Viatza in Germania - cap.69
Raspunsuri - Pagina 13
sunshine2009 spune:
Cristina, cred ca n-am fost cam explicita, eu descriam ce probleme avem noi cand e vorba de un santier la o scoala.
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
tinatache spune:
sunshine, am inteles
uitati aici reportajul, Andra e la inceput in bluzita alba si chiar la sfarsit cu tricou albastru:
http://www.br-online.de/bayerisches-fernsehen/abendschau/toer-winkel-live-verkehr-ID1306146953502.xml
kariguld spune:
fetelor, despre ce virus e vorba? io-s de obicei in urma cu stirile la tv-radio.
Kamillentee, eu te cred ca este mizerie in scoala. si unde este atata miscare si suflete pe metru patrat e normal sa fie. dar ce ma nedumireste este ca mizeria e lasata acolo de cei care ar trebui s-o indeparteze. stiu ca scolile se curata la Wochenende si in vacante. mai stiu ca intra in obligatiile profesorilor sa mentina curatenia. adika sa nu permita copiilor sa faca clasa troaca de porci.
am mers in multe case de nemti, unii mai putin curati. si cred ca exista case unde miroase si mizeria e la ea acasa, dar acolo traiesc penna. mi-e greu insa sa cred ca directorii scolilor ar permite mirosuri persistente si mizerie pe pereti.
cristina, idem si eu. de curand am avut un schimb de replici cu secretara mare din firma, suparata nevoie mare ca din cauza mea a dat telefoane timp de doua ore. intr-o zi a venit unul din sefi si ne-a cerut sa mutam arhiva, o munca imensa si care nu intra deloc in atributiile noastre. ceilalti colegi taceau, eu mai rea de gura l-am intrebat daca asta intra in atributiile noastre. el a spus ca nu si eu i-am spus, ok cheama firma sa faca treaba. iar dna secretara a sunat doua ore la telefon sa caute o firma potrivita, nu prea scumpa.
apoi peste cateva zile a aflat ea cine era vinovata. am intrebat-o si eu zambind daca ea ar face ceva ce nu intra in atributiile ei, ea desigur a spus ca nu! a murmurat ceva de auslanderi, iar eu am spus mai tare sa auda si altii "esti cumva rasista?" a holbat niste ochi cat casa si-a cerut scuze si a iesit pe usa. a doua zi mi-a vorbit ca si cum nimik nu sa intamplat.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tinatache sunshine, am inteles uitati aici reportajul, Andra e la inceput in bluzita alba si chiar la sfarsit cu tricou albastru: http://www.br-online.de/bayerisches-fernsehen/abendschau/toer-winkel-live-verkehr-ID1306146953502.xml cristina |
F. interesant reportajul. Si ce mare s-a facut Andra! Succes la examenul de bicicleta.
Kamillentee, merci pt info., Cind itzi activezi PM, mai am ceva intrebari. Stiu ca urmeaza o perioada f aglomerata acum, mult succes!
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ceska777 Maraki, e vorba despre EHEC, aici link http://de.wikipedia.org/wiki/Enteroh%C3%A4morrhagische_Escherichia_coli in germana. NU stiu daca il au si in romana articolul. Din ce am retinut la tv e ca debuteaza cu diaree care se agraveaza si apoi sunt atacati si rinichii. Bacteriile se gasesc in sist digestiv al rumegatoarelor, la vaci mai ales. Prin ingrasamantul natural cu care se fertilizeaza unele culturi agricole (legume etc) si apoi prin legumele nespalate bine ajung la om, si apoi se transmit mai departe, deci e infectioasa. Momentan se recomanda o igiena mai stricta. E afectata (asa am vazut pe harta ce au aratat-o la stiri) mai ales zona de nord a Germaniei, nu aparea nici un land din sud inca. Ceska, mamica de Benjamin mic si scump (23.12.2007) Blogu` nostru Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra |
Ceska multumesc mult pt lamuriri Mi-am adus aminte ca au spus ceva de legume nespalate.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Amonar spune:
Cristina, da e mai grea perioada de naparlire dar eu le tin in garaj pe timp de primavara, vara. Au acolo cosuletele si locurile lor de dormit si pot iesi si intra cand vor. Vreau sa le fac o casa de lemn in gradina unde sa locuiasca ele.
