metode de ascultare la copii...

metode de ascultare la copii... | Autor: oanap85

Link direct la acest mesaj

buna,sunt mamica de trei "ingerasi"dar cred ca asta stiti deja...cel mare are 4 ani jumate si vorbesc cu el ca la gard...nu ma asculta deloc si nu ca nu vrea ,eu zic ca e total neatent la ce zic ...am incercat sa aplic metoda cu buline ,am facut un tabel pe o foaie si am pus-o pe perete si i-am zis cand face ce ii spun primeste o bulina rosie cand nu una neagra;de ex:daca doarme la amiaza,daca mananca ,asculta atunci va primi buline rosii si la 5 buline adunate va primi o punga de pufuleti cu surprize sau ceva dulce adica ce ii place ,daca nu asculta buline negre la 5 buline negre adunate nu are voie la calculator in ziua aceea(pt caii place la calculator)..cand ii pun o bulina neagra ii inchid tv de la desene...il pun sa-si lipeasca singur bulinele poate ca asa va fi mai "afectat" ...a mers la inceput aceasta metoda dar acum cand isi pune buline negre rade si zice "bine mama"...ce as putea sa mai incerc ?voi cum procedati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Cu rabdare, asa procedez, si sunt mandra de el ca are personalitate si e capabil la doar aproape 4 ani sa se mai si opuna la ceea ce ii zic/cer...ca sunt constienta ca o dau si eu in bara de multe ori.
Dar finalul este promitator, fara pedepse, fara amenintari si fara buline acasa(in cazul nostru) doar cu vorba(politica) multaaaaaaaaa si argumente si mai multe, ca doar si atitudinea asta(sanatoasa zic eu) face parte din maturizarea lui.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Daca rade cand isi pune buline negre si te ia condescendent cu "bine, mama" atunci chiar ca e un copil istetz. Ai putea sa inveti cate ceva de la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

mai eu le schimba din negre in rosii... .

Rabdarica multa!

Mama de Ana si 30+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

lissa ana da da si sa stii ca vine si imi spune "uite mami am atatea buline rosii,am voie la cacator?"

Ilinca M am ce invata de la copii ,"ingerasii" astia ai mei m-au invatat ce este rabdarea,mau invatat sa fiu mai educata pt ca trebuie sa fiu un exemplu pt ei si mau invatat sa ofer iubire neconditionata...chiar ai ce invata de la copii si mai mult de atat

Mergi la inceput