am ajuns la divort....

am ajuns la divort.... | Autor: octaviaavram

Link direct la acest mesaj

povestea e lunga ,inca nu reusesc sa-mi pun ordine in ganduri,sa scriu coerent,sa va povestesc,dar scriu acum cu alt scop:trebuie sa initiez actiunea de divort si nu stiu de unde sa incep.........sa nu radeti ma duc doar luni,ca sunt bugetara,astept salariul ca deocamdata nu am in casa decat cativa lei de paine,si nu e o gluma ceea ce va spun....din pacate.....

deci,ma intereseaza,mai ales de la fetele care au trecut prin asa ceva,cam de ce acte am nevoie, ce suma ,unde trebuie sa merg,si cu ce trebuie sa incep(cerere<etc)

precizez ca am o fetita de 6 ani,si sunt insarcinata in 8 luni deci exista minori,si varianta cu notarul pica din start...

multumesc anticipat pt sfaturi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui octaviaavram

povestea e lunga ,inca nu reusesc sa-mi pun ordine in ganduri,sa scriu coerent,sa va povestesc,dar scriu acum cu alt scop:trebuie sa initiez actiunea de divort si nu stiu de unde sa incep.........sa nu radeti ma duc doar luni,ca sunt bugetara,astept salariul ca deocamdata nu am in casa decat cativa lei de paine,si nu e o gluma ceea ce va spun....din pacate.....

deci,ma intereseaza,mai ales de la fetele care au trecut prin asa ceva,cam de ce acte am nevoie, ce suma ,unde trebuie sa merg,si cu ce trebuie sa incep(cerere<etc)

precizez ca am o fetita de 6 ani,si sunt insarcinata in 8 luni deci exista minori,si varianta cu notarul pica din start...

multumesc anticipat pt sfaturi

activeaza-ti PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

As fi vrut sa ma reped sa scriu ca decizia asta nu se ia peste noapte, ca ai tot timpul din lume sa strangi banii pentru o asemenea hotarare, ca ai alte prioritati acum, sarcina, etc - insa am citit cateva explicatii pe care le-ai dat la subiectul lui Eleni.

Vreau sa intreb de ce excluzi intelegerea la notar, daca spui ca sotul tau se gandeste si el ca divortul ar fi cea mai buna solutie pentru voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octaviaavram spune:

luisa 1983,

am incercat sa activez PM,dar nu cred ca am reusit ca nu ma pricep.
mai bine scrie-mi aici,direct pe forum....

A iulia,
nu e o decizie pripita,sunt 10 ani in care am sperat sa -l pot face sa aiba curaj sa tina piept familiei lui,dar nu e in stare nici macar sa pronunte cuvantul "nu" in fata lor.........daca eu zic ca e alba iar ei ca e neagra,asa ramane ca au zis ei........nu locuim impreuna,dar toata familia lui comunica prin mobile si se feresc de mine,(asa au ei o chestie,ca mormonii,si folosesc un fel de santaj emotional cu sotul,chestii de genul ,noi suntem familia ta si iti vrem binele,sotia te batjocoreste,nu te respecta,etc,si el mi-a spus ca a inceput sa creada ca au dreptate )si zau ca incerc sa vad de casa si de copii,dar nu sunt o super mama, ca lucrez in 3 ture,spal,calc gatesc ,la o terasa nu am mai avut timp de un an sa ies si nici nu am cu cine,,cred,
nu cheltui,fac tot ce pot sa fie bine in perioada de criza,ma rog,ar fi multe de povestit....

..el are un job mai bun ,cu mai multe avantaje,dar cred ca toti considera ca m-a luat de pe marginea dreumului,sarantoaca si atunci,eu nu prea contez ca si prezenta.........iar in ultima vrema mai trage si la masea seara cate 3-4 beri,si apoi vai de capul meu de gravida e imi aud:tampita,nesimtita,spurcaciunea dracului......scuza-ti exprimarea,dar acestea sunt cuvintele cu care mi se creeaza un ambient "linistitor" ca unei gravide in 8 luni.....

iar varianta cu notarul am inteles ca se aplica numai cuplurilor fara copii.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Da, la notar sunt cel putin 2 cerinte: sa fie de comun acord si sa nu ai copii (trebuie sa stabileasca custodia lor doar o instanta de judecata, nu se poate la un notar). Asta stiu eu, poate ma insel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui octaviaavram

luisa 1983,

am incercat sa activez PM,dar nu cred ca am reusit ca nu ma pricep.
mai bine scrie-mi aici,direct pe forum....

