
Bine .... ii fac supe, piureuri, dar sunt asa stresata de problema (copilul e cam slab) ca nu stiu ce sa-i fac de mancare, si mai ales pt masa de dimineata, cand e singur acasa si nu manaca decat iaurt si banane.
Idei de la cai care au trecut prin aceeasi problema?
Multumesc anticipat.
Raspunsuri
A_driana spune:
si eu am purtat aparat si primele zile nu am putut manca decat supe, pireuri, tot pasat, imi amintesc ca si pizza mi-am facut-o cu blenderul ...apoi au incetat durerile, s-au obisnuit si dintii cu presiunea aparatului si nu m-a mai durut deloc, am putut sa mananc ca inainte, orice si oricand...
cat dureaza durerea asta, depinde de fiecare om...
sper sa-i treaca repede la copilas si sa poata manca orice si mai ales aparatul sa-si faca ,treaba'
Adriana, mamica pufarinului David
vickip spune:
am o prietena ce poarta aparat dentar (de vre-0 3 luni)si singura modalitate in care care poate sa manance e sa taie totul in bucatele mici, pt a nu fi nevoita sa muste. De asemenea evita mancarurile ce i-ar putea intra intre aparat si dinti.
mianda spune:
Fetita mea poarta aparat de patru ani. O dor dintii o zi, doua, dupa activare. Atunci are grija sa taie totul in bucatele mici, cum spunea cineva inaintea mea. In rest, trebuie sa se fereasca sa nu muste alimente tari pentru a nu i se dezlipi smecheriile alea de pe dinti (mere, biscuiti, stiksuri...)
Sa aveti mare grija la igiena dentara. Trebuie sa se spele dupa fiecare masa, altfel risca sa i se carieze dintii.
A_driana spune:
exista periute speciale pt purtatorii de aparat dentar...cu alea merge rapid si bine treaba...
Adriana, mamica pufarinului David
sorinsonia spune:
- da, de spalat se spala dupa fiecare masa
- am peiuta normala + periuta interdentara + apa de gura
- in general problema e la meniu ca nu stiu ce sa-i dau
vickip spune:
Pt dimineata:
--oua fierte sau omleta
--cereale cu iaurt sau lapte
--sandwich din paine fara coaja si pasta de branza, sau pateu de casa, sau pasta de peste (daca ii tai sandwich-ul in cubulete cat sa bage o data in gura sigur va manca)
--si de ce nu smoothie-uri de fructe
In rest orice alimet ce poate fi mestecat foarte usor:
--de ex: doveleci pane, sau umpluti cu branza, sau mancare de dovlecei,
--pulpe pe pui la cuptor in folie ca se fac mai fragede
--file de peste la cuptor in folie
--mancare de mazare
--pireuri de legume
--fasole verde cu rosii si usturoi
--chiftelute din carne sau din legume
andacos spune:
Sorinsonia,noi abia am scapat de aparat dentar!
Dupa aproape 5 ani de purtat, pot spune ca durerile apar doar in primele zile(vorbim aici de copii si nu d epersoane adulte)si atunci potzi apela la o alimentatzie adecvata,gen supe ,piureuri,ceva moale!
Aparatul dentar nu implica o alimentatzie speciala,copii pot minca orice doar ca nu pot musca de exemplu din anumite fructe cum ar fi marul!Pot consuma mere insa taiate in cubuletze!
Noi aveam o ceara care "ungeam "dantura in primele zile sau eventual apelam -la sfatul medicului,la un analgezic usor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mianda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Sorinsonia,noi abia am scapat de aparat dentar! Dupa aproape 5 ani de purtat, pot spune ca durerile apar doar in primele zile(vorbim aici de copii si nu d epersoane adulte)si atunci potzi apela la o alimentatzie adecvata,gen supe ,piureuri,ceva moale! www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
5 ani? Am crezut ca la noi e un caz aiurea de dureaza asa mult.Dar 5 ani mi se pare enorm de mult.Nu va venea uneori sa va urcati pe pereti?Noua ne cam vine.
andacos spune:
Pai atita timp cit rezultatul este cel asteptat...e ok!
Eu ma felicit(desi am fost tzinta ironiilor prietenilor mei din Romania)ca am inceput devreme tratamentul si copilul nu a suferit foarte mult!
Scuze de off-topic!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit