Calendarul gradinarului vesel (19)
Raspunsuri - Pagina 8
gogosel spune:
gabriela, m-am uitat pe sieberz insa acum nu mai au trandafiri.poate din cauza ca au intrat in vegetatie.nu stiu.
de la ei vreau sa iau in primavara.macar am cui sa cer lamuriri dupa inflorire
si de la bakker.
mi-am luat in we o superda hortensie mov-albastra.din brico,44 lei si am plantat-o intr-un ghiveci de teracota.sper sa fie ok si sa nu inghete la iarna pt ca nu ma pot lupta cu ghiveciul,e greu.eventual o sa o acopar cu folie.
ioanaiub spune:
buna dimineata,
noi am avut un week-end activ , de vineri dupa-masa am fost tot in gradina, vremea a fost minunata
Gabriela, cu toata caldura din ultima perioada, natura nu e asa avansata la noi , trandafirii nostri de afara abia acum infloresc, bujorii sunt doar boboci ... in schimb, am in fata blocului doi trandafiri cataratori, unul alb si unul rosu, pliiiini de boboci, abia astept sa infloreasca, fac poze si va arat si voua
gradina noastra se prezinta bine, ar fi buna o ploaie ... am facut ieri niste poze, inca nu le-am descarcat, poate reusesc dupa-masa.
capsunii se coc, am vazut ieri si niste cirese, dar nu stiu daca apuca sa se coaca pentru ca le mananca pasarile
leeloo2004 spune:
Ioana, si la mine trandafirii abia au inflorit, saptamina ce a trecut. Ca o comparatie - la Paris deja se scutura primul rind de flori la trandafiri...
La mine acum vine rindul crinilor - am doi pe care ii pandesc sa vad ce culori au - cred ca vor inflori pina in weekend!
In schimb la mine clematitele sunt in urma - nu au inflorit inca, dar au destui boboci, poate unde sunt mai putin expuse la soare...
La capsuni s-au scuturat florile si cresc fructele de la o zi la alta - nu stiu cum o sa le culeg, sunt foarte dese si ca sa ajung la unele, risc sa strivesc pe altele...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
La mine sunt infloriti doar bujorii si stanjeneii, trandafirii-s doar boboci. Dar hai sa va arat ceva dragut http://penecolorate.blogspot.com/2011/05/pitigoi.html
Niste parinti de toata isprava!
leeloo2004 spune:
Olympia - ce dragutzi sunt puii!!! Cum stau ei acolo, inghesuiti, in scorbura...tare draguti sunt!
b.nica - imi inchipui curtea ta ca o mica gradina botanica!! Eu sper ca macar atunci cind se coc fructele sa ne pui si nou niste poze...!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Eu am fost plecata insa duminica doar in curte am stat (dovada spatele meu ars si urmele de galosi nebronzati pe picioarele mele). Am stat insa cu folos pt ca am scos patrunjelul (care facea seminte), am pus in loc ridichi negre, am rarit spanacul si l-am pus la congelator, am semanat iar o gramada de seminte (nu mai stiu ce dar asa imi place mie sa-mi fac singura surprize). Am pus in sfarsit rasadurile care mi-au ramas in curte (au cam imbatranit, sper sa mai creasca). Sunt cam suparata din cauza rosiilor pt ca le-au afectat mult ultima tura de ploi si frig si am aruncat multe din ele - chiar trebuie sa mai cumpar rasaduri si de ardei.
Mi-au inflorit si mie cativa boboci de trandafiri - am f multi anul asta. Margaretele sunt o spelndoare, sapunarita a rozalit toata rocaria. Bradul nu s-a dat batut si a facut chiar si un con. Capsunile cred ca-mi vor da o productie impresionanta (le-am curatat iar de frunzele mari). Am atarnat clematita (una a murit subit, nu stiu de ce) si inca doua plante agatatoare de noua pergola de langa terasa. Lonicera a inflorit (f curand mi se pare mie) si la fel si prima floricica de iasomie. Iarba m-a capiat - creste ca nebuna.
Olympia ma laud si eu cu o privighetoare care nu ma lasa sa intru in casa seara, iar prin acoperisul de la terasa avem cel putin 2 cuiburi cu pui de vrabiute.
Curand vin si cu poze...pe cuvant!
ioanaiub spune:
astazi dupa-masa nu m-am dus la gradina, nu m-am simtit prea bine cu stomacul, o fi din cauza caldurii asa ca am reusit sa fac poze cu trandafirul catarator din fata blocului ... am reusit sa descarc si alte poze cu gradina
Tala, nu stiam ce-i aia Lonicera , am "gugalit" si am vazut ca e caprifoiul ... la noi inca nu a inflorit dar e plin de boboci
leeloo2004 spune:
Ioana - ti-am admirat pozele, inca o data - trandafirii sunt absolut superbi!! Si gradina de legume, organizata, frumos!
Tala - pai si ce ai facut cu patrunjelul scos? Nu se mai poate folosi? Si al meu e in al doilea an, asa ca acum face flori, dar imi e mila sa-l scot...
Caprifoiul la mine inca nu da semne ca ar face si flori - cumva stagneaza, sau asa mi se pare mie...trandafirii insa sunt o splendoare - aproape toti mi-au inflorit, anul asta chiar m-au uimit. Poate din cauza ploilor, poate din cauza cojilor de banana pe care le-am pus la radacina - nu stiu, dar le merge foarte bine!
Iar tufele mici de iasomie sunt pline ochi de flori!!
Liviana - tu pe unde mai esti, ce mai faci??
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Gabriela, cu patrunjelul nu prea am ce sa fac, ii recoltez doar radacina desi nu e de radacina. Dar stiu ca in general plantele care fac seminte nu mai sunt bune de consum.
Cu lonicera mai ai putina rabdare - fiind primul an nu va creste spectaculos (asa a fost la mine anul trecut)
Cu bananele fac si eu la fel - cica stimuleaza cresterea
fug!
valentinag spune:
N-am mai avut timp sa intru aici, acum am citit doar ultima pagina!
Bujorii mei sunt pe cale sa se scuture, trandafirii acum au inceput ici colo sa-si scoata bobocii in soare!Hortensiile au boboci marisori, crinii la fel,caprifoiul sta sa infloreasca, lamaita e in plina floare, miroase extraordinar.
Capsunii au inceput sa se roseasca si am cautat la cartofi, am gasit unu miiic, da las ca or sa creasca ei!
Spor fetelor!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea