Prietene la bine si la greu - 118
Raspunsuri - Pagina 14
grigore_tina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 Neata, eu si prin si pe langa butoi, nu ma pot obisnui deloc cu putoiul, si mai ales la gandul ca iar tre sa o luam de la capat cu enspe mii de cheltuieli...Daca era fata aveam fix de toate ca se nimerea fix si in aceeasi perioada nascuta, dar asa..iar de la capat cu de toate, de la sosete(care sunt toate roz sau albe cu roz, sau mov) pana la caciulite si combinezoane si hainute de iesit pe afara, carutu nu mai zic ca e roz, da ala asa ramane, ca suntem la fundul sacului cu bani. Nu mai pun ca altfel le visam sa se alerge prin casa sa isi imparta fustitele, si clamitele, asa, unul cu trenulete, alta cu papusi, fiecare o sa fie cu preocupari diferite. Nu ma pot impaca de fel. Singurul lucru care ma bucura nespus e ca e sanatos, dr. ecografist la care am fost e unul ft bun in zona , si mi-a placut tare mult cum l-a puricat timp de o ora, de la putzica la inimioara, plamani, si rinichi si toate cele. I-am numarat pana si degetelele de la maini. Am plecat linistiti de acolo ca e sanatos, si nu au aparut probleme de nici un fel. Multumesc tuturor ca ma incurajati, stiu ca o sa il iubesc ca doar e tot copilul meu, dar eu voiam fata Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 23+ cu Firefly's shop BLOGUL MEU |
Buna ziua,
Aseara am adormit langa copil asa ca pas la forum.
Licurici eu zic sa fii fericita ca ai 2 copii sanatosi.Roz a purtat si Geo.Atat hainute de la verisoara cat si cumparate de noi.Sa stii ca el fiindblond e foarte dulce in roz.Movul nu l-a prins deloc asa ca nu conteaza ca are hainute roz daca e sanatos.
Nume de baiat gasesti tu ceva.
Iti dau eu cateva idei:Gabriel,Eric,Luca,Razvan,Ciprian.Altceva nu imi vine in minte.
sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Many,Dana.n,Raluci!
monis5 spune:
Licu iti trimit colet la vara cu hainute de baiat de 0-3 luni si mai incolo cu hainutze mai mari. Numai te rog eu nu te mai plange, ca zau nu ai motive. E grozav sa ai baietel! Felicitari!
(si eu am fost intre cele cu pariul pe baietel ).
Miany Iulian nu prea serveste cartofi ca nu-i dau eu . Ca mi se par saracaciosi ca si continut. Ieri insa mi-am facut 4 cartofi noi fierti si apoi i-am pus cu unt si marar si copilul si-a abandonat orezul lui ca sa-mi manance mie cartofii .
Ligia Pop zice pe site-ul ei ca pentru gust piperat se pot adauga in mancaruri urmatoarele: usturoi, ceapa, ghimbir, vlastari de mustar, ridichi, radacini sau frunze, hrean, piper, ardei iute, alge marine, ierburi aromate, busuioc, marar, rosemarin, nucsoara, scortisoara, vanilie sau menta. Na, din toate astea eu folosesc unele, dar in cantitati mici.
Ali hai ca mai e putin pana la marea desprindere
Dana ii super Davidelul!
Dankutza cel mai simplu pui quinoa la fiert, dupa ce o speli bine de tot in mai multe ape (eventual intr-o strecuratoare), cand e gata de fiert o mai lasi putin sa absoarba apa si apoi o adaugi in piureurile de legume (eu o pun in loc de carne) sau in cele de fructe.
Tina merci .
culc copilul, ma duc sa fac un tiramisu (ca si-a uitat mama mascarponele in frigider cand a plecat ) si revin..
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
gabitza35 spune:
ca tot zicea Monis de tiramisu,mi-am amintit ca tot am vrut sa intreb ceva de lasagna. Ultimul strat din ce e? Eu am facut o singura data,am lasat ultimul strat foaie si am presarat parmezan... a iesit cam uscata. Cred ca am scazut si prea mult sosul ragu,nu stiu(sau trebuie completat cu apa????) ca nu o acoperea nimik sa o inmoaie(foaia a fost in prealabil inmuiata, dar a uscat-o cuptorul)
Si meniul de azi
9.30 iaurt cu o lingura ricotta
13 ciorba dedovlecei cu smantana
17 ficatei cu sos de marar (sper,nu au mai primit ficatei de asta iarna)
20 musli
Ieri,pentru ca le facusem o ciorba de peste cu prea mult peste(sau prea putina zeama ) am scos din somon si am facut pasta de peste ... au papat un pic ieri pe painita; daca nu le plac ficateii papam pasta de peste
mami de gemenasi
poze
many_bani spune:
Noi am apucat sa mergem un pic afara pana sa inceapa ploaia, am fost cu trici. Ca si comparatie Smart Trike este cu mult peste, dar ne facem treaba si cu asta, Vlad a fost foarte incantat. Pana a montat tati trici nu vreti sa stiti ce a fost la gura lui, oricum au mai ramas suruburi, saibe etc.
