vreau sa lucrez ca educator- invatator

vreau sa lucrez ca educator- invatator | Autor: anaoif

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a ma inscrie la concursul pentru ocuparea unui post in invatamantul special. Specific ca am urmat cursurile unei scoli postliceale pentru invatatori in invatamantul special. Ma intereseaza unde gasesc subiectele din anii precedenti si toate detaliile referitaore le programa.
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Treci pe la Inspectoratul scolar Judetean din oras (stii adresa nu, ca doar esti din Brasov) si ei te vor informa cu tot ce ai nevoie. Din cate stiu, prin iulie are deja loc examenul de titularizare, asa ca grabeste-te numai mai ai timp de stat pe ganduri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Intra pe titularizare.ro si gasesti acolo si subiecte din anii precedenti, si ce posturi sunt pentru anul acesta din toata tara-nu stiu daca le-au afisat deja. Tot acolo gasesti metodologia si exista si un forum foarte bun. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

la un mom dat vroiam sa intru si eu undeva ca educator insa la inspectorat m-au informat ca numai daca ma inscriu si termin facultatea de stiintele educatiei, ramura invatamant preprimar, pot profesa. Eu am absolvit facultatea de sociologie psihologie si asistenta sociala, in plus am facut modului pedagogic in timpul facultatii (pedagogie, metodica, practica pedagogica).
Si totusi, se pare ca eu cu specializarea mea nu am dreptul sa ma angajez nici ca educator nici ca invatator, nici ca nimic...nu e cam ciudat ?
pana nu demult tin minte ca se angajau in gradinite si scoli primare inginere (am avut cateva cunostinte ce pana la urma s-au transformat din inginer in educator), de exemplu, care nu aveau cam nici in clin nici in maneci cu ceea ce inseamna psihologia copilului, pedagogie etc.
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Si mie mi se pare ciudat cazul tau, Dorsilia...mai ales ca zici ca ai facut si metodica si practica...ai depus actele pentru concurs si ti-au refuzat dosarul? Sau doar ai intrebat pe cineva din inspectorat?Adica ma gandesc , ca intr-adevar sunt multi necalificati in invatamant si este nevoie de oameni buni si dedicati...dar la o scoala particulara ai incercat? Ei sunt mai flexibili...si acum se fac angajari pentru toamna.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

la un mom dat vroiam sa intru si eu undeva ca educator insa la inspectorat m-au informat ca numai daca ma inscriu si termin facultatea de stiintele educatiei, ramura invatamant preprimar, pot profesa. Eu am absolvit facultatea de sociologie psihologie si asistenta sociala, in plus am facut modului pedagogic in timpul facultatii (pedagogie, metodica, practica pedagogica).
Si totusi, se pare ca eu cu specializarea mea nu am dreptul sa ma angajez nici ca educator nici ca invatator, nici ca nimic...nu e cam ciudat ?
pana nu demult tin minte ca se angajau in gradinite si scoli primare inginere (am avut cateva cunostinte ce pana la urma s-au transformat din inginer in educator), de exemplu, care nu aveau cam nici in clin nici in maneci cu ceea ce inseamna psihologia copilului, pedagogie etc.
lia

Sciologia, psihologia si asistenta sociala nu un nimic in comun cu profesia de educator sau invatator sau cu materiile care se studiaza la PIPP. Nu ai facut metodica predarii limbii romane, a matematicii, a istoriei si geografiei, a educatiei plastice sau abilitatilor tehnologice, de ex. Cum te poti duce sa predai o lectie daca nu ai invatat despre proiectarea didactica, curriculum, etapele unei lectii (fiecare cu specificul ei) sau despre evaluare.

Studiile pe care le-ai facut si modulul de pedagogie iti dau dreptul oricand sa predai psihologia la liceu, de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

http://www.edu.ro/index.php/articles/14945

Aici gasesti Centralizatorul de unde poti afla ce discipline poti preda cu studiile pe care le ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc mult

Mergi la inceput