Strugurasi de Sept-Oct 2011 ( 51 )

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

buna dimineata burtici!

ionela personal consider ca o mama poate sa ramana optimista, calma, plina de ganduri pozitive si in acelasi timp sa nu se fereasca si de subiectele mai putin comode - si asta fara a le considera o sursa de stres; din nou, imi pare rau daca am adus in discutie (fara sa intentionez) un subiect considerat a fi negativ. pt mine subiectele acestea nu sunt o sursa de stres sau de pesimism, de aceea nici nu am realizat ca poate e un subiect sensibil pt alte femei gravide, insa situatia mea este alta si am fost nevoita sa imi reorganizez principiile de curand. eu m-am relaxat tocmai acceptand realitatea, nu refuzand o privesc. dar asta e un subiect prea complex si delicat ca sa il dezbatem. :)

Lori 24+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Seidana, e o chestie cu concediile. De exemplu, daca ai risc maternal si apoi intri in prenatal, baza de calcul e aceeasi, doar si inmulteste cu zilele lucratoare. Pentru ca, la medicale - de ce fel or fi, baza de calcul se pastreaza din prima pana in ultima zi. Deci eu cred ca cele care sunt in risc maternal si intra in prenatal, li se va calcula in continuare pe alea 6 luni dinaintea riscului maternal. TEORETIC.
Ca practic...
Nu stiu daca nenea de la ITM te lamureste, sa speram.
http://www.conta.ro/forum/forum/14-concedii-si-indemnizatii-aferente/
Eu acum citesc si aici.

18+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Buna dimineata burtici!

Daca printre voi se gaseste cineva care doreste sa cumpere un wrap si (sau) un sling Hoppediz, va rog sa apelati cu incredere. http://family.webshots.com/photo/2366446090102095467BjhWgw Acesta este wrapul si aici slingul http://family.webshots.com/photo/2715051920102095467CthJcD

Va multumesc.

PS Ma gasiti pe mail sau mesaj privat. Sau pe messenger la ioana_dodon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Anca... ie logic mi-i se pare sa se ia in calcul si Conc medicale daca cele de risc sunt incluse in baza de calcul... adik na ca e risc ca e medical tot aia e oarecum, acelasi formular, aceeasi fiscalitate... insa na .. mi-am listat toate legile si o sa le iau la purecat.. si cred ca ar trebui sa ma interesez la Cas nu Itm.. si acolo nu stiu pe nimeni..
Pana una alta dau skip la medical...

23+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Gata Seidana, am rezolvat. Codul fiscal, dar alt articol decat ala cu indemnizatiile. De aia nu ma lamuream eu de ce in codul fiscal zice ca se calculeaza pe baza salarului. Nu m-am gandit ca este si o definitie in care sa fie incluse indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca

Art. 55. - (1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.

Apoi, la explicatiile codului fiscal, la art 296, se da oarecum si definitia incapacitatii de munca
Prin incapacitate temporara de munca se intelege incapacitatea temporara de munca cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii si incapacitatea temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale.

Conform astuia, eu zic ca riscul maternal nu intra

18+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

ancaroro felicitari pt perseverenta! nu te-ai lasat pana nu i-ai dat de capat. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Anca.. deci ... Cm intra in baza de calcul da? sunt atata de zapacita de nu mai pricep nici ce e clar... noroc ca nu ma bat zi de zi de legislatie..
Ce forum legislativ dezbatem noi aici..

23+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Lore, nu merit felicitari. V-am indus in eroare. Din pacate asta e legislatia noastra. Si e bine sa sapam cat mai adanc, pentru ca se bat cap in cap unele chestii.
O sa mai caut, nu sunt ft lamurita

18+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

ancaroro eu sunt convinsa ca nici functionarii responsabili cu concediile astea nu sunt total informati, apai noi ce sa pricepem. eu am intrebat 2 contabili sa ma lamureasca cum e cu prenatalul si am obtinut 2 pareri total diferite si vorba aia contabili de la companii cu peste 100 angajati... le ploua in gat la toti cand vine vorba de legislatie pt ca e o brambureala totala - se face treaba dupa ureche. am avut colega care a nascut acum vreo 2 ani si m-am intalnit recent cu ea si o intreb "tu ai luat concediu prenatal si postnatal?" si habar nu avea despre ce e vorba ! zice pai nu stiu ce sa iti zic, cele de la contabilitate mi-au facut niste acte nu stiu exact............ eu am lucrat pana aproape sa nasc... valeleu !!!!!! dati-va seama cam cate femei dezinformate sunt care se lasa in baza contabililor... :)) daca nu iti aperi singura drepturile poti sa iti iei adio de la ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza! Eu savurez o canoaie de ceai,si v-am citit.
Lore stai linistita mami ,fiecare ia o informatie cum stie/poate/vrea , eu o iau strict ca informatie,de care o sa am nevoie sau nu ,nu ma sperii la fiecare chestie noua pe care o aud sau o citesc. Si eu sunt de parere ca e mai bine sa stiu macar vag despre tot ce se poate intampla in sarcina sau in timpul/imediat dupa nastere , totul depinde de perceptia fiecareia. Unele persoane se sperie mai usor,si de teama atunci nu vorbesc deloc,altele vorbesc despre asta si nu reusesc altceva decat sa stea cu drobul de sare deasupra capului.Nu te mai simti tu vinovata pentru nimic, nu trebuie sa vorbim aici numai de bine,ca asa se simte toata lumea bine, ass nu ar mai spune nimeni ce temeri are , nu am mai reusi sa ne informam cu privire la nimic.

Eu va pup,ma duc sa intind o masina de rufe la uscat. murdareste puiul meu cate 10 copii.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 23+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput