Dovlecei de sept-oct2009**13**
Raspunsuri - Pagina 7
Danuta1979 spune:
Monikus, si mie dr. la fel mi-a zis...ca dupa un an sa-l invat cu de toate. Eu i-am mai dat sa guste una-alta...sa vad daca vrea...cum reactioneaza...
Am intrebat-o pe a mea de varza dar nu a vrut. In schimb a mancat putina ciorba de legume si pui acrita cu zeama de varza si i-a placut. Fasole i-am dat acum vreo luna...tot asa...zeama de la ciorbita ..si a mancat cateva linguri. Asa e, ai dreptate, la cresa si gradinita le vor da de toate ...Mi-am amintit de lutoniana care - cand inca nu plecasera pe forul lor se dovlecei veseli- ne povestea de copilul ei ca ii dadeau la 1 an fasole cu carnati la cresa...
Cu privire la ce face Rares, eu m-am si mirat vazand ca Maria a Roxanei are aceleasi pasiuni ca a mea. pt. ca pana la ea nu gasisem pe nimeni cu pasiuni comune. Fiecare copil e altfel. AL tau e baietel si oricum nu e de asteptat sa faca ce face o fetita. Sunt sigura ca face si el destule dar asa te-ai obisnuit cu el de nu le mai remarci ca fiind deosebite:)
Despre Rares si institutionalizarea lui...te cred ca ai emotii. Ma plang eu ca am un copil dificil...dar a mea e copil mic pe langa Rares. adica a mea daca vede ca nu o culc la pranz se aseaza pe canapea si se culca singura. La fel seara, chiar daca mult mai tarziu decat daca as culca-o eu. A mea sta si se joaca si singurica..si cate 2 ore fara sa ma bage in seama...Si a mea mai are nopti cand doarme bine sau binisor.
Eu va urez bafta cu cresa si sper sa fie totul ok si Rares sa se adapteze. Daca aveam cresa de stat prin zona, o dadeam si eu. Imi pare rau ca soacra s-a mutat...stiu ca nu facuse parte din planul initial...Eu cu ideea de bona nu prea sunt de acord, dar exista si experiente placute (Roxy zicea ca are o bona deosebita la copii). Oricum, si pt. jumatate de norma, tot o sa va coste ceva plus costul cresei (mancarea) - vreo 2-3 mil cred.
Nu stiu exact cu ce te ocupi, dar mai exista o varianta daca nu sunt probleme la job si daca salariul de l-ai lua e cat ai da pe cresa+bona sau apropiat. Asta ca solutie in extremis, daca vei vedea ca nu va functiona planul o luna-doua. Se poate lua al treilea an concediu dar fara plata. de nedorit, dar ca solutie ultima.
Eu sper totusi sa ne mai creasca copiii si sa devina mai usor de institutionalizat:)
Danuta1979 spune:
Ziceai ca te-ai intalnit cu Mady. Care Mady, Madalina din Arges? Eu la ea ma gandeam zilele trecute..si la Irinel al ei:)
monikus spune:
Danuta m-am intalnit cu Mady cea care a scris o perioada la noi nu cu Madalina. Este vb de cea a carei sot a avut nevoie de o operatie.
Kemsy referitor la carte....mi se pare o mare porcarie. Eu as arunca-o
.
Roxxy80 spune:
Monikus, in cazul nostru pediatra ne-a spus sa nu le dau pana la 3 ani varza si fasole. Cate pediatre atatea pareri.
Referitor la ce m-ai sfatuit cu fructele, am incercat tot. ideea e ca refuza fructele in forma lor naturala. Desi ea mananca bucati de multa, multa vreme (ciorba, inclusiv carnea le mananca cum le mancam noi), fructele le-a refuzat mereu. Insa pasate le accepta cu chiu cu vai. Acum nu le mai accepta nici pasate
.
Cu olita eu nu ma stresez si nici nu m-am stresat vreodata. Sa va spun cum am facut la Matei. Prima data l-am pus pe olita la 2 ani (citisem ca de abia atunci isi pot controla sfincterul etc). A refuzat-o si a inceput sa urle (inainte ma asezasem eu pe ea, pusesem ursuletii etc). Am ascuns olita si am mai scos-o de abia la 2 ani si 5 luni. A stat si a facut din prima clipa. Intr-o saptamana scosesem de tot pampersul de zi, iar peste alte 2 sapt a renuntat singur la pampersul de noapte. Nu stiu daca am avut de atunci si pana in prezent mai mult de 5 accidente (doar noaptea). Ziua nu s-a intamplat niciodata sa faca pe el.
Maria se aseaza singura pe olita de la 1 an, imitandu-l pe frate-sau. Intr-o zi mi-a cerut evident sa-i scot pampersul si a facut kk. Acum face kk aproape zilnic la olita pt ca ne arata ea. Nu stie sa spuna. Insa pana la vara nu ma gandesc sa-i scot pampersul.Poate pana atunci va invata sa si spuna ce vrea, nu doar sa arate.
monikus spune:
Hai ca am scris un ditamai mesajul si mi l-a sters Rares. Sper sa mai revin pe seara sa o iau din nou cu scrisul mesajului. 
laura78nico spune:
Buna
Azi am incercat iar sa le dau mamaliguta cu branza si smantana si nu am avut succes. S-au strambat amandoi la ea si abia au luat vreo doua lingurite.Nu inteleg de ce nu vor ca mie imi place.
Mihaita sta mai bine cu mucii, Ramona tuseste parca mai putin...zic eu ca mergem spre bine.
Danuta, Roxy ce povestiti voi ca fac fetitele voastre
...este minunat, noi nu avem acelasi succes.Eu am decis ca Mihaita va fi fotbalist sigur la cum da cu piciorul in mingie.
Ramona era mai pasionata de povesti acum vrea tare mult sa coloreze, este inebunita!
In rest nici noi nu facem la olita, dar vorba lui Roxy nici nu ma stresez prea tare. Ramona a avut ritmul ei si orice lucru nou a fost extrem de greu la inceput. Mihaita pare mai interesat de lucrurile noi, asa ca am decis sa vina caldura sa pot incerca la olita.
Si ca sa ma si laud RAmona s-a incheiat singura la nasturii de la pijama in seara asta.
Gata am fetita mare!![]()
Va pupic pe toate !
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
Lali_mete spune:
Buna dimineatza!!
Iri am tot citit ,si am citit,si am citit si nu am stiut ce sa raspund
.
Intai va spun ca sunt cafelele la locul stiut
!
Paul nu face chiar atat de multe chestii
,nu il pasioneaza puzzle-urile , cuburile (lego) le arunca de colo colo,sau incearca sa le gaureasca cu surubelnita
,"deseneaza" de cate ori prinde culorile sau i le dau eu,muzgaleste pe hartie foarte pasionat,ii plac ustensilele mele de bucatarie,dar si cutia de scule a lui Vali,pe care o scoate de la locul ei, scoate din ea ciocanul pe care il poate ridica,surubelnitele, cheile,si ce mai e acolo,le insira pe canapea in bucatarie ,si te si miri la ce mestereste. Ultima data voia sa scoata ochii unui ursulet cu surubelnita electrica( de aia mica-mica).
Acum,imi aspira holul
.Scoate aspiratorul din cutia lui, ii pune furtunul si il plimba prin toata casa,bagandu-se si pe sub masa,"aspirand" si dupa masina de spalat
.Are mama baiat harnicut
. Cantam impreuna prin casa
, eu cand cantecelele pentru copii si el fredoneaza cu na-na-na sau la-la-la . Cu vorbitul,nexam
, toate animalele fac "am-am-am" sau"mau-mau" ,daca vede tigara aprinsa,lumanare,flacara la aragaz sau abur la mancare,face "ffffff" ,adica frige sau e foc. Trimite bezele la persoanele pe care le place pe strada,in parc sau in autobuz. Daca vede masini,face "bum-bum-buuuum" ,si il pasioneaza tot ce are butoane,mai ales daca si reactioneaza chestia respectiva cand se apasa butoanele
. Adora sa faca baie,si s-a spalat de nenumarate ori pe fata cu apa din closet
, desi ii spun ca nu e voie. Asa ca wc-ul cred ca e cel mai dezinfectat loc din casa
. Chinuie papagalul de il innebuneste,dar si ala e masochist... daca ii dam drumul din colivie numai dupa PAul se tine,i se aseaza pe umeri,pe cap,pe spate,si asta chicoteste prin toata casa. Stie pe unde sunt lucrurile asezate prin casa si le recunoaste,dr nu le denumeste. Ne imita la tonul vocii,dar cuvantul care iese e tot " tata " sau ceva mormait. NE cearta daca nu i iconvine ce facem,pe limba lui, la trezire si culcare ne dragalim,ma mangaie si ma pupa
.
Si el se chinuie sa isi puna sosetele,si se enerveaza si icneste ca nu poate sa si le puna.In final mi le arunca in brate nervos. Cred ca mai sunt dar nu mi le amintesc acum
. Cum spunea si Dana, pentru mine sunt chestiile normale pe care le face.. nu face nimic exceptional dar e al meu si e cel mai destept,si frumos,si te toate
.
Cu racelile si noi stam bine, nu a racit pana acum decat o singura data zdravan ,in rest ,de vre-o 3 ori asa ,cu muculeti transparenti si/sau tuse usoara.
Legat de subiectul "fasole si varza"... Eu i-am dat lui PAul devreme,pe la 9-10 luni cred, la recomandarea dr-ului,si nu are nimic,chiar ii plac. Asta nu inseamna ca fac parte din meniul lui zilnic
. Carnita inca e catre cah, ma cam chinui sa ii dau sa pape. Fructe mananca de care ii dau. Cu cea mai mare placere mananca banana ,citricele,kiwi... merele le cam refuza,dar nu pe toate.Ii plac "bot de iepure" si "golden". A mancat din toate fructele noastre,nu refuza nimic
. Acum halim compoturile bunicii,ca tare bune sunt,si invatam sa scuipam samburii de la visine.
REvin, acum am ceva trebusoara
.
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali
de Paul ( 01.10.2009)! si
23+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Noi stam in casa si ne uitam la vreme...ca nu e la fel 30 de min cat sa ma hotarasc sa iesim la plimbare...ba ploua...ba bate vantul...ba e soare...e ca la nebuni:))
Una peste alta eu ma pregatesc de excursie si cred ca simte si mititica care vrea numai in bratele mele si sa suga mereu...
Nu mai am eu mult lapte in sani...dar o alina si o dezmiarda cred.
Alta chestie...sa iau pompa cu mine....? N-am mai folosit-o de 1 an si jumatate...Oare va fi cazul sa mi se umfle sanii...sau ce se va intampla..? Am sanse sa mai pastrez lapticul pana luni noaptea? Stiti ceva?
Ioanna81 spune:
buna dupa-masa
Dana eu cred ca nu este cazul de pompa. la fel am si eu sanii, nu cu foarte mult lapte dar lui ii ajunge atat cat e si e fericit. eu cred ca nu-l pierzi in 3 zile. Carol nu a mai supt din sanul stang de canmd avea 6-8 luni si tot mai este lapte in el. nu curge rauri-rauri dar daca strang mamelonul iese ceva.
Danuta1979 spune:
ok, ce o fi o fi...
Acum parca imi pare rau ca nu o iau si pe ea. Eu as fi vrut sa o iau...dar a insistat sotul sa mergem singuri...si acum imi pare rau ca am fost de acord. deja mi-e dor de ea si mila ...ca e asa legata de mine... Dar nu mai am ce face...mama e deja pe drum...vine din provincie ca sa stea cu ea...
Am asa o stare...o strangere de inimia...ca stiu ca o sa sufere...