Dulce tipic romanesc

Dulce tipic romanesc | Autor: abramburika

Link direct la acest mesaj

Am tema pt. acasa: sa pregatesc o prajitura, un ceva dulce tipic romanesc care sa poata fi transportat la gradinita. Deci nu prea zemos, cremos etc. SI eventual si usor de facut, ca nu-s bucatareasa experta . Mie nu imi vine in minte nimic ... poate poale-n brau??

Ma poate ajuta cineva cu idei si retete incercate?

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

coltunasi
clatite cu urda
cozonac
pasca
chiselita cu visine
malai cu sirop sfecla
turta cu julfa

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

invartita
cornulete cu magiun si nuca
halvita(nuga)
crema de zahar ars

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

cozonac
prajitura cu mere sau cu branza de vaci si stafide(din aceea turnata, e simplu de facut)
cred ca si albinitza e romaneasca :)

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Petro, daca ai o reteta garantata fa cozonac sau pasca. Miha parca tu faceai cozonac pentru scoala Silviei?
Altfel, eu as incerca checul taranesc cu malai, il faci o data acasa si vezi daca-ti iese si apoi repeti pt gradi, ca nu-i greu de facut
Crema de zahar ars e cat se poate de frantuzeasca la origine.

Poate si galuste cu prune ar merge, desi sunt prajite si la copii....

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Pentru gradinita si amuzamentul copiilor eu as face... ta-na-naaam... bombite - din alea din salam de biscuiti cu visina inauntru, date prin diverse: biscuiti pisati, migdale pisate, fistic pisat, fulgi de cocos.

Sau o placinta cu branza si stafide, din cea dobrogeana, cu iaurt deasupra, e foarte gustoasa, mai ales rece

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Petro, daca ai o reteta garantata fa cozonac sau pasca. Miha parca tu faceai cozonac pentru scoala Silviei?
Altfel, eu as incerca checul taranesc cu malai, il faci o data acasa si vezi daca-ti iese si apoi repeti pt gradi, ca nu-i greu de facut
Crema de zahar ars e cat se poate de frantuzeasca la origine.

Poate si galuste cu prune ar merge, desi sunt prajite si la copii....

blog

Da, eu am facut cozonac...dar la scoala Dianei, nu acasa. Am muncit atunci cu parintii, am avut masini de framanatat, caci am lucrat la clasa unde fac ei orele de bucatarie. :) Noi i-am facut pentru vanzare...dar Petro, ai masina de paine acasa. Daca doresti eu am o reteta care iese garantat, am facut-o deseori, de cozonac. Faci aluatul la masina si apoi ii umplu si ii coc in cuptor. Nu iti ia mai mult de 3 ore si nu muncesti decat foarte putin.

gombotii cu prune eu stiu ca sunt unguresti :).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

da, exact asta intrasem sa-i scriu ca sunt unguresti. No, acum nu cred ca are mare importanta, Budapesta, Bucuresti, tot aia-i:D

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Istanbul, Bucuresti, tot p'acolo :) referitor la halvita.

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

da, da, acum e normal sa existe produse culinare comune pentru aceeasi zona geografica, si sa nu mai stim care de unde provine. (eu ma distram pe seama clasicei confuzii dintre Bucharest si Budapest)

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Poti incerca o placinta cu branza dulce si stafide, cu aluat sau cu foi de placinta (daca gasesti?). Bunica o facea din foi de placinta in forma de trigoane (adica cu 3 colturi). Sau cu dovleac ...

Coltunasi cu visine - astia cred ca sunt rusesti la origine; la fel chiseli cu visine.

Apropo de dulciuri traditionale, sa va povestesc o chestie amuzanta: am fost intr-o deplasare de serviciu la Belgrad si seara, la masa de protocol, imi spune gazda foarte incantata sa nu cumva sa plec inainte de desert, ca este o prajitura cu totul speciala si traditionala la ei ! Absolut deosebita ! Va dati seama cum imi ploua in gura , abia asteptam sa vad desertul minune ... cand ne aduce COLIVA !!! Va jur ca era exact coliva noastra !!! Care intre noi fie vorba, imi place foarte mult

Mergi la inceput