Calendarul gradinarului vesel (19)
Raspunsuri - Pagina 12
lbelciug spune:
Eee, lamuriti-ma si pe mine, azi e ziua Gabrielei/leeloo?
Daca-i asa, atunci sa ne traiesti draga noastra! Sanatate, fericire si prosperitate! La Multi Ani si petrecere frumoasa!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Olympia eu zic sa te linistesti... spune merci ca n-a fost cheia de la o doza de bere . Am citit la subiectul pe tema asta si asa cum zic si fetele acolo sigur cheita aia nu iese cum a intrat ci un soi de guguluf.
Eu m-am trezit cam tarziu ca n-am copilit rosiile si, sa nu le deochi dragele de ele, si-au luat un avant fantastic dupa ce au stagnat o gramada si chiar pareau ca-si dau duhul. Asa ca acum sunt mari si stufoase si am si gogonele deja. Insa ceea ce stiam eu ca e copil are si inflorescente...ce fac? il rup?
Eu am semanat ieri patrunjel si sfecla rosie.
Liviana cum ii merge busuiocului? cel din ghiveci la mine inca stagneaza (n-am mai vazut asa ceva! nici nu moare nici nu traieste) insa cel semanat in curte are deja 6 frunzulite si va trebui sa-l raresc cat de curand asa ca da-mi de stire daca vrei. Eu se pare ca am pierdut si ardeii mici iuti asa ca cine are cateva seminte si se poate dispensa de ele...va rog mult (n-am vazut nicaieri de cumparat).
Am 2 flori de clematita albastre/mov
leeloo2004 spune:
Stati, nu sariti cu urarile! Ziua mea e pe 20 iunie... La Londra ne-am serbat in avans - pe 15 iunie e ziua sotului, pe 20 e ziua mea si pe 21 implinim 14 ani de casnicie - asa ca de asta ne-am serbat in avans....
Dar multumesc mult de tot de urari, oricum de ziua mea o sa fiu in State, deci nu o sa fiu aici, cu voi...
Tala - sa stii ca nici eu nu am noroc cu ardeii...nu cresc si pace...la mine foarte putine rosii am avut de copilit pina acum - cind ma gindesc ca plec 3 saptamini imi vine sa ma iau cu mainile de cap...e drept ca o sa vina soacra o data la 2 zile sa ude, dar nu o sa aiba timp sa stea de pigulit rosiile sau restul legumelor, asa ca ce voi gasi la intoarcere...nici nu vreau sa ma gindesc!
Olympia - ce dragut! Imi amintesc cind eram copil si in fiecare inceput de primavara bunica avea pui mici de gaina - ii tineam in casa, intr-o caciula din aia ruseasca, de blana, pina se incalzea afara cit de cit si apoi ii alergam toata ziua prin curte!!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
terry spune:
va multumesc pentru raspunsuri.
pana la urma cred ca voi ramane doar la sapat.
voi aveti motosapatoare?
Tala spune:
Terry noi nu avem motosapatoare dar am inteles ca nici nu e f indicata pt ca nu sapa in profunzime ceea ce nu e f ok pt sol. Daca nu ai locul ingradit baga tractorul, daca e ingradit ... plateste pe cineva
Eu sunt mandra ca am reusit ieri sa copilesc si sa leg rosiile. M-a durut sufletul ca am rup niste copili uriasi cu flori pe ei , dar asta e... macxar acum arata f ingrijit.
Liviana cum stai cu capsunile? Mie din cele de la Elisa mi-au facut capsuni doar 3 (sunt ascutite si f rosii), iar din cele pe care le aveam si din care ti-am dat si tie am f multe si culeg zilnic. E adevarat ca cele din urma nu-s asa aspectuoase ca cele de la Elisa insa sunt mai gustoase.
As vrea sa scot bulboasele (cele care s-au uscat) insa nu prea am cum pt ca am semanat si am f multe panselute peste ele...Trebuie insa obligatoriu sa raresc macar narcisele pt ca anul asta nu a inflorit nici una (din cele albe).
valentinag spune:
Gabriela, asteptam povesti si poze din state!Cred c-o sa fie superb!
Terry, eu nu am si nici nu-mi permit o asemenea investitie!Noi sapam la cazma, dar de anul asta vreau sa rog un vecin care are, sa sape el toata gradina.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
lbelciug spune:
Tala, busuiocul e bine, l-am pus in gradina si arata cam la fel. La rosiile mele abia acum incep sa apara florile, deci nici vorba de gogonele. Aseara nu m-am putut abtine si am cules cam 1 kg de mazare din care am facut fix 2 portii de mancarica. Yammy!
Cu capsunii la mine e invers, cei de la Elisa sunt mai productivi. Poate la anul sa fie mai darnici cei de la tine.
Apropo de bulboase, nici unul din bulbii cumparati din Olanda nu au crescut (vanzatorul zicea ca in 6 sapt de la plantare vor avea si flori!). Am sapat dupa ei si se pare ca multi au mucegait. Proasta investitie, m-am indoit de ea chiar de la inceput.
Am luat din p-ta niste rasaduri de ardei bulgaresti fara sa stiu ca sunt de fapt iuti. I-am pus in gradina langa ceilalti dulci, oare e posibili sa se iuteasca si ei? Sa-i mut?
Gabriela, pe 20 iunie o sa fiu la mare, asa ca te rog considera urarile de ieri ca fiind valabile pt atunci!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Liviana, la asta ma refeream - ca stagneaza - si la mine e la fel, nu mor dar nici nu cresc, insa cei semanati direct merg mult mai bine.
Sa stii ca nu au produs capsunii de la mine pt ca i-ai mutat (parca asa ai spus, ca i-a scos sotul tau si i-a replantat). Daca ii lasi la anul in acelasi loc probabil ca vor fi mai harnicuti.
E posibil ca ardeii iuti sa-ti iuteasca si pe cei normali, dar nu stiu sigur.
Cu bulbii...cunoastem si eu am lalele albastre care nu-s albastre si oricum nu au inflorit decat 2 din 10, poate la anul...(sa infloreasca pt ca nu cred ca se albastresc)
terry spune:
terenul este ingradit si are o casuta mica de vacanta. sunt 3000 mp. si ma gandesc ca nu se baga nimeni la o asemenea munca cu lopata.sa vad ce variante gasesc prin sat. o sa stam o saptamana acolo. vrem sa facem o fantana, o fosa...eu ma gandeam la motosapatoare pana in 500-600 euro. din alea cu maner, nu tractorase sau ceva profesional. am vazut ca se gasesc si la mana a doua. dar, vorba ta, valentina, poate gasesc pe cineva in sat cu un tractoras.multumesc fetelor si voi mai reveni cu intrebari la voi ca suneti pricepute, nu gluma