Cand sunt toate in casa, fac cu aspiratorul aproape in fiecare zi. Incerc sa nu le las in toate camerele. Oricum iarna hiberneaza si ele, ca daca ploua sau e zapada refuza sa iasa afara.
Am doua frumoase foc de rasa britisch short hair, ca in reclama whiskas, daca stii.
Panseluta spune:
Uf, in sfarsit am reusit sa va citesc pana la sfarsit.
As avea si e o intrebare. A fost vreuna din voi pe la nunti tinute aici? aveti vreo idee de ce as putea face ca sa schimb "den Ablauf der Feier"? Desi mireasa imi e cea mai buna prietena, nu m-as arunca sa tin un speech, ca nu mi-e firea. Asa ca ma gandesc sa fac altceva, ca de exemplu sa organizez o Polterabend in seara dinaintea nuntii.
Aveti voi si alte idei?
multam in avans
bombi spune:
Panseluta, ce nationalitate au mirii?
La nunta germana (au facut 2 nunti, una in De si una in Ro) a vara-mii (ea romanca, el german) au fost niste probe practice casnice si de lucru in echipa. Una a fost sa taie impreuna un bustean cu fierastraul, iar cealalta un concurs de cirpit ciorapi. La sfirsitul petrecerii (seara) au fost echipati cu scufii de noapte si trimisi la culcare.
Am mai fost la o nunta italiano (ea) - bulgara (el), dar nu retin sa fi fost chestii deosebite, doar "the usual stuff": masina old-timer, ceremonie religioasa ecumenica (au religii diferite), un cadou/amintire pt invitati (o bomboniera - cica e traditie italiana).
Anduc spune:
Buna fetelor,
N-am mai apucat sa intru pe forum. Perioada e grea, dar frumoasa Timpul trece repede cu schimbat de scutece, muls, hranit, fredonat cantecele, sterilizat biberoane etc. Pitica e tare scumpa, mananca bine (cam la 3 ore) si de la mine si formula. De ieri dupa-amiaza nu i-am mai dat formula ca o constipa si are gaze. A crescut productia de lapte matern asa ca nu a mai fost nevoie de ea I-am bagat si Sab Simplex ca o ajuta.
Pentru mine e mai greu acum cu somnul, ma trezesc cam de 2 ori pe noapte, iar ziua nu prea reusesc decat rar sa dorm in acelasi timp cu ea. O sa treaca si asta pana la urma:) Important e sa fie bebita sanatoasa si sa se dezvolte ok.
Eu sunt bine in general, aproape refacuta. Mai sunt mici probleme cu tranzitul intestinal, dar am inteles ca sunt normale dupa nastere.
Intrebare: voi la cate zile de la nastere ati scos bebeii afara la plimbare? Stiu ca in RO iti spun ca nu e ok sa-i scoti imediat, ci dupa 10 zile si atunci incepand treptat cate 5 min la fereastra, crescand la 10 min si tot asa. In DE am inteles ca nu pun un termen-limita.
Va pup,
Anda
puiul11 spune:
Buna seara
Va urmaresc de foarte mult timp si acum caci s-a tot vorbit de scoala am si eu o mica dilema.
Fata mea este vorschulkind anul acesta, a facut ceva la gradinita mai mult desenare a cifrelor, pe care le cam stie doar mai incurca 6 cu 9 ma refer cand le recunoaste. Au facut de asemenea si ceva litere, stie sa-si scrie numele corect caci inainte il scria in oglinda.
Inrebarea mea: este prea putin ce stie ea sau ar trebui sa stie si sa citeasca, sa facem acasa liniute si cifre?