Gabitza sunt curioasa in cat timp monteaza tati vostru 2 bucati. Noi verde am luat si este tare fainuta culoarea. Am luat altceva decat bleu, ca poate mai ramane ceva din ea si la fetitza
mami de Vlad (29.10.2009) si 13+
Multumesc Doamne!
miany75 spune:
citat din mesajul lui laurairina13 Neata, eu si prin si pe langa butoi, nu ma pot obisnui deloc cu putoiul, si mai ales la gandul ca iar tre sa o luam de la capat cu enspe mii de cheltuieli...Daca era fata aveam fix de toate ca se nimerea fix si in aceeasi perioada nascuta, dar asa..iar de la capat cu de toate, de la sosete(care sunt toate roz sau albe cu roz, sau mov) pana la caciulite si combinezoane si hainute de iesit pe afara, carutu nu mai zic ca e roz, da ala asa ramane, ca suntem la fundul sacului cu bani. Nu mai pun ca altfel le visam sa se alerge prin casa sa isi imparta fustitele, si clamitele, asa, unul cu trenulete, alta cu papusi, fiecare o sa fie cu preocupari diferite. Nu ma pot impaca de fel. Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 23+ cu Firefly's shop BLOGUL MEU |
licu las' butoiul deoparte....ca nu e cazul... sa stii ca si david poarta rosu (il prinde chiar bine ,zise cioara),galben si alte culori care se presupune ca sunt de fete...mereu,aud ce frumoasa e fetita!!! (chiar daca modelul e clar de baieti si chiar daca are vreo masinuta in mana)....
si daca vrei ma alatur si eu lui Monis si iti trimit cu mare drag hainute de-a noastre,multe au ramas chiar bune-bune...(i-am dat multe unei prietene care are un baietel cu 2 luni mai mic decat al meu ,dar nu le-a acceptat decat cu titlu de imprumut,plus ca mai am si unele pastrate de mine)...asa ca zi aici ce e nevoie ,ca punem mana de la mana si se rezolva (sper sa nu fie cu suparare ceea ce zic )
grigore_tina spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsurile cu privire la pampersi si nasi.
Tot incerc sa va spun dar mereu cand intru scriu in graba si nu reusesc.
Sa mai pun si eu cateva meniuri/idei:
dimneata:
-omleta dintr-un ou +/- putin cascaval ras + 1 pahar lv
-fidea/orez cu lv
-fructe bucatele (blenduite nu mai serveste de mult)
-unt cu gem de prune pe felie de paine (cel mult o felie + 10gr de unt) + 50-100 ml suc de greph/portocala
-iaurt/ cascaval/branzica de casa covalact + o banana
-fursecuri cu stafide+ lv
-pate de pui facut in casa
la 12.30 sau 16.00
-supe de legume,curcan,pui,vita uneori acrite cu putina zeama de varza
-cartofi cu pui la cuptor
-peste cu fenicul,ceapa verde,ardei kapia rosu si morcov la cuptor
-orez cu legume +/- carne
-ciulama de pui
-paste cu sos de rosii
-peste/pui la gratar
-ciupercute la gratar
-ardei umplut cu pui,vita ,ciuperci si morcov+orez
-mamaliga cu branza si smantana
seara ( orele 18-19):
-cereale cu lp inclus
-mar copt cu branza
-am incercat musli cu lv dar nu i-a placut
-branzica covalact
-iaurt
-la cucare lm.inca nu am reusit sa il intarc.a acceptat o zi lp dar pe urma a vrut san
gabitza35 spune:
Many,ai facut morfofetala,stii deja ca e fetita?
noi avem albastru si mov....asamblarea cine stie cat dureaza...sper sa vina tati la timp de la serv ca daca vine la 21 nu se mai apuca
mami de gemenasi
poze
gabitza35 spune:
Tina,i-ai dat ciuperci? Eu am tot evitat,mi-a spus pedi ca sunt cam indigeste ...tu ai obs ceva?
mami de gemenasi
poze
miany75 spune:
citat din mesajul lui monis5 Miany Iulian nu prea serveste cartofi ca nu-i dau eu . Ca mi se par saracaciosi ca si continut. Ieri insa mi-am facut 4 cartofi noi fierti si apoi i-am pus cu unt si marar si copilul si-a abandonat orezul lui ca sa-mi manance mie cartofii . Ligia Pop zice pe site-ul ei ca pentru gust piperat se pot adauga in mancaruri urmatoarele: usturoi, ceapa, ghimbir, vlastari de mustar, ridichi, radacini sau frunze, hrean, piper, ardei iute, alge marine, ierburi aromate, busuioc, marar, rosemarin, nucsoara, scortisoara, vanilie sau menta. Na, din toate astea eu folosesc unele, dar in cantitati mici. culc copilul, ma duc sa fac un tiramisu (ca si-a uitat mama mascarponele in frigider cand a plecat ) si revin.. Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009) |
nici eu nu i-am dat decat dulci (pe astia ii mananca,dar nu prea am mai luat); nu ma agit prea tare ca va recupera el la un moment dat....
ma bucur ca legumele sunt in top (especially broccoli-locoli,in "chineza" lui)...ia zi ce anume folosesti din cele enumerate...
a iesit tiramisu?!
grigore_tina spune:
Licurici si eu sunt de acord cu fetele.Eu am tot dat hainutele mici dar mai gasesc.
Miany si mie toata lumea imi zice ca e fetita.Sa stii ca si el poarta galben,rosu,roz si altele.