Trimite-mi adresa ta de mail in PM. Incerc sa te ajut sa cheltui cat mai putini bani deci sa nu apelezi neaparat la un avocat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

1. El este de acord cu divortul? Cu copii ati stabilit cum va fi? Este de acord sa renunte la ei? Ai martori care sa dovedeasca comportamentul lui fata de tine?
2. Unde veti locui? Este de acord sa plece el? Tu sa pleci numai cu martori si cu copilul dupa tine daca nu mai rezisti acolo.
3. iti trebuie certificatul de casatorie, si al copilului, parca si copii dupa ele. Uite si un site care te mai poate ajuta.
http://www.avocat-divort.ro/divort/divort_cu_minor.php
http://www.avocat-divort.ro/divort/acte_necesare_divort.php
Sa te astepti la o perioada foarte urata, sa te astepti la plimbat prin tribunal, la faptul ca este manipulat de familia lui si azi iti poate zice ceva maine altceva, va face tot posibilul sa te raneasca verbal. sa nu ai incredere ca daca acum va spune ca nu vrea nimic, nu vrea copii, ptr ca pe parcurs vor exista persoane binevoitoare care il vor influenta si va descoperi ca are pretentii la copii.
Care ar fi sfatul meu personal: nu te baga in asta acum cat mai ai putin pana nasti si incearca sa faceti o intelegere cumva sa stati o perioada despartiti, sa va linistiti, sa vedeti cum este mai bine. Dupa ce nasti va fi si mai greu, alaptatul, depresia post-natala, gelozia celui mare...
in ce priveste familia lui...nu ii vei schimba nici pe ei nici pe el, deci asa va fi mereu atata timp cat el le-a permis atatia ani. Tu te vei chinui mereu sa faci bine de dragul familiei si vei fi rasplatita mereu cu minciuni si vorbe pe la spate.
Eu merg la un psiholog si de fiecare data imi spune: nu mai lua decizii gandindu-te la altii, ia decizii ptr tine, nu mai trai ptr altii, traieste ptr tine, nu mai incerca sa le faci altora viata usoara, traieste frumos ptr tine. este greu sa faci asta cand nu ai in obicei, dar totul se invata.
Iti doresc sa ai nastere usoara si multa putere sa treci peste asta.
poti sa imi scrii pe mail daca simti nevoia si crezi ca te pot ajuta cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

eu stiu ca nu poti da pm sau primi cat timp esti moderat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esteiubi spune:

Este foarte frumos sa faci ce-i bine pentru familie, este chiar necesar, dar in primul rand trebuie sa fii tu multumita; un om nemultumit si nefericit nu are "randament" in ceea ce face, ba chiar nu reuseste deloc, iar actiunile lui lunt interpretate anapoda si nu folosesc nimanui.
Asa cum spuneau si fetele, incepi cu tine si, cand vei fi multumita de tine, ofera si celorlalti. O sa se vada diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octaviaavram spune:

multumesc pt ca ati gasit timp sa ma ajutati cu sfaturi.
sa incerc sa raspund pe scurt:
-luni,cand am vorbit ultima data a zis ca e de acord cu divortul
-nu am martori sa dovedeasca agresiunea verbala ca e vorba de spectacolul de seara cand suntem numai noi in casa,in rest in fata tuturor e cel mai bun om de pe pamant;seara ma face troaca de porci, a 2 zi ma suna de la servici de fata cu colegii sa ma intrebe cum ma simt,daca am nevoie de ceva,sa-l sun daca ma simt rau,dar asta e de spectacol de fata cu ceilalti
-mai trist e ca apartamentul e pe numele lui,eu nu am drepturi,dar nu mai rezist asa ,de data asta nu mai pot sa suport,poate si din cauza sarcinii;m-am gandit sa-mi caut o chirie
-si de ce trebuie sa plec numai cu martori daca tot nu am nici un drept?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Eu iti doresc multa putere sa poti sa treci peste asta. Dar familia ta nu te poti muta la ei? Nu te pot ajuta macar o perioada pana reusesti sa termini cu divortul si sa te pui pe picioare. Eu dupa ce m-am despartit de sotul meu m-am mutat cu parintii si acum stau tot cu ei. Si mai sunt si avocati probono la care nu se plateste nimic, cel putin asa am auzit, ar fi bine sa incerci. Multa putere stiu ca este foarte greu dar vei reusi. Sanatate multa tie si copilasului si sarcina usoara.

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput